Zdroja0 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Co wg mnie składa się na mega fotkę: Oświetlenie, sprzęt fotograficzny, lakier (kolor, stan), no i oczywiście umiejętność przeprowadzenia korekty. Pod ledem z telefonu nie zrobisz dobrego zdjecia,. Na białych i srebrnych też nie będzie super efektu. Jak lakier jest w dobrym stanie to też nie będzie efektu wow. @robcok robi super zdjęcia
Nicolo Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Co sądzicie o 9h mr fix? Czy jest sens to nakładać? Jaka jest tego trwałość? Czy to się jakoś później nie psuje, nie łuszczy? I najważniejsze- czy nie zepsuje to lakieru?Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
JPZ Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 @Nicolo Lakier lakierem, ale bardziej bałbym się tu o swoje zdrowie podczas aplikacji ponieważ nikt nie wie z czego składa się ten produkt.
Moderator psemo Opublikowano 16 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 @Nicolo Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu znalazłbyś odpowiedź na forum. Jest osobny wątek dotyczący Mr Fix’a.
Nicolo Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Znalazłem tylko jakiś test na Vw Tuaregu. Więcej nie znalazłem.Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
wojtek1788 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 W dniu 15.01.2019 o 13:17, T2Maciek napisał: Witam mam pytanie jak zrobić zdjęcia lakieru żeby było widać wszystkie rysy chce zrobić porównanie przed i po korekcie potrzebna jakaś lampa? Z moich obserwacji wynika że rysy najlepiej widać umieszczając lampę na przeciwko aparatu pod kątem w stronę lakieru. Przykładowe foto
JPZ Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 9 minut temu, Nicolo napisał: Znalazłem tylko jakiś test na Vw Tuaregu. Więcej nie znalazłem. Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka 1
Nicolo Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dzięki wielkieWysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
barto125 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Szyba z masą waterspotów, myta tylko na myjni, ręczne mycie zwykłymi środkami już nie pomaga. Budżetowo tlenek ceru na padzie filcowym (nie mówię o harkorowym polerowaniu, tylko kilka przejazdów) + późniejsze umycie starczy, czy lepiej jakiś profi cleaner do szyby?
Tomas-sg Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 @barto125 tlenek ceru jest najbardziej Profi z cleanerow o szyb. Trochę trzeba nim pokombinować - odpowiednie rozróżnienie, aplikacja bla bla. Z gotowców to może car pro ceriglass, w miarę dobry do mniej hardcorowych działań
D@ViD Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 5 godzin temu, barto125 napisał: Szyba z masą waterspotów, myta tylko na myjni, ręczne mycie zwykłymi środkami już nie pomaga. Budżetowo tlenek ceru na padzie filcowym (nie mówię o harkorowym polerowaniu, tylko kilka przejazdów) + późniejsze umycie starczy, czy lepiej jakiś profi cleaner do szyby? Jak nie masz doświadczenia z tlenkiem ceru, to spróbuj najpierw Autoglym Car Glass Polish lub Cleaner do szyb od SG. Ewentualnie od RRC WSR Gel ponoć też ladnie usuwa waterspoty Zobacz test na youtube
barto125 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 @SylPio w sensie do AG GCP dosypać tlenku ceru, czy użyć te dwa środki niezależnie? Próbowałem takiego mixu (ultimate compound + tlenek ceru) i polerowanie ręczne na tylnej szybie to delikatna poprawa była.
Lukaso Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Normalnie dam tlenek ceru z wodą bez żadnych domieszek i jazda nawet ręcznie myślę że ślady po wodze zejdą. Rysy nie ale waterspoty tak. 1
PiterG Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Szybę w taki przypadku można zrobić nawet pasta Polisha
marco80 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tlenek ceru strasznie chlapie wiec trzeba by auto oklejać( a to troche sporo pracy jak na pozbycie sie tylko Ws a nie rys). Na zwykłe water spoty starczy np Ceriglass i pad filcowy
Ari Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 Tlenek ceru strasznie chlapie wiec trzeba by auto oklejać( a to troche sporo pracy jak na pozbycie sie tylko Ws a nie rys). Na zwykłe water spoty starczy np Ceriglass i pad filcowyDlatego warto zrobić swoją pastę z tlenkiem ceru. Do tlenku dodać trochę jakiejś pasty polish/finish i jazda. Bryzganie ograniczone do minimum. Swoją drogą Ceriglass też daje zaskakujące efekty.Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Mumins Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 25 minut temu, Ari napisał: Dlatego warto zrobić swoją pastę z tlenkiem ceru. Do tlenku dodać trochę jakiejś pasty polish/finish i jazda. Bryzganie ograniczone do minimum. Swoją drogą Ceriglass też daje zaskakujące efekty. Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka Czyli tlenek+woda+pasta? Nie słyszałem o takiej kombinacji, a tym bardziej żeby ograniczyć bryzganie. Akurat dobrze się składa, bo w weekend będę polerował obie szyby, w związku z tym każde info na wagę złota
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 @Mumins chodzilo o to ze do pasty dodajesz tlenek ceru (bez wody). Robisz swoja paste podkrecona o tlenek ceru 3
paperson Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 @Mumins zaskakująco dobry efekt z ograniczonym chlapaniem daje dodanie tlenku do ceriglass'a 1
Moderator Domel Opublikowano 18 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 Szukam taśmy do 50/50 do opon i gumy. Przerobiłem już wiele i są nie elastyczne i nie plastyczne więc nie dopasowują się dobrze do faktury opon, i większość ma słaby klej. Ktoś coś ?
D@ViD Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 @Domel Ja ostatnio kupiłem fajnego zawodnika nawet trzyma się listew z chropowatego plastiku. Pokaże zdjęcie wieczorem Jest to taśma taka coś ala "szara" do pakowania paczek ale kleju nie zostawia nawet na lakierze 1
damiano2007 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 4 minuty temu, Domel napisał: Szukam taśmy do 50/50 do opon i gumy. Przerobiłem już wiele i są nie elastyczne i nie plastyczne więc nie dopasowują się dobrze do faktury opon, i większość ma słaby klej. Ktoś coś ? Pod takie coś to najlepiej się sprawdzi pomarańczowa taśma elewacyjna. Mocny klej, a że mocno przylega się trzyma. Z opony klaru nie oderwie ;D 1
Mumins Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 Godzinę temu, BiałyGTi napisał: @Mumins chodzilo o to ze do pasty dodajesz tlenek ceru (bez wody). Robisz swoja paste podkrecona o tlenek ceru Jakieś sprawdzone proporcje? Tlenek w samej paście jakoś się rozpuszcza czy zostają grudki? Ogólnie planowałem rozrobić tlenek z wodą 1:1 i taką "pastą" polerować. 53 minuty temu, paperson napisał: @Mumins zaskakująco dobry efekt z ograniczonym chlapaniem daje dodanie tlenku do ceriglass'a @paperson ceriglass'a nie posiadam
Birkhof Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 [mention=20419]paperson[/mention] ceriglass'a nie posiadam Zależy jaki glasspolish masz - niektóre są bardziej gęste inne mniej. Ja wyrabiam do takiej gęstości jak pasta do zębów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi