YOBACK Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 19 godzin temu, Piter80 napisał: Wybaczcie za cytowanie zdjęcia, ale to już jest po korekcie?
Piter80 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 15 minut temu, YOBACK napisał: Wybaczcie za cytowanie zdjęcia, ale to już jest po korekcie? Tak wygląda mój lakier tydzień po korekcie.Niestety parkowanie na osiedlowym parkingu nie rozpieszcza.
paperson Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 @Piter80 No to kup ten z flexipads mf. Ostatnio robiłem korektę na swoim BMW i ten pad robił robotę A propos przygotowania: ja bym tylko spryskał te elementy prickiem i deironem, a potem porządnie umył jakimś szamponem odtłuszczającym. 1
Piter80 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Godzinę temu, paperson napisał: @Piter80 No to kup ten z flexipads mf. Ostatnio robiłem korektę na swoim BMW i ten pad robił robotę A propos przygotowania: ja bym tylko spryskał te elementy prickiem i deironem, a potem porządnie umył jakimś szamponem odtłuszczającym. Troche się obawiam czy mikrofibra nie zostawi mi za dużeho bałaganu.Jak wykańczałeś lakier po mikrofibrze?Jaki pad,pasta,ile przejazdów,króry bieg?
paperson Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 @Piter80 Jeśli masz oryginalny lakier, to byłbym zupełnie spokojny. Ja pracowałem z kochem heavy cut, potem dla przyzwoitości koch antihologram na czarnym padzie. Ok. 4 przejazdów każdą z past. Moim zdaniem wyszło na czarnym elegancko 1
YOBACK Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Najbardziej matowy dressing do opon? Tenzi PR, może Gtechniq T2, a może w ogóle coś innego? Macie jakieś doświadczenia z matowymi dressingami?
YOBACK Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 @Piter80 Po prostu pytałem, czy to auto jest po polerce, z tego powodu że na lakierze na dole zdjęcia widzę od groma hologramów. Wydaje mi się, że przeprowadziłeś polerkę zbyt mało agresywną kombinacją pada i pasty
kerad Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Czas na zmianę szamponu, gdyż stary na finiszu (Autoglym – ten fioletowy) i teraz tyle tego jest nowego że nie wiadomo na co się zdecydować. Zależy mi żeby był dobry poślizg, piana i domywanie, czy któryś z poniższych zawodników klasyfikuje się, a jeśli nie to co polecacie? Na aucie jest wosk, nie powłoka. Poniższe zestawienie prosto ze sklepu: 1/ Shiny Garage Orange Car Wash 2/ Unique Poseidon Szampon 3/ ADBL Snowball Shampoo 4/ Good Stuff Bumblebee Shampoo 5/ Good Stuff Grizzly Power Shampoo 6/ Shiny Garage Strawberry Car 7/ Shiny Garage Sleek & Bubbly Premium Car 8/ TuningKingz Car Shampoo
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 @YOBACK T2 zostawia bardzo fajny macik 1
Piter80 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 6 godzin temu, YOBACK napisał: @Piter80 Po prostu pytałem, czy to auto jest po polerce, z tego powodu że na lakierze na dole zdjęcia widzę od groma hologramów. Wydaje mi się, że przeprowadziłeś polerkę zbyt mało agresywną kombinacją pada i pasty Choloski jakieś są pewnie,ale to może się tak ułożył pył,który odgarnąłem ręką.Pierwszy etap był sonax cutmax na pomarańczowej gąbce royal pads(zgubiłem gdzieś niebieską) a drugi etap był koch antiholo na czarnej gąbce nat.
Kozaa Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 @kerad Tak jak David polecam Bumblebee. Dobra piana, poślizg, mega zapach i tylko 30 ml/10l przy niskiej cenie
diabeelek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Czy po myciu auta i osuszeniu lepiej dawać QW czy QD ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 1 minutę temu, diabeelek napisał: Czy po myciu auta i osuszeniu lepiej dawać QW czy QD ? QW ma większa trwałość ale kładziesz wedle uznania
paperson Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 @diabeelek nie ma tu zasady. QW dłużej Ci poleży.
diabeelek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Ok, a bez zbędnej polemiki SSW ADBL czy BSD Sonaxa ?:D
Grzechu23 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Wg mnie bardzo podobne produkty ale.. SSW mozesz aplikować na mokry lakier, bsd tylko na suchy. SSW daje ciut większą śliskość lakieru. Ale BSD jest 2x tańszy. Trwałość moim zdaniem ciul lepsza po SSW. Decyzja należy do Ciebie 1 2
diabeelek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 A Wet Protector do powyższego zestawienia jak wygląda?
Zdroja0 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Całkiem inny produkt. Opryskiwaczem na mokry lakier i splukujesz. Po robocie. Jak nie masz nic na lakierze i jest tafla wody to widać jak woda się ścina. Splukujesz i masz po sprawie. Nie wiem jak z wytrzymałością ale co to za problem tak opryskać auto raz w tygodniu. Żaden. A produkt mega wydajny. Ostatnio na mastera już gotowego produktu poszło mi 1,5 l. W rozcieńczeniu takim jak zalecał producent czyli 1:100
szpyrek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Chłopy, silnik vagowski 1.6mpi 102km jaka polecacie cewke? Beru , ngk czy Delphi wystarczy?
diabeelek Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 31 minut temu, Zdroja0 napisał: W rozcieńczeniu takim jak zalecał producent czyli 1:100 ja chyba o czymś nie wiem...rozcieńczasz wet protectora?
Grzechu23 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 Wyszło chyba małe nieporozumienie. Omawiacie jeden produkt, ale od dwóch różnych producentów Shiny Garage Wet Protector. Produkt gotowy do użycia. Wspomniany przez dabeelekKoch Chemie Protector Wax. Koncentrat i rozcieńczenie 1:100 jest zalecane przez producenta. Wspomniany przez Zdroja0
kowloonwax Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 A potrafi ktoś wytłumaczyć idee takiego hydrowosku jako 'osuszacza'? Jak go stosować?
Patryk14 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2018 A potrafi ktoś wytłumaczyć idee takiego hydrowosku jako 'osuszacza'? Jak go stosować?Stosujesz go na mokry lakier. Rozbija tafle wody i kropelkuje dzięki czemu masz mniej wody do ściągania ręcznikiem. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi