Crasher Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Godzinę temu, wanraf89 napisał: Spryskujesz preparatem do czysCzenia czekasz jakis czas i wyplukujesz woda. Pozniej przedmuchujesz powietrzem do calkowitego wyschniecia. A to nasączanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 W dniu 7.02.2020 o 16:56, Grzechu23 napisał: CleanTech Tire & Cleaner robi robotę ostatnio Nie pomijam rad kolegów, więc i zgodnie z Twoją będę testował, już nabyłem @cleantechco 8 minut temu, Crasher napisał: A to nasączanie?? To nasączenie z filtrem wywalić do śmietnika nawet KN i wsadzić serię. Trzy konie więcej, och ach super, a po półtorej roku przepływki na gorącym drucie zaczynają mieć gorszą responsywność, widać po podpięciu do kompa. W skrajnych przypadkach sypnie błędami. Na amerykańskich forach temat szerzej opisywany. Ja zamiast czyścić filtr to czyściłem znajomym przepływki a filtr do kosza, bo przepływki kosztowały po pare tysięcy. Na szczęście preparat CRC ratował sytuacje i odczyty wróciły do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 15 minut temu, ghost napisał: Nie pomijam rad kolegów, więc i zgodnie z Twoją będę testował, już nabyłem @cleantechco To nasączenie z filtrem wywalić do śmietnika nawet KN i wsadzić serię. Trzy konie więcej, och ach super, a po półtorej roku przepływki na gorącym drucie zaczynają mieć gorszą responsywność, widać po podpięciu do kompa. W skrajnych przypadkach sypnie błędami. Na amerykańskich forach temat szerzej opisywany. Ja zamiast czyścić filtr to czyściłem znajomym przepływki a filtr do kosza, bo przepływki kosztowały po pare tysięcy. Na szczęście preparat CRC ratował sytuacje i odczyty wróciły do normy. No widzisz, poprzedni właściciele na takim jeździł z tego co widze to okolo 8 miesięcy za nim spotkał się ze znakiem. Namieszałeś w głowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 @ghost, od ponad 4 lat jeżdżę na wkładce Pipercrossa i żadnych problemów z autem nie mam. Najwięcej zanieczyszczeń w dolocie jest z odmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Godzinę temu, Slovak napisał: @ghost, od ponad 4 lat jeżdżę na wkładce Pipercrossa i żadnych problemów z autem nie mam. Najwięcej zanieczyszczeń w dolocie jest z odmy. Możliwe, że u jednych nie ma problemu, u innych jest, nie znam konstrukcji przepływki i dolotu każdej marki. Czy np siatka potrafi coś wyłapać przed drutem. Zaznaczam, że nasączenie z filtra po czasie zanieczyściło przepływ w różnych benzynowych samochodach z turbo oraz z kompresorem. W tanich i starszych samochodach gdzie części są za grosze można ryzykować, ale osobiście w droższych gdzie przepływ 2-7 tysięcy to trzeba się zastanowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 @Crasher mam wkładkę K&N. Z tego co wiem stożki czyści sie tak samo jak wkładki tj. kupujesz zestaw z K&N, wytrzepujesz delikatnie syf, spryskujesz preparatem do czyszczenia, zostawiasz na chwilę i splukujesz pod niskim ciśnieniem np z kranu. Po wyschnięciu delikatnie nasączam. Jeżdżę tak od 1,5 roku i wkładka jest po poprzednim właścicielu. O padających przepływkach czytałem, ale to prawdopodobnie przez zbyt mocne nasączanie wkładki/stożka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroosh Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Czy ta szczotka jest cokolwiek warta? Probowal ja ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 1 godzinę temu, piotroosh napisał: Czy ta szczotka jest cokolwiek warta? Probowal ja ktos? Do plandeki Tira idealna. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jakiś pomysł na APC do przetestowania? Było już kilka m.in.: megs, cyclone, ideal vask, green star, FX, 4detailer. Chodzi o coś mocnego. FX słabiak. Najbardziej mi przypasował Koch i 4detailer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Chodzi o coś mocnego.Może Excede Advanced? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Teraz, Mikos95 napisał: Może Excede Advanced? Chyba postawie na surfex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Surfex swietny, Koch rowniez. Mimo wszystko BH jest mocniejszy moim zdaniem. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct240 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Sg Red devil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Koledzy, ADBL Wipe Out Pro vs Gyeon Prep - Czy czyms sie faktycznie roznia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 1 godzinę temu, Zdroja0 napisał: Jakiś pomysł na APC do przetestowania? Excede Bulldozer. Cena, jakość... Sprawdź. Jakbys chcial to moge ci na test podesłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 53 minuty temu, david2888 napisał: Excede Bulldozer. Cena, jakość... Sprawdź. Jakbys chcial to moge ci na test podesłać Chętnie przetestuje. Dawaj na Pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 16 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 13 godzin temu, Zdroja0 napisał: Jakiś pomysł na APC do przetestowania? Ja ostatnio wróciłem do ADBL. Pozytywnie mnie zaskoczył np w temacie usuwania tłuszcz z okapu kuchennego. FX rzeczywiście mocą nie oszałamia, ale zapach ma ładny i nadaje się bardziej do regularnego stosowania według mnie niż do szczurków - ale pomęczę go jeszcze w mocniejszych roztworach. W kolejce czeka jeszcze GS Z tych mocnych skubańców jeszcze Detailer's Magic. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inspire Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 KOCH CHEMIE Eulex na starą żywicę na lakierze akrylowym, dobre rozwiązanie (bezpieczne)? ADBL T&G nie ruszył nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @inspire Jak jest zaschnięta żywica to tylko podgrzać i delikatnie zetrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 11 minut temu, inspire napisał: ADBL T&G nie ruszył nic. Vasco na pewno sobie poradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 10 ml cquartz UK 3.0 styknie na auto typu kompakt? (Leon, astra) Nie chciałbym żeby brakło na koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 2 godziny temu, damiano2007 napisał: 10 ml cquartz UK 3.0 styknie na auto typu kompakt? (Leon, astra) Nie chciałbym żeby brakło na koniec Jeżeli ogarniasz aplikację to jeszcze zostanie 2-3ml jak nie ogarniesz to i 30 braknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @damiano2007 Starczy na 1 warstwę a po bożemu powinno się dać dwie......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Jest na forum jakiś elektryk? Potrzebowałbym skonsultować podłączenie kilku kabelków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 2 godziny temu, Fredi88 napisał: Jest na forum jakiś elektryk? Potrzebowałbym skonsultować podłączenie kilku kabelków Nie jestem elektrykiem ale zielony w temacie też nie jestem. Pisz na PW, wieczorkiem jak wrócę do domu postaram się zerknąć. Być może pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi