Gąbek1 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Ssw a qw daje podobny look? Przy użyciu którego na fusso będzie większe lał? nattys red poleży miesiąc na aucie? Czy będzie mniej wytrzymały niż ssw? I jak z lookiem, lepszy niż w adbl?
menior Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 18 minut temu, Gąbek1 napisał: Ssw a qw daje podobny look? Przy użyciu którego na fusso będzie większe lał? nattys red poleży miesiąc na aucie? Czy będzie mniej wytrzymały niż ssw? I jak z lookiem, lepszy niż w adbl? Na Fusso nic Ci dlugo nie polezy,dlatego wole dawac produkty typu QD np QD1 ewentualnie SSW
Hubee Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 41 minut temu, adam252 napisał: no wlasnie dlatego zastanawiam się czy pasta one step naruszy kwarc. a jeśli nałożę kwarc to potem mogę nałożyć jakikolwiek wosk? Tak wiem, że MEGS UC nie jest woskiem Koledze Hubee dziękuję za dobre rady! Każdy kiedyś zaczyna od zera Zaczynajac od zera, hmm. Moze nalezaloby nieco poczytac? Pasty polerskie wypracowuje sie na lakierze, a nie naklada. Polerujac ten Twoj kwarc (np. maszynowo) usuwasz go. Nawet pasta finishowa usunac da sie wiele powlok. Nakladanie czy polerowanie po powloce jest totalnie bez sensu. Woskowanie ceramiki to w mojej opinii to wywalanie kasy. Moim zdaniem powloka ceramiczna nie jest dla osob, ktore nie znaja podstaw. Proponuje nieco poczytac. 1
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 42 minuty temu, adam252 napisał: no wlasnie dlatego zastanawiam się czy pasta one step naruszy kwarc. Oczywiście. Megs UC to w skrócie pasta polerska do "polerowania" lakieru. Już nie wchodźmy w szczegóły albo analizy teraz. Najpierw polerujesz lakier - np Megsem UC albo inną pastą polerską a na koncu dajesz zabezpieczenie - np powłoki albo woski. Najlepiej naukę zacznij od przeglądania PSB, zdjęcie po zdjęciu opis po opisie jnest pokazane jak detailingować: https://kosmetykaaut.pl/forum/6-pokaż-swój-blask/
Gąbek1 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 43 minuty temu, menior napisał: Na Fusso nic Ci dlugo nie polezy,dlatego wole dawac produkty typu QD np QD1 ewentualnie SSW Tzn mam na myśli wspomaganie fusso przez produkty adbl, który najlepszy zrobi look. Drugą opcja (jeśli okazałaby się najlepsza) nałożenie innego wosku, np nattys. I teraz pytanie czy on zrobi lepszy efekt?
menior Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 3 minuty temu, Gąbek1 napisał: Tzn mam na myśli wspomaganie fusso przez produkty adbl, który najlepszy zrobi look. Drugą opcja (jeśli okazałaby się najlepsza) nałożenie innego wosku, np nattys. I teraz pytanie czy on zrobi lepszy efekt? Lepszy efekt to troche pojecie wzgledne Co sie podoba mnie nie musi Tobie,do wspomagania ADBL stworzyl QD1 i on daje fajnego kopa,SSW daje fajny syntetyczny,zauwazalny polysk co sie zazwyczaj podoba(choc sa opinie ze produkty tego typu oslabiaja a nie wspomagaja) QW nie stosowalem ze slyszenia ponoc daje lepsza glebie koloru ale bywa trudny w aplikacji wiec do wspomagania chyba szkoda zachodu,Nattys to naturalny wosk dajacy fajny efekt glebi i mokrego lakieru widoczny zwlaszcza na ciemnych i zywych kolorach,polozony na fusso polezy pewnie do pierwszego mycia lub deszczu
Zdroja0 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 11 godzin temu, camus napisał: Zastanawiam się nad woskiem na lato jakiś naturalny. Co polecacie? Podajcie nazwę, a ja już opinie o nim poczytam to tu, to tam. Nattys 3 godziny temu, Gąbek1 napisał: Tzn mam na myśli wspomaganie fusso przez produkty adbl, który najlepszy zrobi look. Drugą opcja (jeśli okazałaby się najlepsza) nałożenie innego wosku, np nattys. I teraz pytanie czy on zrobi lepszy efekt? Dwa odmienne woski. Trwałość, ekonomiczność fusso Efekt wizualny, aplikacja, zapach nattys. 1
Kubsonke Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Jak sprawdzić oryginalność PB Nattys Black?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Zdroja0 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Zakupić od partnerów z forum i masz gwarancję dobrego towaru
MlodyKoguT Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Cleanery typu dodo, Amigo i cleanery do szyb typu glass polish kladziemy zolta strona tricoloura? Czyli ta twardsza?
Pioter83 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Hej, czym mogę usunąć te białe coś... nie widać tego dobrze na zdjęciach ale jest takie wypłowiałe. https://zapodaj.net/23aebcabe8549.jpg.html https://zapodaj.net/8d9005d47c539.jpg.html https://zapodaj.net/32c53ade613e1.jpg.html
mrsjackdan Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 @Pioter83 Wyprać... Ja ze swojej strony proponuje środek do bonetowania typu shiny garage extra dry czy adbl lub excede 1
damiann88 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Top 3 w maskowaniu rys? Jakie preparaty radzą sobie najlepiej?
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 33 minuty temu, damiann88 napisał: Top 3 w maskowaniu rys? Jakie preparaty radzą sobie najlepiej? AG SRP, Prima Amigo oraz valetPro.... Ale nie pamiętam nazwy do końca
cinek1 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Czy myjnie bezdotykowe moga ruszyc powloke ceramiczna badz ja zupelnie usunac z auta?
Michał126 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 51 minut temu, damiann88 napisał: Top 3 w maskowaniu rys? Jakie preparaty radzą sobie najlepiej? 18 minut temu, david2888 napisał: AG SRP, Prima Amigo oraz valetPro.... Ale nie pamiętam nazwy do końca CarPro Essence. 16 minut temu, cinek1 napisał: Czy myjnie bezdotykowe moga ruszyc powloke ceramiczna badz ja zupelnie usunac z auta? Tylko zakamienić, co w pewnej mierze wiąże się z utratą jej właściwości, nie zawsze odwracalną.
Birkhof Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Top 3 w maskowaniu rys? Jakie preparaty radzą sobie najlepiej?Top 3 mało.Menz 3w1, BH autobalm - wyżej wymienione tez sa dobre. Cleaner hd od zymol’a (ale nie na metalicu, lubi go przytłumic)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cinek1 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Tak wygladabdeszcz na powloce wydaje mi sie ze slabo nie podoba mi sie efekt albo myjki bezdotyki zalatwily ja albo noebwiem ale w 6 miesiecy hmmm Deszcz mocno padal Moze ktos pokaze zdjecie jak sie zachowuje powloka np po roku lub wiekszym czasie dla porownania
ghost Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 2 godziny temu, david2888 napisał: AG SRP, Prima Amigo oraz valetPro.... Ale nie pamiętam nazwy do końca Purple Passion. Następna i ulepszona generacja klasycznego oszukiwacza Achillesa 39 minut temu, cinek1 napisał: Moze ktos pokaze zdjecie jak sie zachowuje powloka np po roku Powłoka powłoce nie równa. Co siedzi na lakierze?
cinek1 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Gtechnic c1 i chyba c2v3 plynne szklo o ile pamietam
ghost Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 4 godziny temu, cinek1 napisał: Gtechnic c1 i chyba c2v3 plynne szklo o ile pamietam Na gtechniq się znam średnio na jeża. Tu masz prezentację jak wygląda hydro po 14 mies c1 oraz cq uk
raceboarder Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 koledzy i koleżanki , potrzebuję szybkiej porady. Chce nawoskować auto - kolor srebrny - na wiosnę , co lepiej wybrać z aktualnie dostępnych zapasów ; wosk: Finish Kare Hitemp /czy/ Soft99 12 month/dark cleaner : Finish Kae One step cleaner #215 /czy/ Prima Amigo ps: woskowałem do tej pory koloer srebrny hitempem i efekt był ok, głownie w zasadzie chodzi mi o "cleaner"....
Rekomendowane odpowiedzi