Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, sT3VE napisał:

Guma do żucia na skórze... Jak to zmyć? Kecav Strong niezbyt, paznokciem większość zeszło ale zostaję nadal + te takie linie. 😕 
https://imgur.com/nCm2Mai.jpg

Psiknij zamrazaczem w sprayu a guma sie wykruszy

Szybkie pytanie - fabrycznie nowe Alu (nie do C8, anforczunetli :() - coś byście z nimi robili, czy odtłuszczenie i LSP? Będą już wyważone i z oponami, więc nie ma obaw o odważniki.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

19 minut temu, MMCzysci napisał:

Szybkie pytanie - fabrycznie nowe Alu (nie do C8, anforczunetli :() - coś byście z nimi robili, czy odtłuszczenie i LSP? Będą już wyważone i z oponami, więc nie ma obaw o odważniki.

Ja jak kupiłem felgi OEMowe Audi i  przyszły w kartonie to po wyważeniu przemyłem, cały dekon (bez smoły) i fiu powłoka FX'a. Było parę kropek - pewnie złapały z wyważenia na Hunterze.

Fajno Sprzęt dobry, ale po czasie dostrzegam wady.
Powłoczki nie ma i na razie nie planuję - w tym sezonie już raczej tylko uzupełnianie braków, niż nowości. Pewnie wyjdzie w praniu, jak przyjadą. Dzięki Panowie.

1 godzinę temu, analyzator napisał:

Ads 80zl zrobiłem trzy komplety

@MMCzysci ja też polecam ten produkt, pieniądze nie wielkie a głowa spokojniejsza 😉@analyzator Ci powiedziała jak szybko temat ogarnąć temat, ja ze swojej strony zawsze zalecam powłokę na felgi szczególnie jak są nowe. Zaraz będzie BF to możesz w jeszcze lepszej cenie coś wyrwać. Moim zadanie temat do przemyślenia 😉

Kupiłem kwazara zwykły ręczny image.png.32f535d71e701b20e94db89b6a8c3ca3.png

Zalałem go lekkim roztworem ef wheel, z 70ml na 1l, nawet przelałem, woda ciepła z 50c.. Nie psika.

Czy to normalne? 😄 końcówka oczywiście odkręcona

Przy tej okazji przypomniałem sobie jak efektywnym prewashem na feldze z powłoką jest zwykły bh auto foam.

Poszukuję dobrego wheel cleaner, który dobrze radzi sobie z pyłem po klockach. Mam mega mocno pylące klocki i do tego duże heble a wzór felg nie pomaga utrzymać ich w czystości nawet przy zabezpieczeniu powłoką. Ktoś coś poleci?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, Patryk14 napisał:

Poszukuję dobrego wheel cleaner, który dobrze radzi sobie z pyłem po klockach. Mam mega mocno pylące klocki i do tego duże heble a wzór felg nie pomaga utrzymać ich w czystości nawet przy zabezpieczeniu powłoką. Ktoś coś poleci?

Kwas 🙂 poprawiasz zasadowym, no. EXCEDE, UWC

2 godziny temu, peciu napisał:

@adus1234 miałem taką myjkę i pianownica techkar dawała radę tylko trzeba dobrać odpowiednią dyszę pod myjkę

Dzięki za odpowiedź, czyli takie coś i dysza 1 i powinno być ok?

https://allegro.pl/oferta/pianownica-do-myjki-nilfisk-11125156876

Myślę, że KC MWC cię zadowoli.

Potrzebuję kupić @Manufaktura Wosku Satin Leather ‘Leather Scent',  nie mogę namierzyc. Może ktoś ma w arsenale. Miałem testerek i się skończył. Przyjechało auto po ROKU! skórka świeci się jak... ale nadal pachnie 🙂

Ewentualnie cos podobnego,  o skórzanym zapachu.

Mam pytanie dotyczące prania mikrofibr. Gdzieś tu na forum czytałem, że dodajecie ocet, tylko dolewacie go do prania głównego czy dopiero przy płukaniu? I w jakiej ilości?
100ml jako plyn do płukania.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1