Gozdziu23 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 18 minut temu, lukeu napisał: Macie jakieś zdjęcia/publikacje/testy odnośnie wpływu myjni szczotkowych na lakier? Mój znajomy, wielki mądrala jest przekonany, że szczoty są ok bo jak dotykał kiedyś to są miękkie. Jak mu przemówić do rozumu? Zró inspekcje i pokaż mu aktualny stan lakieru, a nastepnie niech pojedzie na myjni i zrób isnepkcje ponownie. Proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 19 minut temu, lukeu napisał: Jak mu przemówić do rozumu? najlepiej Deska przez łep a tak na serio to inspekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 @KapselK @Gozdziu23 @BiałyGTi A więc przy najbliższej okazji zrobię jak mówicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 @lukeu jak masz jak to przelec mu blotnik badz jakis fragment maski pastami i dopiero niech jedzie na szczotki, bo jak ma juz porysowane to różnicy nie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Jak ci się chce bawić to zrób jeszcze inaczej. Zrób korektę 1 elementu np drzwi jak są duże maskę albo dach. Naklej folię bezbarwną ale nie na cały element tylko np 30x30 na środku elementu po korekcie. Potem niech kolega kulnie się 5-6razy na szczoty. Odklej folię i pokaż mu że swoje mądrości może sobie wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 3 godziny temu, zamer napisał: W ramach testów Wiele osób pisało, że tą pastą się fajnie usuwa swirle podobie jak Swirlx. Ostatecznie zrobiłem Menzerną 3500. Domyślałem się. Ale myślałem też, że może gdzieś popełniłem błąd. Używam MF 300g (czystych i nowych). A gdyby użyć tego niebieskiego ręcznika 450g (mam nowy nieużywany)? Będzie ok? Czyli proponujecie teraz zrobić delikatnie jeszcze raz Menzernę 3500 i czarnym waflem, a potem IPA i mięciutka MF? Bez przesady, musiałbyś mieć ten ręcznik w piasku albo jakimś pyle żeby ot tak porysować metalik z subaru, to nie czarny akryl. Raczej wymywając pastę ukazały się pozostałe zarysowania. A finisz możesz zrobić na zwykłej miękkiej gąbce i też nie najmiększej jak zazwyczaj czarne (nie wiem akurat jakiej firmy) do politur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamer Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 W takim razie pytanie za 100 pkt. Czy powłoka Gtechniq CS + EXO to przykryją czy jeszcze bardziej uwidocznią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 42 minuty temu, zamer napisał: W takim razie pytanie za 100 pkt. Czy powłoka Gtechniq CS + EXO to przykryją czy jeszcze bardziej uwidocznią? W sumie to nie wiem jak będzie to wyglądało ale ja na taki lakier bym nie kładł powłoki tylko najpierw zrobiłbym go do porządku i dopiero wtedy bym działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja bym wzial sie w garsc i podszedl do tego jeszcze raz. Zamiast czarnego pada jakis miekki finishowy. Albo korekta nie do konca wyszla jak powinna. UC potrafi nieco maskowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 7 godzin temu, zamer napisał: W takim razie pytanie za 100 pkt. Czy powłoka Gtechniq CS + EXO to przykryją czy jeszcze bardziej uwidocznią? Sam CS nie uwydatni ani nie przykryje, nie zmieni to nic w postrzeganiu rysy za to lakier zrobi się bardziej szklisty dopiero po EXO według mnie rysy stają się bardziej widoczne, a lakier dostaje dodatkową gwiazdkę w Glossie, zrób porządną korektę z porządna pasta Cuttingową. To jest jak w każdej robocie czym lepiej przygotujesz powierzchnie tym lepszy bedzie efekt końcowy 11 godzin temu, zamer napisał: I czy na tym ostatnim zdjęciu, nie ma przypadkiemjakichś hologramów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Trochę z innej bajki... Próbowaliście już może usuwać smołę/lepik z tkanin przy użyciu Tar&Glue Remover'ów? Zauważyłam na mojej ukochanej parce kapki lepiku (najprawdopodobniej upaćkałem z tyłu rękaw jesienią) i tak sobie pomyślałem, żeby spróbować Prickort'em zadziałać. Nie zawahałbym się, ale jest parunia ma Gore-Tex i... trochę cykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 @CoolBreeze @Strus struś mi się oznaczaczyl dawno temu Nie wiem czy pomoże ale kiedys żywica ubrudzilem sobie bluze. Zwykle pranie nie pomagało więc spryskalem prickiem i wrzuciłem do pralki... Pralka smierdziala z miesiąc ale żywica zeszła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 6 minut temu, Tomas22 napisał: @CoolBreeze @Strus struś mi się oznaczaczyl dawno temu Jak piszesz mobilnie, to spróbuj się wylogować i zalogować ponownie. U mnie ten sposób działa na wcześniej oznaczonych użytkowników, którzy bez log out'u nie chcą zniknąć. 9 minut temu, Tomas22 napisał: Nie wiem czy pomoże ale kiedys żywica ubrudzilem sobie bluze. Zwykle pranie nie pomagało więc spryskalem prickiem i wrzuciłem do pralki... Pralka smierdziala z miesiąc ale żywica zeszła Dzięki za głos. O pralce nie myślałem - bardziej o pracy szczoteczką do zębów Materiał nie ucierpiał po chemii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Nic a nic Tylko pralka bo musi ten smród pricka chociaż wypłukać z tkaniny @CoolBreeze dzieki za podpowiedzi wieczorem będę próbował więc myślę że będziesz moją ofiarą od oznaczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 9 minut temu, Tomas22 napisał: Nic a nic Tylko pralka bo musi ten smród pricka chociaż wypłukać z tkaniny Dzięki. Jakoś o smrodku nie pomyślałem 9 minut temu, Tomas22 napisał: @CoolBreeze dzieki za podpowiedzi wieczorem będę próbował więc myślę że będziesz moją ofiarą od oznaczeń Bring it on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 W dniu 20.02.2018 o 13:28, lukeu napisał: Macie jakieś zdjęcia/publikacje/testy odnośnie wpływu myjni szczotkowych na lakier? Mój znajomy, wielki mądrala jest przekonany, że szczoty są ok bo jak dotykał kiedyś to są miękkie. Jak mu przemówić do rozumu? @lukeu na coś takiego kiedyś trafiłem.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 @CoolBreeze Wylogowanie pomaga ! Dzięki wielkie masz u mnie browarka któregoś dnia Jednak szkoda że coś takiego się dzieje. Za każdym razem się wylogowywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 [mention=21015]CoolBreeze[/mention] Wylogowanie pomaga ! Dzięki wielkie masz u mnie browarka któregoś dnia Jednak szkoda że coś takiego się dzieje. Za każdym razem się wylogowywać No i fajnie Wylogowujesz się tylko wtedy, kiedy kogoś przez przypadek oznaczysz @/zacytujesz. Ewentualnie zrobiłeś jak wyżej, tylko chcesz coś zmienić/usunąć.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jakie studio w Poznaniu nałoży mi powłokę na nowe auto i mogę tam bez obaw zostawić samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Chłopaki a zamiast bawić się w ponowne logowanie nie lepiej skorzystać z funkcji "wyczyść edytor"? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 @Kozaa a w mobilnej wersji (nie taptalk) coś takiego występuje ? Bo szczerze mówiąc to ja nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 [mention=21404]Kozaa[/mention] a w mobilnej wersji (nie taptalk) coś takiego występuje ? Bo szczerze mówiąc to ja nie widzę I nie zobaczysz Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Potrzebna pilna pomoc, farba lateksowa wylana jakieś 24h temu na tapicerkę i plastiki. Normalne pranie da radę ? plastiki apc+ ciepła woda ? magiczna gąbeczka ? Proszę o radę, może ktoś miał taki przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 @KeepeR nie miałem czegoś takiego ale sprawdź może czy np prick rozcieńczony z wodą usunie coś z plastików ( taki pomysł mi wpadł do głowy jak ja bym to zrobił ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 3 minuty temu, Tomas22 napisał: @KeepeR nie miałem czegoś takiego ale sprawdź może czy np prick rozcieńczony z wodą usunie coś z plastików ( taki pomysł mi wpadł do głowy jak ja bym to zrobił ) Mam też Kocha Op, pewnie jeszcze lepiej da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi