Lukaso Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Jaki uniwersalny zmywacz pod powłoki? Generalnie to pod Dluxa od car pro ale będzie też jako inspekcja lakieru czasem. Najlepiej cenowo wychodzi 1l ADBL wipe out pro ale czy to zagra? Wiem że panel wipe jest zajebisty ale troszku przydrogi.
wojtecki Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Co to się dzisiaj zadziało nie wiem do tej pory. Przed zimą rzuciłem na auto fusso..wcześniej dokładne mycie, cleaner prima amigo na dualu..wosk pięknie siadł i zrzucał wodę jak głupi jakoś do lutego. Potem zauważyłem, że praktycznie całe auto oprócz maski ( tam było q2 mohs) zaczeło bardzo mocno taflować, brud jakoś mocniej przywierał itd. Najpierw myślałem, że wosk się zapchał ale kilku krotne mycie na 2 wiadra nic nie dawało także stwierdziłem, że widocznie coś mi podjadało cały czas wosk aż nic z niego nie zostało. Już nawet planowałem ponowne nałożenie ale..ostatnio znowu kupiłem sobie sonaxa BSD i 2 tygodnie temu nałożyłem go na auto. Dzisiaj myje i nie wierze..zrzut wody tak genialny, że jak bym nie wiedział to bym pomyślałem, że wczoraj ktoś coś na niego kładł. Na auto wpadła piana, prix, 2 wiadra..i dalej zrzut genialny. Niechce mi się wierzyć, że BSD daje taki efekt..możliwe, że BSD odetkało pory ? Co myślicie ?
Lukaso Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Mam identyczną sytuację, BSD elegancko siada na wymierające fusso i krople są jakby nowo położony wosk. Sonax na takim fusso jest petarda.
Birkhof Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 BSD nic nie odetkało. To mega mocny sealant wiec na brudne resztki wosku położyłeś warstwę mocnego sealantaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 1
wanraf89 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 18 godzin temu, pawelus668 napisał: @wanraf89 na czymo kladziesz DSW? Jalowo? Na jalowy lakier. 100% Ipa
Michał126 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Niezbadane są interakcje smalcowatych QD-ków i spray sealantów z zabezpieczonymi powierzchniami. Fakty są takie, że utrata hydro to pierwsza, a nie ostatnia oznaka umierającego LSP oraz że na takim te produkty lepiej hydrofobują niż na jałowej powierzchni, no ale do żadnego odtykania za ich pośrednictwem nie dochodzi. 1
machrzin Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 witam jak czyscic aplikator po woskowaniu? pierwszy raz bede nakladal wosk i nie wiem jak wyczyscic i czym
paperson Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 @machrzin spryskaj dowolnym apc, potrzyj, ewentualnie powtórz
Lukaso Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Ponawiam pytanie, ktoś z bardziej doświadczonych może coś powiedzieć o zmywaczach pod powłoki jaki wybrać?
marco80 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 CarPro czy Gyeon mają dedykowane zmywacze.Ja stosuję Wipe it z Ultracoat i IPA, co byś nie zastosował będzie ok ważne żeby w ogóle odtłuścić
Lukasz-odkrywca Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 W jakich proporcjach rozcieńczacie alkohol izopropylowy do wymycia past polerskich? Ja używam w stosunku 1:1 z wodą czy to dobre proporcje?
vhs Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Co polecacie do zabezpieczenia we wnętrzu plastików polakierowanych w piano black ?
maciek_ Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Tak z ciekawosci: dlaczego do wnetrza wszyscy uzywaja APC zamiast dedykowanych srodkow (widze ze jest pelno dedykowanych srodkow od polecanych na tej stronie firm)?
powalla Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 O jakie produkty Ci chodzi? Interiory to nowe produkty powstale by ... za chwile pewnie powstana osobne produkty do mycia kokpitu , osobne do boczkow i osobne do slupkow bo jesli zrobi sie moda to sie wszystko sprzeda Osoby zdroworozsadkowe obleca wszystko zwyklym apc i po sprawie. 2
smerf91 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 1 godzinę temu, vhs napisał: Co polecacie do zabezpieczenia we wnętrzu plastików polakierowanych w piano black ? @Manufaktura Wosku Interior Finish HD 1
FakeRiderr Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 W jakich proporcjach rozcieńczacie alkohol izopropylowy do wymycia past polerskich? Ja używam w stosunku 1:1 z wodą czy to dobre proporcje? 1:4 czyli 25 %, pooglądaj filmiki zza granicy na yt, takie rozcienczenie jest bezpieczne dla lakieru
powalla Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 20% ? To ja chyba do innej szkoly chodzilem ... 1
FakeRiderr Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Say what? 1:4 to 20? To ile w końcu? Xd
Manufaktura Wosku Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 tylko rozcienczajcie wodą demi żeby płaczu nie było o waterspoty potem:)
Tomas-sg Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 8 minut temu, FakeRiderr napisał: Say what? 1:4 to 20? To ile w końcu? Xd Pewnie że 20 1
FakeRiderr Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Pewnie że 20 No i dziękuję. Bo już tracilem wiarę w naukę Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
barto125 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 @powalla @FakeRiderr 1:4 znaczy jedna część produktu A i 4 części z produktu B czyli razem 5 części, czyli 1A dzielone na 5 całości to 20%.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Panowie czy jest możliwość aby przez to, że rozcieńczyłem 1:1 wyszły hologramy ?
barto125 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca Po polerce? To nie przez rozcieńczenie - albo IPA wymyła wypełniacze z pasty i zobaczyłeś prawdziwy stan lakieru, albo narobiłeś bałaganu fibrą.
Rekomendowane odpowiedzi