losu Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Witam, jestem tu nowy i troche poszperałem ale niestety nie znalazłem (możliwe, że źle szukałem) gdzie mógłym zadać to pytanie. Z góry sorry jeśli źle trafiłem. Jako, że wiosna/lato się zbliża to czas na zamiane opon i felg. Więc moje pytanie brzmi co mógłbym zrobić z tą felgą, żeby dało się ją w miare ogarnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoras5 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Panowie jak dbacie o wysokie auto typu suv, ledwo co dosiegam rękawicą podczas mycia a co dopiero woskowanie... nie wiem kurcze jakiś taboret trzeba brać na myjnie 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 37 minut temu, skoras5 napisał: Panowie jak dbacie o wysokie auto typu suv, ledwo co dosiegam rękawicą podczas mycia a co dopiero woskowanie... nie wiem kurcze jakiś taboret trzeba brać na myjnie 😀 Mala drabinka i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 42 minuty temu, skoras5 napisał: Panowie jak dbacie o wysokie auto typu suv, ledwo co dosiegam rękawicą podczas mycia a co dopiero woskowanie... nie wiem kurcze jakiś taboret trzeba brać na myjnie 😀 dajemy radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 16 godzin temu, menior napisał: Kazda microfibre po uzyciu obowiazkowo myje,zeby miec pewnosc ze bedzie czysta w 100% do nastepnego uzycia,auto niby czyste ale nie splukuje go czysta woda destylowana i nie wiem w jaki stanie by byla microfibra gdybym ja rzucil taka wilgotna by sobie sama wyschla,po kazdym praniu mam pewnosc ze jest czysta i mieciutka Strzepujesz wodę i suszysz, nie za bardzo rozumiem jak inaczej schnie po pralce, zamiast wirowania strzepnięcie i sobie schnie. "Częste pranie skraca życie (mikrofibry)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 11 minut temu, Kostek88 napisał: Strzepujesz wodę i suszysz, nie za bardzo rozumiem jak inaczej schnie po pralce, zamiast wirowania strzepnięcie i sobie schnie. "Częste pranie skraca życie (mikrofibry)" Skrace zycie mam mf i fluffy od 3/4 lat prane po kazdym uzyciu i nadal w dobrym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 W dniu 8.03.2018 o 13:05, Qlimaxss napisał: Cześć Mam takie pytanko kupiłem nowe oponki do służbowki . I tu zastanawiam się czy robić jak zwykle ostatanio czyli Sg Tire Cleaner 1-5 leciutko szczoteczka i na to dressing .Czy lecieć odrazu dressingiem;)?. Z tego co kojarze @Michał126 tak robił. Niestety to będzie jedyna okazja do położenia, dressingu od strony wewnętrznej bo potem koła zdejmią mi dopiero na jesień. Ja tak robię co sezon, ale z używanymi oponami. Traktowanie cleanerem i dressingowanie nowych opon uważam za głupotę. A to dlatego, że nowe opony mają warstwę silikonu, która sama w sobie zapewnia ochronę przed warunkami atmosferycznymi. Dressingami tworzymy warstwę ochronną, gdy tamtej już nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekMasa Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Witam. Możecie polecić kogoś w Warszawie odnośnie prania foteli przednich i kanapy tylnej? Słyszałem o Robo Wash Center, cena to 180zł. Warto, czy polecacie może kogoś z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheRamzeso Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Co polecacie do wyczyszczenia i zabezpieczenia samochodu ze skórzaną tapicerką w kolorze koniakowym. Auto dość nowe, pól roku od zakupu. Jedak widać odbarwienia na skórze od jeansów. Mam 2 zestawy: 1. Gyeon Q2M Leather Cleaner + GYEON Q2 LeatherCoat 2. Colourlock Zestaw Soft czy być może Strong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 @TheRamzeso zestaw nr 2 soft sobie da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Fusso Coat Mirror Shine daje tylko połysk i hydrofobowość, czy może też zabezpiecza np przed ptasimi odchodami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlacz231 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czy ktoś miał okazję testować dysk wsporczy K2 duraflex? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jak się nazywa ta część/patent, że zamiast długiej lancy w karcherze jest dysza umiejscowiona zaraz przy pistolecie i ma dość mały kąt, że z bliska stojąc można spłukiwać auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Pressure washer trigger gun? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 3 minuty temu, lk1407 napisał: Pressure washer gun? O, taak! Gdzie coś takiego znajdę? Do karchera HD/HDS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Tył fotela audi A4 b8. o z tym zrobić? Zacząłem różową d300 na białym nacie ale plastik wyblakł. Wyczyściłem magiczną gąbką - nadal plastik jakby wyblaknięty. Na koniec położyłem cherry galze żeby ukryć wyblakłe miejsca. Opalarka była na samym początku i niewiele dała. Jak wy to robicie? Jak to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuzz Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Witam, mam takie pytanie czy jest sens bawienia sie w detailing bez polerowania auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrowy_zab Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Oczywiście że jest. A prędzej czy później i tak do tego dojdziesz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuzz Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Hej, w takim razie mam jeszcze jedo pytanie Na kanale mx nowicki słyszałem o woskach które bardziej pasuja do auta ktore nie miało polerki, czy mogłby ktos taki polecic dla niebieskiego audi? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 12 godzin temu, sT3VE napisał: O, taak! Gdzie coś takiego znajdę? Do karchera HD/HDS? https://sklep.techkar.pl/minlanca-karcher-hd-techkar,3,3545,2688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekMasa Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Powiedzcie proszę czy da radę samemu ogarnąć takie siedzenia? Chodzi mi o pranie karcherem metodą ekstrakcyjną. Nigdy nie prałem siedzeń, tylko dywany i łóżka. Z tego co słyszałem to lepiej to oddać do dobrej firmy, bo potem wychodzi brud z siedzeń? Słyszałem o jednej firmie, ale samo pranie siedzeń i kanapy kosztuje 180zł, plus obowiązkowe sprzątanie za 50zł. 350zł kosztuje full opcja z praniem podłogi, bagażnika, podsufitki i sprzątaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Mam pytanko.W niedziele ogarniałem auto i na przedniej szybie od wnętrza mam takie białe plamki.Tuż nad deską rozdzielczą.Pewnie ktoś czymś czyścił deske i prysnął na szybę jakąś chemią.Czym mógłbym to usunąć?Próbowałem apc od megsa i płynem do szyb też od megsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal21071984 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 szybkie pytanie zbezpieczenie felg FXProtect czy Gtechniq c5 aplikacja oby łatwa, cenowo gtechniq wychodzi drożej a według opisu trwałość do 12miesiecy natomiast FX Protect od 12 do 24. jak to jest w praktyce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AleX69 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 W dniu 10.03.2018 o 14:43, skoras5 napisał: Panowie jak dbacie o wysokie auto typu suv, ledwo co dosiegam rękawicą podczas mycia a co dopiero woskowanie... nie wiem kurcze jakiś taboret trzeba brać na myjnie 😀 ja staje na oponie jak nie mam koziołka, W dniu 10.03.2018 o 20:54, TheRamzeso napisał: Co polecacie do wyczyszczenia i zabezpieczenia samochodu ze skórzaną tapicerką w kolorze koniakowym. Auto dość nowe, pól roku od zakupu. Jedak widać odbarwienia na skórze od jeansów. Mam 2 zestawy: 1. Gyeon Q2M Leather Cleaner + GYEON Q2 LeatherCoat 2. Colourlock Zestaw Soft czy być może Strong testowałem Colourlock'a na jasnej skórze, jeans/denim nie schodzi pomógł mi dopiero Gliptone GT14 możesz jeszcze sprawdzić Sipom PVS tylko z ta szczotka delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Słyszeliście/czytaliście ostatnio jakieś wzmianki o odradzaniu wywalania DPFa bo Policja może podczas kontroli sprawdzić spaliny i będzie dym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi