Arkeolowy Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Szybkie pytanie muszę skrócić maksymalnie czas mycia więc Deironizer -> Piana -> T&G czy TG można wrzucić jeszcze przed pianą ?dalej sobie poradzę
Freddy Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Możesz choć i tak lepiej użyć jednego i drugiego na czyste suche auto wieksza efektywność Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Czy jak pomaluje dokładki lakierem strukturalnym to aplikuje na niego wosk, czy dressing?
hamilton Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Potrzebuję powłoki do 200zł, zakładane roczne przebiegi ok 10 kkm, auto garażowane, granatowa perła, kompakt. Zlecający ma taki budżet i jest on sztywny. Po wybrać? Korekta oczywiscie będzie.
szpyrek Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Używał ktoś z Was plastidipa w tych puszkach po 400ml? Jaka to ma wydajność, starczy mi żeby pomalować ramę roweru?
xdaavi Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Witam, mam szybkie pytanko. Jak nakładacie cleaner i wosk, element po elemencie (nakładam cleaner np. na klapę bagażnika, wypracowuje i po chwili nakładam wosk) czy najpierw całe auto robię cleanerem, a później nakładam wosk? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
TfB Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Wygodniej bedZie zrobic fale autko cleanerem a potem woskiem - czekanie na wyschniecie, najladanie, zachodzenie na siebie elementow i scieranie wosku cleanerem przez przypadek itp:-)
mikoszka88 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 Witam takie pytanko o czasie pracy vw przednie nadkole 3 etapy rotacja futro DA gąbka ponad 1,10 minut godzinę element nadkola to długo??? bo myślałem ze pyknę kombi w 10-15 godzin 3 etapowo ale chyba jestem w dużym błędzie i mi co najmniej 3 dni zleci (dzisiejsze samo mycie 4 godzinny +glinkowanie )hm wiec jak długo robicie jeden element czasowo nadkole np? Dodane po 22 sekundach: Witam takie pytanko o czasie pracy vw przednie nadkole 3 etapy rotacja futro DA gąbka ponad 1,10 minut godzinę element nadkola to długo??? bo myślałem ze pyknę kombi w 10-15 godzin 3 etapowo ale chyba jestem w dużym błędzie i mi co najmniej 3 dni zleci (dzisiejsze samo mycie 4 godzinny +glinkowanie )hm wiec jak długo robicie jeden element czasowo nadkole np?
samwdomu Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2017 [ref]szpyrek[/ref], z ramą ciężko stwierdzić bo dużo produktu leci w powietrze ale myślę że 2-3 puszki mogą być potrzebne żeby kilka warstw położyć
hadam Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Czesc! Szybkie pytanie, na mojej furce lezy sobie po pelnej korekcie Cquartz uk, teraz pytanie, szykuje auto na male show, wystawe, co byłoby lepszym wyjsciem zeby podbic blask? Porzadnie umyc i dac tylko reload carpro ? Czy moze porzadnie umyc i polozyc coli467 albo natty's red - wosk na powloke? Przepolerowywanie nie wiem czy ma sens bo korekta byla calkiem niedawno.
TfB Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Polerka zdejmue powloke przed lakierem. Jak na show do swissvax conco;D a tak serio natys reda tylko cleanera nie uzywaj i zobacz czy efekt jest zadawalajacy.:-)
hadam Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Pamietam, ze swiezo po nalozeniu powloki takie prawdziwe "wow" zrobilo nalozenie Reloada, ale sprobuje z tym Red'em
MirekGTS Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Pany doradźcie, jaki smar władować do przekładni mojej polerki? Są specjalne smary do przekładni elektronarzędzi. Powinien dostać w serwisie elektronarzędzi, albo sklepie z narzędziami. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
linden Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Czy z polerką DA można używać padów wełnianych np: http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... skie-.html http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... &results=9 http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... &results=3 Pytam gdyż w poradniku polerowania znalazłem: "(...)Z polerkami obrotowymi można używać padów wełnianych , co nie jest możliwe z maszyną orbitalną." Wydawało mi się że w wielu tematach o polerkach, padach itd. poleca się wełnę dla maszyny DA jako najskuteczniejszą metodę cięcia.
MezusEwuni Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Czy możecie mi zdradzić patent na dokładniejsze odżywienie dywaników gumowych? Mianowicie jak prawie każdy dywanik ma milionowe kratki i jak zrobić by każda kratka była dokładnie odświeżona. Nie chodzi mi o mycie pędzielki itp. ale już sam proces nakładania jakiegoś środka. Dziękuję za ratunek
Tomas-sg Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Metoda nakładania carconcept silk Przynajmniej ja tak robię. Przelewam sobie do jakiegoś małego pojemniczka maczam pędzelek i jazda
hamilton Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Czy z polerką DA można używać padów wełnianych np:http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... skie-.html http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... &results=9 http://waxitcar.pl/pady-i-futra-polersk ... &results=3 Pytam gdyż w poradniku polerowania znalazłem: "(...)Z polerkami obrotowymi można używać padów wełnianych , co nie jest możliwe z maszyną orbitalną." Wydawało mi się że w wielu tematach o polerkach, padach itd. poleca się wełnę dla maszyny DA jako najskuteczniejszą metodę cięcia. Używam futra na DA, warunek jest taki że ma być krótkie. Pomyśl o padzie z mf, ładnie zbiera z Menzerna 400. Są w ofercie waxitcar
MezusEwuni Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Oo dobry pomysł Dzięki bardzo [ref]Tomas22[/ref], W sobote testy
mbieniek Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Hadam reloaduj Witam takie pytanko o czasie pracy vw przednie nadkole 3 etapy rotacja futro DA gąbka ponad 1,10 minut godzinę element nadkola to długo??? bo myślałem ze pyknę kombi w 10-15 godzin 3 etapowo ale chyba jestem w dużym błędzie i mi co najmniej 3 dni zleci (dzisiejsze samo mycie 4 godzinny +glinkowanie )hm wiec jak długo robicie jeden element czasowo nadkole np? Gdzieś tu już o tym pisałem, bodajże w tym temacie. Odnośnie ciecia lakieru rotacja na dużych obrotach twardego lakieru. 15 godzin na porządną trzyetapową?? Zależnie od tego, z którego to roku passat, gdzie sa przetłoczenia itp. Mogą być elementy na które zejdzie i 4 godziny, ale detailing oznacza w skrócie to, ze zajmuje tyle czasu ile zajmuje aby wykonać prace porządnie... Najpilniej przyglądaj się wszystkim obramowaniom panelu, możliwe ze sa tam miejsca które trzeba będzie jechać mniejszym padem. Ogólnie zakładanie porządnie wykonanej pracy w trzech etapach na aucie 10lat + poniżej 40 godzin jest nierealne. Gros z tego na cieciu, naturalnie. Co innego Uwaga, da się też zrobić korektę lakieru w 10 godzin, i z 15 metrów tez będzie błyszczało ☺
Gozdziu23 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Generalnie to wszystko zalezy, od rodzaju lakieru, tego co chcemy osiągnąć, jak wcześniej dbano o lakier jest tyle zmiennych że szok
darreck Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Witam Panwie.polecicie jakis odpowiedni klej do podklejenia plastykowych ramek wokolo szyb bocznych? Dodane po 1 minucie 20 sekundach: dokladniej listw
pyzdra1 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Czy ta maszyna nada się do motocykla http://www.ebay.co.uk/itm/Sealey-DAS149 ... 2532617408
Kubq Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Cześć. Jak podejść do lakieru z resztkami fusso, aby go przygotować pod woskowanie. Jak się pozbyć się starej warstwy wosku? Mycie APC czy normalnie i potem cleanerem usunąć? Czy fusso lepiej położyć po wymyciu cleanera IPA czy na cleaner?
kudlaty86 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Pany doradźcie, jaki smar władować do przekładni mojej polerki? Na przykład coś takiego https://www.castorama.pl/produkty/narze ... 60-ml.html
Rekomendowane odpowiedzi