Kamsyyo Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 4 minuty temu, Lobuzzz napisał: Z czystej ciekawości i praktyczności pytam.. Nie smiejscie się za długo.. Jest takie coś jak czyszczenie podwozia z soli i mniejszego brudu załóżmy z opryskiwacza recznego/pianownicy? Samochod z woskiem i w planach jest miesięczne mycie w auto spa bo warunków brak i zima plus jakiś qd ale w celu zabezpieczenia blachy i swojej chorej głowy bym zmywał sól z auta a może przesadzam i mam lepiej sobie kupic czteropak to dajcie znać Są firmy co oferują mycie podwozia, ale to raczej piana + dokładnie mycie myjką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobuzzz Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Myślałem coś nad diy w garażu ale nic na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 36 minut temu, Lobuzzz napisał: Myślałem coś nad diy w garażu ale nic na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Są myjnie co myja podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ewentualnie jak masz myjkę to lanca kątowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Do mycia podwozia Karcher Patio Cleaner :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 13 godzin temu, Lobuzzz napisał: Myślałem coś nad diy w garażu ale nic na siłę. Na Orlenie mają program z mycie podwozia. Inna opcja jedziesz na bezdotyk nocą z żabą, pompujesz jedną stronę - myjesz potem druga strona. Ewentualnie samą lancą na kucaka, coś tam zawsze wymyjesz. Oczywiście to amatorskie rozwiązania i najlepiej jak koledzy wyżej pisali. myjnia z myciem podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Na znanym portalu aukcyjnym takie wózki do mycia podwozia chodzą po 160 zł. Aż zakupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobuzzz Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jestem świeżo po konserwacji woskowaniu podwozia i chciałbym dmuchać na zimne i tak myślałem że od czasu do czasu wskoczył bym do kanału i spryskal podwozie. Nie liczę na 100 proc wyczyszczenie ale coś tam psychicznie bym wyczyścił aby lepiej spać. Myślałem nad pianownica co niedawno wklejaliscie numer do allegro. Jaka wybrać aktywna pianę? Z jednej strony co nie zliże wosku a z drugiej strony do spryskania przed myciem na bez dotyku w okresie zimowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Godzinę temu, AudiBlask napisał: Na znanym portalu aukcyjnym takie wózki do mycia podwozia chodzą po 160 zł. Aż zakupię Można link. Nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Chłopy pytanie z takiej beczki czy można położyć powłokę ceramiczna na zlew zamiast impregnatu ? Niby ten impregnat to też powłoka hydrofobowa. Takie głupie pytanie ale jak mam dawać dodatkowo 4 dychy za impregnat a cała flaszka ceramiki leży i kwitnie to co czemu nie dodam że kolor zlewu biały i to mnie trapy najbardziej materiał jakiś Ala plastik-tworzywo sztuczne. Jak by był granit to nawet bym się nie zastanawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 1 minutę temu, Moniak Lord Masło napisał: Chłopy pytanie z takiej beczki czy można położyć powłokę ceramiczna na zlew zamiast impregnatu ? Niby ten impregnat to też powłoka hydrofobowa. Takie głupie pytanie ale jak mam dawać dodatkowo 4 dychy za impregnat a cała flaszka ceramiki leży i kwitnie to co czemu nie dodam że kolor zlewu biały i to mnie trapy najbardziej materiał jakiś Ala plastik-tworzywo sztuczne. Jak by był granit to nawet bym się nie zastanawiał. Da się. Kładłem Dluxa kiedys. Ale szybko padł po duzych ilościach domestosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 2 minuty temu, Domel napisał: Da się. Kładłem Dluxa kiedys. Ale szybko padł po duzych ilościach domestosa. Czym impregnujesz teraz ? Możesz coś polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 16 minut temu, GrzechuKR napisał: Można link. Nie mogę znaleźć. @GrzechuKR Zobacz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 8 minut temu, Moniak Lord Masło napisał: Czym impregnujesz teraz ? Możesz coś polecić ? Niczym, olałem (domestosem) temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Heja. Coś, o co chciałem od dłuższego czasu zapytać. W obu autach nawet nowe płyty od którejś piosenki zacinają się tak, że nici ze słuchania. Radia kilkunastoletnie, więc pewnie lasery brudne. Płyty czyszczące są coś warte, czy tylko wyjęcie radia i fizyczne oczyszczenie lasera np. IPĄ? Jeżeli to głupie pytanie, to sorkens, nie znam się na tych sprzętach, ma ładnie grać, w technikalia się nigdy nie wgłębiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Heja. Coś, o co chciałem od dłuższego czasu zapytać. W obu autach nawet nowe płyty od którejś piosenki zacinają się tak, że nici ze słuchania. Radia kilkunastoletnie, więc pewnie lasery brudne. Płyty czyszczące są coś warte, czy tylko wyjęcie radia i fizyczne oczyszczenie lasera np. IPĄ? Tylko fizyczne czyszczenie/wymiana lasera. Płyty czyszczące nic nie dają, co najwyżej wyczyszczą z kurzu w miejscu szczotek. Niestety mam ten sam problem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 29 minut temu, MMCzysci napisał: W obu autach nawet nowe płyty od którejś piosenki zacinają się tak, że nici ze słuchania. Radia kilkunastoletnie, więc pewnie lasery brudne. Nie lasery, tylko (jeśli już to wina czytnika ) - soczewki zabrudzone, lub porysowane. Jeśli są to szklane soczewki czytnika - wystarczy czyszczenie. Jeśli jednak (co bardziej prawdopodobne) soczewki są plastikowe - może być ciężko, bo samo czyszczenie nie wystarczy, a przy czyszczeniu można uszkodzić soczewkę... Czyszczenie albo dedykowanym produktem do czyszczenia soczewek, albo IPA - roztwór 70-80 %. Tak, jak napisał @KiziorDZN - płyta czyszcząca nadaje się raczej do poprawy samopoczucia, że się w ogóle coś zrobiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 8 godzin temu, Moniak Lord Masło napisał: Czym impregnujesz teraz ? Możesz coś polecić ? Ja czarny zlew, baterię traktuję WSR-EM własnej roboty, RRC Active shampoo 1:10. Powłoki nie zdają rezultatu, non stop do sucha trzeba by było wycierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Maszyna polerska Yato da 82200 , jaki zestaw past polerskich ? Myślałem narazie nad Sonaxem 04-06 czy może jakiś zestaw z menzerny ? Prosze o nie linczowanie mnie , przyznam że będzie to moje pierwsze polerowanie i chciałbym ostrożnie podejść do tematu. Czy konieczna jest wymiana dysku na 125 ? Wiem że 125 dojdzie lepiej , a czy ktoś już może dobrał 75 ? Czy gąbki z zestawu na start są tak słabe ,że konieczny jest zakup lepszych ? Lakiery na jakich maszyna będzie mi narazie służyła to audi ly1t i seat lc6m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 @banano7 weź to ręki te pady to się utwierdzisz że prócz koloru to wszystkie mają taką samą twardosc. Raczej wymiana na dysk operowy 125mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 @banano7 jest temat o tej polerce. Wymiana dysku nie jest konieczna ale wskazana. 75mm nie założysz na DA15. Gąbki może i się nadają ale po użyciu i umyciu rozklejają się. Na się nimi uczyłem polerować maskę że szrotu. Pasty to też kwestia jaki lakier chcesz polerować. Menzerna 400, 2500, 3500 to dość uniwersalny, tani i przystępny zestaw do pracy ale są ciekawsze. @audicoupe nie wiem jakie gąbki dostałeś w zestawie ale u mnie 2 były dość twarde, jednak z wyczuwalna różnica twardości a jedna była miękka niczym czarny nat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 @vlodek2532jaki ciekawy i przystępny cenowo zestaw byś mi polecił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 @banano7 polecam to zacząć czytać forum i nie dopytywać o rzeczy, które już były poruszane wielokrotnie bo tylko niepotrzebnie spamujesz. Masz temat dedykowany tej polerce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Takie trochę głupie pytanie ale czy po ostatnim BF też dostaliście do produktów carpro od mrcleaner takie zwykłe atomizery ? W sumie mam 5 produktów i 5 tych samych atomizerów nawet do Irona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi