Strus Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 4 minuty temu, enjoy1516 napisał: qd który można aplikować na delikatnie mokry lakier Prostaff Water Gold 4 minuty temu, enjoy1516 napisał: płyn do szyb który godnie zastąpi megssa glass clenera ProElite Glass Cleaner GT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 37 minut temu, enjoy1516 napisał: dwa : płyn do szyb który godnie zastąpi megssa glass clenera FX Protect Glass Cleaner 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 @enjoy1516 -Każdy QD na bazie wody - KochChemie Speed Glass Cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Przy... Uderzył mi duży kamień w zderzak.. tylko malowanie całego elementu czy da się to jakoś ogarnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 6 minut temu, Szpako99 napisał: Przy... Uderzył mi duży kamień w zderzak.. tylko malowanie całego elementu czy da się to jakoś ogarnąć? Malowanie .. gdyby to był odprysk wielkości kilku mm zrobiłbyś zaprawkę i by nie było widać (choć srebrny lakier może być różnie), ale coś takiego to jedynie lakierowanie całego zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @Szpako99 Lakiernik powinien zrobić wkurzkę w tym miejscu dobranym kolorem lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 WitamMamy tu jakiegoś lakiernika? Czy takie coś podlega reklamacji u lakiernika? Orientuje się ktoś? Błotnik był lakierowany dwa lata temu, pod koniec zeszłego roku taka sytuacja się pojawiła (zdjęcie 1). Niestety nie było mnie w PL więc wziąłem bezbarwny i zamalowalem.Wczoraj zauważyłem że w innym miejscu odstał bezbarwny. Jak widać takich mniejszych odprysków jest więcej. Tam gdzie odstał bezbarwny, muszę nożykiem go wkoło odciąć i wtedy zamalowac, bo gdybym podważał to pewnie większość by zeszła.Co dziwne drugi błotnik miałem lakierowany 7 lat temu i tam nic się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Daj zdjęcie całości to coś pomoge @flatron007 ale reklamacji po 2 latach Ci nikt nie uzna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Tak myślałem a co spartaczył że bezbarwny tak odchodzi? Bo coś jest źle zrobione skoro na drugim błotniku po 7 latach takie cuda się nie dzieją jak na tym. Jeszcze gdyby to była maska, albo przód błotnika to bym pomyślał że kamień uderzył i lakier odstał, ale na środku błotnika? Zresztą na drugim błotniku przy lampie mam odpryski od kamieni, ale jest odprysk lakieru czy to bezbarwnego czy do podkładu ale nic nie schodzi takimi płatami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @flatron007 słabej jakości lakier, agresywna chemia,przegrzana baza przed położeniem bezbarwnego(jak jest zbyt wysuszona baza to lakier nie zwiaze tak jak powinien), tzn ze będzie lakier bardziej podatny na uszkodzenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 No nic trzeba iść zamalować bezbarwnym żeby dalej nie schodził, a w sobotę pojadę i przynajmniej mu pokażę jaką fuszerkę odstawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @flatron007 przegotuj się na to, że powie, że to nie jego wina, a po takim czasie niewie co robiłeś z tym elementem standardowy tekst "kolegów po fachu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Pewnie tak będzie jak mówisz, to może doradz jak go zagiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @flatron007 wiesz, nieznam gościa to Ci nie pomogę w tej kwestii. A to chociaż legalny zakład czy malowane w piwnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasM Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Hej. Mam położony już miesięczny Sonax Polymer Net Shield. Czy macie jakiś sprawdzony qd, który fajnie współgra z PNS, czy bez różnicy - dowolny będzie ok? Dysponuję SSW, SG Morning Dew oraz Ech2o. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @flatron007 wiesz, nieznam gościa to Ci nie pomogę w tej kwestii. A to chociaż legalny zakład czy malowane w piwnicy? Legalny no nic pojadę pokażę, najwyżej mnie wyśmieje i wtedy będę szukał nowego lakiernika do pomalowania błotnika. Póki co "maznę" bezbarwnym. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Godzinę temu, LukasM napisał: Mam położony już miesięczny Sonax Polymer Net Shield. Czy macie jakiś sprawdzony qd, który fajnie współgra z PNS, czy bez różnicy - dowolny będzie ok? Generalnie każdy syntetyczny QD będzie dobry, ale dedykowanym QD do PNS jest Sonax BSD. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Soft99 Dark and Black Wax. Położony niecałe dwa tygodnie temu, na umyty lakier ( aktualnie nie mam warunków na lepsze przygotowanie). Możliwe że po 3 spłukaniach wodą + myciu pianą na myjni ( w jednej ręce lanca, w drugiej rękawica) wosku już nie ma? Przy spłukiwaniu wodą nie widziałem kropelkowania, raczej taflę wody która spłynęła, ale bez szału. W ramach eksperymentu na zderzakach siedzi DoDo Juice White Diamond i tutaj było widać idealne kropelkowanie. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Posiada ktoś taką pianownicę pod wąż ogrodowy ?https://allegro.pl/oferta/pianownica-niskocisnieniowa-ogrodowa-opryskiwacz-8789773055 Początkowo chciałem kupić tą:https://mrcleaner.pl/pianownice-i-opryskiwacze/p-a-pa-ls3-mosiezna-pianownica-do-myjki-cisnieniowej-zbiornik-1l ale jest bez pistoletu co byłoby dodatkowym kosztem. A wyglądają podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @DevMike Pianownica PA jest pod myjkę ciśnieniową - nie pod wąż ogrodowy. Także problem chyba sam się rozwiązał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Teraz, krzygaj napisał: @DevMike Pianownica PA jest pod myjkę ciśnieniową - nie pod wąż ogrodowy. Także problem chyba sam się rozwiązał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @DevMike nie bardzo rozumiem - albo chcesz kupić pod myjkę albo pod wąż - wiesz czego chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 41 minut temu, DevMike napisał: Posiada ktoś taką pianownicę pod wąż ogrodowy ?https://allegro.pl/oferta/pianownica-niskocisnieniowa-ogrodowa-opryskiwacz-8789773055 Tak mam, używam regularnie, co chcesz wiedzieć ? dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 W zasadzie myślałem, że tą ciśnieniową po przedłużce też da się zamontować pod waż. @Domel chciałem wiedzieć czy to sie spisuje itp. Mam Marolex 3000 i byłby ok gdyby nie trzeba było machać łapami i pompować jej. Ale właśnie przeglądam wątki na tym forum jak dorzucić kompresor z aliexpress do marolex 3000 tak zeby było cacy Ale dzieki za filmiki ... dało mi to obraz jaka piana z tego idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 1 godzinę temu, DevMike napisał: W zasadzie myślałem, że tą ciśnieniową po przedłużce też da się zamontować pod waż. @Domel chciałem wiedzieć czy to sie spisuje itp. Mam Marolex 3000 i byłby ok gdyby nie trzeba było machać łapami i pompować jej. Ale właśnie przeglądam wątki na tym forum jak dorzucić kompresor z aliexpress do marolex 3000 tak zeby było cacy Ale dzieki za filmiki ... dało mi to obraz jaka piana z tego idzie To jest pianownica nisko ciśnieniowa wprost do węża, ma całkiem inne zadanie, bardziej do luzowania brudu który spływa, prewash, opony i felgi, albo poprostu do mycia auta bez żadnych wiader samą rękawicą (nie ze wszystkimi autami trzeba sie cackać detailingowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi