JJZS.KAM Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Jakiś sklep w UK polecacie?? Szwagier chce zacząć przygodę wypadałoby coś polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Pytanie może mało mające wspólnego z detailingiem, ale zaryzykuję. Czego używacie do czyszczenie mebli w domu? Mam na myśli zwykłe meble drewniane lub z płyty meblowej. Najlepiej przy okazji antystatycznego i żeby można ich było używać przy kilkuletnich dzieciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 44 minuty temu, blackfun napisał: Pytanie może mało mające wspólnego z detailingiem, ale zaryzykuję. Czego używacie do czyszczenie mebli w domu? Mam na myśli zwykłe meble drewniane lub z płyty meblowej. Najlepiej przy okazji antystatycznego i żeby można ich było używać przy kilkuletnich dzieciach. Obecnie w domu żona używa głównie CleanTech Inside Cleaner a jak chcesz coś antybakteryjnego to polecam Soft99 Wash Mist z tym że to już troszkę inna półka cenowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 29 minut temu, JJZS.KAM napisał: Obecnie w domu żona używa głównie CleanTech Inside Cleaner a jak chcesz coś antybakteryjnego to polecam Soft99 Wash Mist z tym że to już troszkę inna półka cenowa. Inside Cleaner też jest antybakteryjny, nawet producent tak twierdzi, cenowo korzystnie, a i efekty przyzwoite jak dla mnie. Też kupiłem sobie i kolegom, w obecnej sytuacji każdy grosz się liczy jeśli efekt ten sam. Lepiej różnicę wydać na rękawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 3 minuty temu, kedar napisał: Inside Cleaner też jest antybakteryjny, nawet producent tak twierdzi, cenowo korzystnie, a i efekty przyzwoite jak dla mnie. Też kupiłem sobie i kolegom, w obecnej sytuacji każdy grosz się liczy jeśli efekt ten sam. Lepiej różnicę wydać na rękawiczki Akurat takiej informacji nigdzie nie widziałem że jest antybakteryjny. Co prawda samo ph robi robotę nawet z koroną, ale wash mist ma na etykiecie wzmiankę o bakteriach Robotę robi jeszcze gtechniq i2 tri-clean zostawia barierę z biocote, która utrzymuje się na tworzywie około 3 miesięcy i w tym czasie ubija bakterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Godzinę temu, blackfun napisał: Pytanie może mało mające wspólnego z detailingiem, ale zaryzykuję. Czego używacie do czyszczenie mebli w domu? Mam na myśli zwykłe meble drewniane lub z płyty meblowej. Najlepiej przy okazji antystatycznego i żeby można ich było używać przy kilkuletnich dzieciach. Jest dedykowany temat o chemii domowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Mam problem, po dzisiejszym myciu auta zrobiły mi się takie dziwne plamy których nie jestem wstanie domyć Czym to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @poncio myłeś auto na słońcu albo nie wytarłeś do sucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Bawiłem się nową suszarką Big Boi i być może dokładnie szyb nie wydmuchałem... ale potem wytarłem normalnie ręcznikiem A co sugerujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Mam mały problem, odświeżałem lakier w astrze h białym natem i menzerna 2500 na maszynie da, po wymyciu ipa wszystko było okej. Podczas mycia mocniejszą chemią przed woskowaniem chyba dokładniej wyczyściło powierzchnie i niestety już po nałożeniu wosku wyszło ze na całym aucie są hologramy. Czym je usunąć, antihologram z żółtym natem czy menzerna 2500 z czarnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 2500? To jest pasta polishowa, 3500 będzie odpowiednikiem antiholo.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 52 minuty temu, Gąbek1 napisał: Mam mały problem, odświeżałem lakier w astrze h białym natem i menzerna 2500 na maszynie da, po wymyciu ipa wszystko było okej. Podczas mycia mocniejszą chemią przed woskowaniem chyba dokładniej wyczyściło powierzchnie i niestety już po nałożeniu wosku wyszło ze na całym aucie są hologramy. Czym je usunąć, antihologram z żółtym natem czy menzerna 2500 z czarnym? Nie mylisz czasem hologramów ze zwykłymi smugami po źle spolerowanym wosku?? Na DA dość ciężko o holo. Nikt nie poda dokładnej recepty, nikt nie wie jaki dokładnie masz lakier musisz przetestować co u Ciebie zagra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Godzinę temu, poncio napisał: Bawiłem się nową suszarką Big Boi i być może dokładnie szyb nie wydmuchałem... ale potem wytarłem normalnie ręcznikiem A co sugerujesz? Sugeruję że wygląda to na ślady po wyschniętej wodzie Ale to tylko foto. Mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 2 godziny temu, JJZS.KAM napisał: Nie mylisz czasem hologramów ze zwykłymi smugami po źle spolerowanym wosku?? Na DA dość ciężko o holo. Nikt nie poda dokładnej recepty, nikt nie wie jaki dokładnie masz lakier musisz przetestować co u Ciebie zagra. Chciałbym się mylić, trochę czasu by mi to oszczędziło, ale próbowałem dotrzeć i niestety nic to nie dało. Początkowo miałem wybrać żółtego pada, ale dość długo nim trzeba było pracować do tego samego efektu i jednak wybór padł na białego. Po żółtym nie było holo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Malwin41 napisał: @Fredi88 Na 99.9% Water spoty. Czym to dziadostwo usunąć? compoud? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubsonke Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @poncio WSR'em próbuj, są świeże, więc powinny zejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Fuck... niestety nie mam w swoim arsenale - trzeba będzie kupić. Pytanie czy nie za długo będzie to czekało? praktycznie mamy piątek więc najwcześniej będę miał pakę na poniedziałek SG będzie ok? PS. Mam Compound Soft 99 - to chyba powinno ogarnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @poncio spróbuj najpierw octem. I przypomnę Ci że większość sklepów wraca do pracy dopiero we wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Tomas-sg napisał: I przypomnę Ci że większość sklepów wraca do pracy dopiero we wtorek Faktycznie, zapomniałem ze względu na aktualną sytuację tegoroczne święta niekoniecznie przypominają "święta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Koniecznie chciałem dzisiaj sprawdzić czy da się samym Big Boiem osuszyć auto... o ile lakier z woskiem ogarnął super to już niestety najwidoczniej szyby nie... Tylko jak pisałem nie mam WSR ale mam Compoud. Sprawdze Octem, mam nadzieję, że żona mi trochę pożyczy a jak nie to będę musiał najwyżej pojechać do jakiegoś sklepu stacjonarnego OK, Wszystkie stacjonarne zamknięte ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 8 godzin temu, poncio napisał: Koniecznie chciałem dzisiaj sprawdzić czy da się samym Big Boiem osuszyć auto... o ile lakier z woskiem ogarnął super to już niestety najwidoczniej szyby nie... Tylko jak pisałem nie mam WSR ale mam Compoud. Sprawdze Octem, mam nadzieję, że żona mi trochę pożyczy a jak nie to będę musiał najwyżej pojechać do jakiegoś sklepu stacjonarnego OK, Wszystkie stacjonarne zamknięte ... Zamknięte zamknięte ale np. możesz dzwonić do Nowickiego powiedzieć co chcesz przygotują paczkę jak będziesz w drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 W dniu 6.04.2020 o 16:06, Eidos71 napisał: Pada, który chcesz wyczyścić, spryskujesz dedykowanym do czyszczenia padów produktem (np. PB Tornado Pad Cleaner), lub roztworem APC. Później szczoteczka, lub ściereczka z MF o niskiej gramaturze i poceranie powierzchni pada. Potem zostawiasz do przeschnięcia. Możesz też spryskać powierzchnię pada roztworem APC, palcami "wyciskać" brud z gąbki, potem spłukać w wiadrze z wodą, odcisnąć i zostawić do wyschnięcia. Ja ostatnio robię przetestowałem takie cudo: 1. APC 1:10 - lekko spryskałem powierzchnię pada, przetarłem ręką dookoła kilka razy, maszyna na najwyższe obroty celem odsączenia APC (w wiadrze), i drugie takie samo podejście. Robiłem to po każdym wypracowaniu pasty aby na bieżąco wymywać. 2. Kompresorem wydmuchiwałem resztę APC ale jakoś dużo tego już nie było. 3. Dodatkowo przed nałożeniem pasty, co jakiś czas, na pad robiłem 1 strzał ECH2O 1:20, przecierałem ręką Jednym padem zrobiłem dobre pół auta - A8 Będę teraz robił swoje auto to jeszcze raz to przetestuję. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @xadamx jakiej firmy pad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monterro Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Czy chcąc położyć glaze od SG i na to wosk fusso, przed glazem powinno się zastosować jakiś cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @monterro Najlepiej zrobić dekontaminację, cleaner z wymywaniem IPA lub bez i na to co tam chcesz położyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi