Eidos71 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 31 minut temu, marcineke napisał(a): Bawił się ktoś tym Adamsem? Trwałość dedykowaną przez producenta można mirędzy bajki włożyć. 6-9 miesięcy (zmienna zależna od wielu czynników) to maks. Efekt optyczny przyjemny (szklistość i zauważalne przyciemnienie), aplikacja prosta, łatwa i przyjemna. Taki CanCoat z " grafenem" i delikatnie (wg mnie) ciekawszym efektem finalnym. Co najmniej równie wydajny, ale cena (przynajmniej u nas) czyni tego Adams'a produktem dla pasjonatów, a nie dla zarobkowych detailerów.
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @zeeato wiadomo. Obawiałem się że się zeszkli albo wyparuje przez te pół roku stania u mnie na półce ale z tego co piszecie, nie zachowuje się jak typowa powłoka.
marcineke Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @Eidos71 Dzięki czyli te 18-24 miesiące to czysty marketing, szkoda bo myślałem że to taka szybka powłoka za niska cenę. Chemical Guys HydroCharge mam, aplikacja jak QD ,szklistość rewelacyjna, hydro fajne ale też podobno obiecywane 12 miesięcy nie realne, ale produkt fajny. Mam jeszcze nie wypróbowany Cleantle Booster ale pasuje mi go położyć na auto które będę mógł widzieć i umyć za kilka miesięcy.
AudiBlask Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @Eryczek aplikator po Cancoat będzie twardy , fibry tak samo. Atomizery pomimo czyszczenia zaraz po aplikacji i tak padają.
zeea Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @AudiBlask dokładnie. Nie tak mocno jak innych powłok, ale Suede widocznie twardnieje. Natomiast nie krystalizuje się brzeg butelki tak jak innych powłok. Przez ten rok mam ją zakręconą oryginalna zakrętka i wszystko jest ok gdzie inne powłoki zawsze zabezpieczam jeszcze taśmą. 1
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @AudiBlask @zeeaPanowie, bardzo dziękuję za pomoc. Już wiem jak podejść do tematu
pablo15005 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Ja atomizer po aplikacji cancout przepłukuje IPA/odtluszczaczem wypsikuje wszystko i działa dalej 1
ghost Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 W dniu 13.08.2023 o 19:56, zeea napisał(a): Chłopaki konkurencja dla Fusso12? Bronie się przed nim rękami, nogami bo jakoś go nie trawie, ale czasem znajomi chcą coś trwalszego niż 3 miesięczny wosk. Stara wersja fusso 12 nie ma konkurencji W bezpośrednim starciu zawsze wygrywa z innymi puszkami. Jeżeli ma go pokonać łatwo i w miare tanio to cq uk3. Coś na podobnym poziomie Cancoat. A jak może być krócej ale bez tragedii, to stajnia Infinity Wax lub Bilt Hamber, ale Finis, bo gdyby DSW sie wypocił to by znajomi maruudzili. 2
Mumins Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Stara wersja fusso 12 nie ma konkurencji W bezpośrednim starciu zawsze wygrywa z innymi puszkami. Jeżeli ma go pokonać łatwo i w miare tanio to cq uk3. Coś na podobnym poziomie Cancoat. A jak może być krócej ale bez tragedii, to stajnia Infinity Wax lub Bilt Hamber, ale Finis, bo gdyby DSW sie wypocił to by znajomi maruudzili.No widzisz, a u mnie ostatnio Finis spłatał takiego figla. 1
analyzator Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @Mumins o tego nie grali jeszcze.
ad.am Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @Mumins ostatnio była dyskusja, że Finis z dużej puszki robi figle, a z małej nie (nie wiedzieć czemu). Z jakiej kładłeś?
penkus5 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @ad.am Taka Potwierdzam że to nie to samo co mała...
Mumins Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @Mumins ostatnio była dyskusja, że Finis z dużej puszki robi figle, a z małej nie (nie wiedzieć czemu). Z jakiej kładłeś?Właśnie z małej ;)
przemas.p Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Strus jest plan żeby zarzucić tego zawodnika przed zimą Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka
mj Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Jako że zima się zbliża, przydało by się coś wytrzymałego na lakierze Poniżej wrzucam filmik jak zachowuje się Swissvax Endurance po 4 miesiącach i po 13 tyś. km Auto cały czas pod chmurką, myte 2 razy w miesiącu (oprysk z SG Citrus oil oraz SG sleek & bubble) Roku raczej nie wytrzyma, ale ma potencjał na 6 msc 1
zeea Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Jeśli chodzi o wosk to planuje na zimę przetestować Hydrophobic Coat Ceramic Wax. Producent deklaruje 12miesiecy, więc jeśli wytrzyma te pół roku w okresie zimowym to będzie the best'ciak
mj Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @zeea ja mam jeszcze waxaddict Graphene, który miał niby wytrzymać 9-12 msc, a ledwo 3-4 wytrzymuje New fusso u mnie też 3-4 miesiące wytrzymuje A Swissvax w praktyce wytrzymuje najdłużej, choć do deklaracji producenta sporo brakuje, tylko że ja robię ponad 3tyś km w miesiącu.
Moderator Streat Opublikowano 3 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Października 2023 W dniu 24.09.2023 o 19:03, zeea napisał(a): Hydrophobic Coat Ceramic Wax mowisz o czerwonym? Ja juz wstepne testy zrobiłem i powiem szczerze jest nieźle ale to musze go lepiej przetestować
zeea Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2023 @Streat cieszy mnie taka opinia. Mam zamiar go kupić i przetestować na zimę. Szukam alternatywy dla Fusso, bo tego wosku to ja nie mam zamiaru kupować
Moderator Streat Opublikowano 3 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Października 2023 3 godziny temu, zeea napisał(a): Szukam alternatywy dla Fusso, jak ma byc jeszcze lepiej to infinity wax diablo robi to jeszcze lepiej
Mumins Opublikowano 4 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2023 8 godzin temu, Streat napisał(a): diablo Udało Ci się zbadać trwałość w okresie zimowym? Ja w tym sezonie planuję na jednym z aut wypróbować Superglossa i faktycznie sprawdzić jego możliwości
Moderator Streat Opublikowano 4 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Października 2023 5 minut temu, Mumins napisał(a): Udało Ci się zbadać trwałość w okresie zimowym? Zrobiłem test porównawczy na masce i wypadł najlepiej jak się zachowa zima to zależy od warunków ale ogólnie mycie kwaśnym szamponem w dużym stężeniu nie robi na nim większego wrażenia a nawet fusso osłabło 1
marasec Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 Czytając wasze wypowiedzi chciałem zakupić Infinity Diablo i przetestować zamiast fusso. Podpowiecie czy idzie gdzieś dostać jeszcze mniejsze pojemności? bo znalazłem tylko dostępne 200ml Wysłane z mojego CPH2125 przy użyciu Tapatalka
SerowyCheetos Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2023 @marasec Sprawdź Ebay, widziałem tam ostatnio 50ml ale nie pamiętam ceny
Rekomendowane odpowiedzi