sl3py Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 ja rozwazam opcjie zapuku takiej nie drogiej, z testow Swaga daje rade ogrzac garaz wiec tapicerke tez powinno https://www.emultimax.pl/pl/p/Nagrzewni ... 3-3kW/1545 a tu test
zawisza Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 Lakier Ford'owski, a konkretnie Panther Black uchodzi za miękki/ twardy? Pytanie związane z wyborem maszyny ( rotacja vs DA). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W1Michal Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 ktoś poleci jakiś przyrząd do amatorskiego wyciągania wgnieceń z karoserii ? znajomy poszukuje czegoś takiego
samwdomu Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 zależy jaka wgniotka u mnie pomogła deseczka i młotek
W1Michal Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 generalnie handluje autami i praktycznie w każdym aucie jest gdzieś jakiś ślad więc musi być jako tako uniwersalne
Prox Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 [ref]Prox[/ref], spróbuj Koch Chemie Eulex. Pomoglo, wielkie dzieki!
Future Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Czy Koch Nano Magic Plast Care nada się do zabezpieczenia dachu w MX-5? Pierwszy raz bede mial do czynienia z takim tematem
Gozdziu23 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 a w mx-5 masz materiał czy vinyl ? Jak vinyl to tak jak materiał to stanowczo nie
pawelkoralus Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Mam takie listwy na progi http://allegro.pl/listwa-progowa-chrom- ... 79376.html Czy mogę je zabezpieczyć np Si3D ?
rafalk Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Szybkie pytanie, czy dach materiałowy VW New Beatle można potraktować Prickiem? Ma dużo plam i nie rusza tego APC.
Hammster Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Panowie po użyciu politury od Megsa Ultimate Polish wymywam ją później IPĄ czy to bez sensu i bezpośrednio na UP kładę wosk? Chciał bym użyć wosku Soft99 Wather Block. Wysłane z mojego Black Berserkera S80
Gozdziu23 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Szybkie pytanie, czy dach materiałowy VW New Beatle można potraktować Prickiem? Ma dużo plam i nie rusza tego APC. Można tylko nie zostaw tego do wyschnięcia i dobrze wypłukacj bo mogą ci plamy zostać
piesu102 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 nie długo będę zabierał się za robienie kilku zaprawek i podpowiedzcie czy kolejność prac jest ok: -usunięcie rdzy etc. i nałożenie app r-stop (później matowić ?) - epoksyd (matowienie), - jeśli potrzeba masa szpachlowa (matowienie), - podkład akryl (matowienie), - baza - klar ewentualnie ktoś ma jakieś porady ? wszystko robić będę z "puchy"
Snickers Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Nie mogę usunąć pozostałości po glince z listw pokrytych strukturą. APC i pędzelkowanie nie zdaje egzaminu. Myjką ciśnieniową też nie schodzi. Wygląda jak przytarte maszyną, ale ten samochód jej nigdy nie widział, a niestety był glinkowany przemoczoną prawie rozpuszczającą się glinką. Mam magiczną gąbkę, ale czy nada się na takie plastiki?
gawon Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 witam, kupiłem lagunę '07r lakier ma w stanie bardzo ok, wygląda jak by ktoś dbał o niego albo podszykował do sprzedaży. mycie i glinkowanie to ogarniam, teraz pytanie czy po tym jak dam SHINY GARAGE ALL IN #1 POLISH (250 ml wystarczy na kombi bo nigdy nie używałem? ) i na koniec FINISH KARE 2685 PINK WAX lub FINISH KARE 1000P HI-TEMP to to ma sens,zgra się to razem? problem jest że wszystko łapami będę działał bez maszyny, nigdy sam nie woskowałem, wosk chcę kupić tester 59ml domyślam się że spokojnie starczy tylko na ile? chodzi mi o to że jak będę wiedział czy na raz czy na 5 to mi ułatwi ile aplikować lakier ma kolor curacao blue z fajną głębią chciał bym ten efekt utrwalić i że by brud się tak nie czepiał, a jak się czepi to że by łatwiej się zmywał
mczpiter Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Witam mam pytanko pacjent audi a3 8l kolor czarny, lekkie rysy kolistej parę glebszych, jestem amatorem który dopiero się uczy przestudiowalem już setki wątków ale mam pytanko , w związku z tym że mam ograniczony budżet chciałem zrobić delikatną korektę lakieru, kupiłem pastę 3m żółty korek, lekko scierna , jaki pad dobrac?? I czy po zoltym korku mogę Dac od razu wosk? Wiem że efekt nie będzie powalający ale chciałbym od czegoś zacząć. Polerka oczywiście mechaniczna. Z regulacją obrotów.
kedar Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 witam, kupiłem lagunę '07r lakier ma w stanie bardzo ok, wygląda jak by ktoś dbał o niego albo podszykował do sprzedaży.mycie i glinkowanie to ogarniam, teraz pytanie czy po tym jak dam SHINY GARAGE ALL IN #1 POLISH (250 ml wystarczy na kombi bo nigdy nie używałem? ) i na koniec FINISH KARE 2685 PINK WAX lub FINISH KARE 1000P HI-TEMP to to ma sens,zgra się to razem? problem jest że wszystko łapami będę działał bez maszyny, nigdy sam nie woskowałem, wosk chcę kupić tester 59ml domyślam się że spokojnie starczy tylko na ile? chodzi mi o to że jak będę wiedział czy na raz czy na 5 to mi ułatwi ile aplikować lakier ma kolor curacao blue z fajną głębią chciał bym ten efekt utrwalić i że by brud się tak nie czepiał, a jak się czepi to że by łatwiej się zmywał Początkowo zużywałem 50-60ml AIO na kombi typu V40, potem doszedłem do wprawy i wystarczy mi 30-40 ml, więc taka butla na sezon Ci wystarczy. Co do Finish Kare to nawet możesz nawet obydwa woski na siebie nałożyć, nawet producent to podaje na swojej stronie. 1000P i na to 2685, tylko trzeba trochę odczekać. Tester wosku jest bardzo wydajny, starczy myślę 4-5 razy na takie kombi. Jak już aplikator woskiem nasiąknie to jedziesz i jedziesz.
dominooo.o Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Czy reflektory mogę potraktować aio, a potem woskiem? Na jakie elementy zwrócić uwagę podczas woskowania?
KeepeR Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Jaki dobry, gesty, delikatny i ekskluzywny pędzel detailingowy do wnętrza polecacie ? (całkowite przeciwieństwo pędzli ADBL) Myślałem o Auto Finesse Hog Hair Detailing Brushes tylko ta cena
Piotrek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 [ref]KeepeR[/ref], A Schuller'a używałeś? Nie tak ekskluzywne jak AF, ale w mojej ocenie bardzo porządne. Ktoś chyba nawet pisał, że bliźniacze do tych SV.
KeepeR Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Chyba używałem dawno temu, wyglądem nie powalają ale w tej cenie warto spróbować. Kusi mnie ten zestaw AF, ktoś używał ? jakiś temat o pędzlach był ?
szczepan997 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 Mam 2 pytania: 1.Czym usunąć z felgi te czarne kropki smoły? 2.Na ramionach felg są takie podłużne ryski, są niewielkie ale jest ich gęsto. Na zdjęciu to dość słabo widać, czy sam wosk na to załatwi sprawę? https://drive.google.com/file/d/0B24Txp ... sp=sharing
samwdomu Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2017 1. prickbort 2 nie widać zdjęcia
Rekomendowane odpowiedzi