damiano2007 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 12 minut temu, KeepeR napisał: Dość popularne auto, może ktoś będzie wiedział. Mazda 6 III gen. prawdopodobnie polift 2014 r. grubość lakieru od 70~90 mikronów to normalne pomiary ? czy raczej ktoś już coś ostro zdzierał... Miejscami było 70, aż strach dotykać padem z mikrofibry Hehe no niestety lakier grubości 90 mokronów to standard w tym aucie. Czyżby trójwarstwowy czerwony?
nervus Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Dość popularne auto, może ktoś będzie wiedział. Mazda 6 III gen. prawdopodobnie polift 2014 r. grubość lakieru od 70~90 mikronów to normalne pomiary ? czy raczej ktoś już coś ostro zdzierał... Miejscami było 70, aż strach dotykać padem z mikrofibry Wyglada na fabrykę :). Moje służbowe ma od 50 do 70 :D w zależności od załamań na aucie. Jak chcesz sprawdzić ile masz „zapasu” to pomierz sobie jeszcze we wnękach drzwi oraz same drzwi w specyficznych miejscach :). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KeepeR Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 super dzięki za info Panowie tak podejrzewałem. Lakier jest w kolorze czarnym.
MichałES Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 nałożyłem 2 warstwy olejku z carchem na skóry i zastanawiam się czy użyć leather conditioner od rrc czy leder Versiegelung jako ostatnie zabezpieczenie ?? który z tych preparatów da lepszą powłokę w ochronie foteli ?
Birkhof Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 nałożyłem 2 warstwy olejku z carchem na skóry i zastanawiam się czy użyć leather conditioner od rrc czy leder Versiegelung jako ostatnie zabezpieczenie ?? który z tych preparatów da lepszą powłokę w ochronie foteli ?Coonditioner to inny produkt od versiegelunga.Conditioner to jak olejek carchemu.Oczywiście jesli conditioner od rrc dziala jak conditioner=odżywka a nie protector=zabezpieczenie.Z carchemu masz leather armour, który jest zabezpieczeniem o działaniu takim jak colourlock versiegelung czy gyeon leather coatWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PiterG Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Mam możliwość kupić rollera 9mm za 400 plus flaszkę Użyta jeden raz. Znajomy kupił pół roku temu na fakture. Brać czy nie ?
damiano2007 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 2 minuty temu, SylPio napisał: Mam możliwość kupić rollera 9mm za 400 plus flaszkę Użyta jeden raz. Znajomy kupił pół roku temu na fakture. Brać czy nie ? Jak jest gwarancja to pewnie. Nawet jak Ci nie podejdzie to komuś odsprzedasz za 400 zloty i dwie falaszki hehe
turzol Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Z ciekawości - co oznaczają duże cyfry na opakowaniach SG? Dzisiaj robiłem porzadki w arsenale i dopiero teraz rzuciły mi się w oczy, że każde opakowanie ma inny nr.
Michał82 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 @turzol https://www.shinygarage.pl/pol_m_marka-163.html
turzol Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 minutę temu, Michał82 napisał: @turzol https://www.shinygarage.pl/pol_m_marka-163.html Dzieki!
barto125 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 3 minutes ago, turzol said: Z ciekawości - co oznaczają duże cyfry na opakowaniach SG? Dzisiaj robiłem porzadki w arsenale i dopiero teraz rzuciły mi się w oczy, że każde opakowanie ma inny nr. Oznaczenie do czego dany produkt się nadaje 10 - Mycie Wstępne 11- Dekontaminacja 12 - Wash/Mycie właściwe 13 - Paint/Lakier 14 - Wheels/Koła 15 - Interior/Wewnętrzne 16 - Accesories/Akcesoria 17 - Kits/Zestawy
lolomtx Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgodnie z zapowiedziami producenta numer na etykiecie niedługo zostanie zastąpiony kolorami, dodatkowo zostanie powiększona czcionka z nazwą produktu. Więcej informacji znajdziesz tutaj: https://www.shinygarage.pl/Drobny-Lifting-Kategorii-blog-pol-1544522055.html
Fredi88 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 3 godziny temu, lolomtx napisał: Zgodnie z zapowiedziami producenta numer na etykiecie niedługo zostanie zastąpiony kolorami, dodatkowo zostanie powiększona czcionka z nazwą produktu. Więcej informacji znajdziesz tutaj: https://www.shinygarage.pl/Drobny-Lifting-Kategorii-blog-pol-1544522055.html Widzę ukłon w stronę daltonistów mi tam numerki nie przeszkadzały. Było czytelnie. I tak patrzę na nazwę produktu jeśli chcę go użyć a nie na kolor czy numer.
Michał82 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Etykiety SG z numerami mi się podobają. Nie do pomylenia z innymi dostępnymi produktami na naszym rynku. Ciekawe jaka będzie v2 tych etykiet i czy po niej będzie v3
Kostek88 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 2 godziny temu, Malwin41 napisał: Panowie nie mogę znaleźć info w szukajce. Pady piankowe,mikrofibrowe etc można suszyć w suszarce? Na logikę - zasuwasz nimi po kilkaset - kilka tysięcy obrotów po lakierze, a nie mógłbyś ich suszyć w suszarce? Tylko po co, wystarczy położyć przy kaloryferze, wytrzepany pad mikrofibrowy szybko schnie.
barto125 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 @Malwin41 nie powinno być problemu. Wszak to tylko wysoka temperatura i przewiew. Ja kiedyś przez przypadek wypralem pad w 90 stopni i nic się nie stało z nim.
Gąbek1 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Wsr gel używał ktoś na lakierze? Można to użyć jako dodatek do vampira i t&g czy jako zamiennik?
Patryk14 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 17 minut temu, Gąbek1 napisał: Wsr gel używał ktoś na lakierze? Można to użyć jako dodatek do vampira i t&g czy jako zamiennik? To jest środek który usuwa osady z twardej wody głównie. Jako zamiennik napewno nie bo nie do tego jest stworzony, jako dodatek też raczej nie. Możesz używać tego osobno. Dla lakieru używany z głową będzie bezpieczny.
Gąbek1 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 2 minuty temu, Patryk14 napisał: To jest środek który usuwa osady z twardej wody głównie. Jako zamiennik napewno nie bo nie do tego jest stworzony, jako dodatek też raczej nie. Możesz używać tego osobno. Dla lakieru używany z głową będzie bezpieczny. Tak, po dekontaminacji w dolnych partiach samochodu. A czy jest szansa ze usunie pozostalosci wosku?
Nicolo Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Czy jak przepoleruję lakier Menzerną 2500 to powstaną swirle? Czy to się nadaje do polerowania na jeden raz(tzn. one step)?
marco80 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 2 godziny temu, Nicolo napisał: Czy jak przepoleruję lakier Menzerną 2500 to powstaną swirle? Czy to się nadaje do polerowania na jeden raz(tzn. one step)? Pomyliłeś wszystko- swirle własnie to sie pastą usuwa,pewnie chodzi Ci o hologramy-to zależy jaki lakier i jaka maszyna poczytaj jeszcze forum, jest o tym sporo tematów i nie mówie tego złośliwie w końcu każdy od czegoś kiedyś zaczynał 1
JPZ Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 @Malwin41 jaka maszyna, jaki pad i technika pracy? Bardzo ładnie wyprowadzony lakier.
JPZ Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Dzięki. Mam takiego golfa tylko, że czarny uni i jeśli pogoda pozwoli zamierzam wykonać pierwszą poważna korektę więc każda wskazówka się przyda
Nicolo Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 5 godzin temu, marco80 napisał: Pomyliłeś wszystko- swirle własnie to sie pastą usuwa,pewnie chodzi Ci o hologramy-to zależy jaki lakier i jaka maszyna poczytaj jeszcze forum, jest o tym sporo tematów i nie mówie tego złośliwie w końcu każdy od czegoś kiedyś zaczynał Tak, tak rzeczywiście. Czytałem już o tym i wiem o co chodzi, ale pokręciły mi się nazwy. Dzięki za wyrozumiałość dla początkujących. 1
Rekomendowane odpowiedzi