Syrio Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Kurde panowie, mi się już miejsce w szafie garażowej kończy. W sumie to pół biedy, mogę coś z niej wywalić. Ale na zime trzeba to przynieść do domu, chyba w nocy to zrobie jak moja będzie spała i gdzieś w garderobie upchne
pitekman Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 W temacie wosków na zimę, pytanie do detailoświrów tylko z małym podwórkiem i mizianiem na bezdotyku - czyli bez możliwości zabawy w zimę. Kiedy zabezpieczacie swoje auta na zimę robiąc ostatnie porządne mycie z aplikacją powłoki na zimę? Wrzesień, październik, listopad?
ghost Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Zależy od pogody, regionu i produktu w jakich temperaturach pozwala. Przecież nikt nie poda sztywnej daty ani nawet miesiąca. Np. fusso to w słoneczny dzień przy około 10'C na zewnątrz. Przykładowo druga połowa października 1
Qlimaxss Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 @pitekman Zależy jak mam czas zwykle końcówka października, chodź w tamtym roku zabezpieczałem dwie fury w połowie listopada i już pogoda przy szykowaniu była ok 5-8 stopni. Potem nagrzewanie garażu i do dziupli. 1
lodowa Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 15 minut temu, pitekman napisał: W temacie wosków na zimę, pytanie do detailoświrów tylko z małym podwórkiem i mizianiem na bezdotyku - czyli bez możliwości zabawy w zimę. Kiedy zabezpieczacie swoje auta na zimę robiąc ostatnie porządne mycie z aplikacją powłoki na zimę? Wrzesień, październik, listopad? w ubiegłbym roku dla mnie był październik bardzo łaskawy i chyba w 2 tygodniu udało mi się zrobić pełna akcje zima natomiast robię oprysk z piany plus płukanie na bezdotyku a w czasie mrozów śmigam do studia i tam za około 35 zł jest mycie ręczne z suszeniem 1
Grzechu23 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Co do DSW to jak najbardziej można go włożyć do worka z tytanami bo u mnie też bardzo fajnie sobie radził zeszłej zimy prawie do samego końca. W tym roku również go położę, ale pewnie zestawie go ze starym fusso (wahałem się chyba z 3 lata żeby go kupić xD )
Strus Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Się w takim razie porówna DSW z Finis'em. Ja rok temu się mocno spóźniłem z zabezpieczeniem na zimę. Było już zimno i zdecydowanie za wilgotno na Moonlighta. W tym roku z kolei wyrywam do przodu i ogarniam one step'a za tydzień. Co za tym idzie wlecą też zimowe woski. Dam twardym jeszcze jedną szansę
orzel_man Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Koledzy pytanko Co najlepiej rzucić na lakier forda hypnotic silver. w okresie jesiennym, Na ciemne lakiery kładłem kiwami softa i było całkiem nieźle, ale świat idzie do przodu, może warto byłoby coś innego położyć niż kiwami do jasnych Cleaner czy wymycie IPĄ będzie ok przed położeniem. z góry dzięki za pomoc
Qlimaxss Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 @orzel_man A ile ma wosk lezeć?. Bedziesz coś woskowal typowo na zime. Jak na jesien to dawaj jakis letniak. Na srebrnym dobrze daje kopa duet Wolfganga.
orzel_man Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 właśnie czytałem o wolfgangu... długo to poleży? duet masz na myśli cleaner + wosk ? chciałbym żeby coś poleżało przez zimę. lakier jest ładny po korekcie, chciałbym na autku to utrzymać tak po botoxie było;) ale to na szybko na jesień zimę chciałbym coś na dłużej... bo mróz nie sprzyja wodzie za bardzo 1 2 1
Syrio Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Ten srebrny wcale nie jest taki jasny Jak masz auto po korekcie to nie baw się w żadne półśrodki, dawaj DSW czy Fusso na zime i tyle. Teraz jest troche słońca to jeszcze widzimy loook, za 3-4 tygodnie dzień będzie od 8 do 17 i tyle.
Qlimaxss Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 @orzel_man Tak ten duet ;D To jak ma być i na zimę to faktycznie jak kolega @Syrio pisze. Bilt Hamber DSW i będzie fajne szkiełko na twoim ciemnym srebnym i odpowiednie zabezpieczenie Pisz szybciutko do kolegi @ktm950 ma na sprzedaż za 60 dyszek ;D
D@ViD Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 @orzel_man tak wygląda BH DSW na takim srebrnym lakierze... Tylko dekontaminacja, odtluszczenie i wosk. 1
Freddy Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 .... i sztuczne oświetlenie które podbija wszystkoWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 2
V1RU$ Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 A co mówicie na zimę o Infinity Wax Diablo. Miał ktoś z nim styczność jak wygląda trwałość ?
ghost Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 47 minut temu, Freddy napisał: .... i sztuczne oświetlenie które podbija wszystko Taki urok zdjęć robionych niemal w każdym studiu. 3 minuty temu, V1RU$ napisał: A co mówicie na zimę o Infinity Wax Diablo. Miał ktoś z nim styczność jak wygląda trwałość ? Chyba @Bielutomek miał 1
Freddy Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Nawiasem to była ironia nie wymagająca komentarza.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Kamol Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Mój poprzedni post był w innym temacie, ale ten wydaje się bardziej odpowiedni. A zatem krótko: auto: Auris rok 2016, Kolor srebrny metalik (Ultra Silver metalik). Potrzebne zabezpieczenie lakieru przez zimę. Głównie zależy mi na zabezpieczeniu lakieru. Po glinkowaniu zestaw cleaner Dodo Juice Lime Prime + Finish Kare 1000p da radę ? Czy po cleanerze przejechać auto ipą? Czy dzięki temu wosk poleży dłużej?
Bielutomek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 @V1RU$ Nie ocenie jego trwalosci, lezal dosyc krotko, by dac szanse innym. Na zime, mysle ze w porownaniu do nudnych FK, Coli, Fusso, ten wosk, moze byc ciekawy. Jednak - na zime celowalbym w Supergloss+
V1RU$ Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 2 godziny temu, Bielutomek napisał: @V1RU$ Nie ocenie jego trwalosci, lezal dosyc krotko, by dac szanse innym. Na zime, mysle ze w porownaniu do nudnych FK, Coli, Fusso, ten wosk, moze byc ciekawy. Jednak - na zime celowalbym w Supergloss+ Supergloss'a z + mam na jednym aucie już 4 miesiąc i ma się BDB. Choć zimą inne warunki. Dam znać bo w sumie mam testera DIablo jeszcze połowę i dam mu szansę zimą i się zobaczy co potrafi. A pytałem bo myślałem że ktoś już go testował dłużej. Nic zostaje zrobić test długodystansowy.
Bielutomek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 @V1RU$ W sumie, od chyba naszej premiery na polskim rynku, nie bylo jeszcze zimy Zeby dac mu szanse w zimie Zrob test, i pelna relacje na forum napewno sie przyda! 1
k.srednicki Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 A ja się zastanawiam na HoW Sapphire. Planuję go nałożyć na jedno z aut przed zimą i sprawdzić jego trwałość. Chyba że ktoś już testował go w warunkach innych niż lato?
Strus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 W dniu 13.09.2019 o 21:18, V1RU$ napisał: Supergloss'a z + mam na jednym aucie już 4 miesiąc i ma się BDB Ja zacząłem długodystansowy jesienno-zimowy test.
krisbe Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 A ja się zastanawiam na HoW Sapphire. Planuję go nałożyć na jedno z aut przed zimą i sprawdzić jego trwałość. Chyba że ktoś już testował go w warunkach innych niż lato?U mnie w lato nie wytrzymuje 2msc, więc nie wiem jak może być zimą. FK np zimą leżał 4msc.
pipensor Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Czy megsa #16 już niekt nie poleca na zimę? jeszcze kilka lat temu to był hit, sam mam jeszcze połowę puszki
Rekomendowane odpowiedzi