Moderator Domel Opublikowano 10 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Co byście wybrali 1. Tenzi Pro Detailing IPA Cleaner 2. K2 Klinet 3. TENZI DETAILER IPA CLEANER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @Domel 2. już latam na tym odkąd wypuścili 50% ipy i przyjemny zapach, film już skleiłem z produktem i czeka na swoją kolej. Teraz testuję przed powłokami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @MMCzysci stare czyli te niedopasowane do wiader WS. Później WS poprawiło swój błąd i wypuścili nowe, idealnie dostosowane do wiader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Poszukuie osoby ogarniajace samochody kia, hyundai oraz speca od turbin Moze byc ktos, kto pracuje np. w aso. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 2 godziny temu, MMCzysci napisał: Czy te sławne wiadra z Casto to te: https://www.castorama.pl/wiadro-casto-naturalne-15-l-id-29543.html? Jaki grit guard do tego dobrać? Pytam, bo z tego co czytałem na forum nie każdy separator pasuje i nie chcę, żeby się okazało, że kupię coś z innej planety Bardzoooo chciałem sprawić sobie profi wiadereczka Good Stuff, świetnie wyglądają, ale ciut drogo to wychodzi jak dla mnie,,, Na pewno też pasują GG z aliexpress, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @Sinus standard w fordach A możesz coś więcej napisać? Sama jazda zimą i w deszczu wystarczy, by podwozie zaczęło korodować? :oWydawało mi się, że w dzisiejszych czasach wszystkie marki trzymają już pewien poziom blacharski... Auto nie jest stare, a tu takie rzeczy... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serun Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Mam fotel biurowy skórzany z Ikea, model: Markus. Przykurzyl mi się i gdzieniegdzie ubrudził od potu i łoju od ciała. Czy mogę go potraktować soft cleaner em od kecav i położyć jakas odżywkę, czy odpuścić? Jeśli tak to jaka odżywkę łatwa w nałożeniu, tania bo tylko do tego będę ją używał. Cleaner też nie mam i zamierzam kupić, ten kecav jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Mozesz uzyc każdego cleanera i odżywki ja od siebie polecam kacav, manufakturę, colourlock maja zarówno cleanery jak i odżywki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Auto kuzynki, kupiła od 1. właściciela, polski salon. O co może chodzić? Powódź raczej nie wchodzi w grę, bo auto kupione z Gdyni, a w ostatnich kilku latach raczej nic takiego nie było. Dodam tylko, że auto to ford fiesta. O co chodzi, skąd ta rdza? Jakieś pomysły?Mam podobny problem w moim Foresterze, ale dotyczy to wielu marek aut.Problem leży w źle przemyślanej konstrukcji mocowania fotela do nadwozia. Śruby mocujące są wystawione na kontakt z warunkami zewnętrznymi (gwint przechodzi na wylot nadwozia) przez co są zimniejsze niż temperatura wewnątrz auta. W ciepłym i wilgotnym klimacie wnętrza auta para wodna kondensuje tam gdzie jest najzimniej- czyli na owych śrubach.Nie byłoby to wielkim problemem, bo śruby to przecież bardzo dobra stal nierdzewna ale schładzają one również stelaż, który trzymają. Ten jest nieocynkowany i pomalowany farbą bez podkładu. Ruda tańczy na nim jak szalona.Czy da się temu zaradzić? Nie. Można walczyć ze skutkami i ograniczać rozprzestrzenianie się rudzielca. W zależności jak dobrze robotę wykonamy będzie spokój nawet na kilka lat. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgazmus Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 W jaki sposób sobie radzicie z ptasimi odchodami? Mam na mysli sytuacje gdy wczoraj wieczorem umylem samochód,dzisiaj koło poludnia podchodze do niego a tu dwa swieze "placki" na masce. Zeby nie myc calego auta za kazdym razem,zastanawiam sie czy w takiej sytuacji awaryjnie w bagazniku wozic atomizer z np.ech2o rozcienczonym w proporcjach do bezwodnego mycia,i w takiej sytuacji psiknąć na to miejsce,i zebrac mikrofibra,ma to sens i jest bezpieczne dla lakieru? Czy moze macie jakies swoje sprawdzone patenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 W jaki sposób sobie radzicie z ptasimi odchodami? Mam na mysli sytuacje gdy wczoraj wieczorem umylem samochód,dzisiaj koło poludnia podchodze do niego a tu dwa swieze "placki" na masce. Zeby nie myc calego auta za kazdym razem,zastanawiam sie czy w takiej sytuacji awaryjnie w bagazniku wozic atomizer z np.ech2o rozcienczonym w proporcjach do bezwodnego mycia,i w takiej sytuacji psiknąć na to miejsce,i zebrac mikrofibra,ma to sens i jest bezpieczne dla lakieru? Czy moze macie jakies swoje sprawdzone patenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @Orgazmus Kecav H2O+ Aqua Gel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarBi Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ma ktoś porównanie padów honey do royal pads ? (chodzi o zwykłe gąbkowe na DA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Panowie powie mi ktoś i mnie oświeci co tu się nadziało po praniu czyżby brud zakrył wytarcieWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Tak to wygląda. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Masakra 15lat auto i jeżeli dobrze kojarzę to ok 200tysi przebiegu...Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
333knn Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @Sinus myślę że kolega @RoBee wyczerpał temat. Czasem można się też niemiło zaskoczyć zaglądając pod wykładzinę w tym miejscu. Dodatkowo właśnie w fordach bywa tam wybity VIN i gdy natrafimy na nadgorliwego diagnostę zaczynają się niezłe jaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Szanowne grono forumowe czy parownica KARCHER SC3 to dobry wybór, czy może w tej cenie znajdę coś lepszego? A może ma ktoś na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @#kris Mi to wygląda na niedoprany fotel. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Panowie powie mi ktoś i mnie oświeci co tu się nadziało po praniu czyżby brud zakrył wytarcieWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka1. Pytanie czy prespray nie odbarwił tapicerki? Jaki prespray? Jakie stężenie? Robiłeś test siły?2. Może słabo wypłukany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penny Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 13 godzin temu, #kris napisał: Masakra 15lat auto i jeżeli dobrze kojarzę to ok 200tysi przebiegu... Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka No niestety fotele w Ave T25 to porażka, bardzo dużo negatywnych opinii juz wiele lat temu opisywane bylo na forum avensis. Sam taką posiadam i wygląda u mnie to podobnie. Stawiam na przetarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 @rafalk@RoBee@Penny Zastosowałem Excede Heavy Duty 1:10 jako prespray i 1:100 płukanie.Tylna kanapa nie miała takich kwiatków a fotel pasażera w mniejszym stopniu, mam jeszcze komplet Maxifi i może nim spróbuję Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penny Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 @#kris Fotel kierowcy najwięcej jest używany, widac po nim że jest już w kiepskim stanie, gąbka odksztalcona przetarty materiał tak wygladaja one w tych modelach. Popatrz po necie można za nie duże pieniadze wyrwać fotel bądź cały komplet za nie duże pieniądze i lepszym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davor Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Podpowiedzcie proszę. Kolor lakieru złoty metalik (francuz). Szukam fajnego wosku do położenia. Kompromis pomiędzy lookiem a trwałością. Fajnie jakby wytrzymał 2 miesiące +. Nie chcę fussso! Nie musi zakrywać - będzie korekta. Myślę nad Enzo Sio2 lub Infinity Wax Light, ale pewnie macie jakieś doświadczenie z takim kolorem, więc dawajcie co fajnego wrzucaliście. Zdjęcia mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Podpowiedzcie proszę.House of wax sapphire 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi