Gardor Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Ogarnąłem BMW na zewnątrz i w środku Piana: Time To Shine z dodatkiem APC PRO od ADBL szampon: Zymol Auto Wash Smoła- Prickbort Deironizacja- ADBL Vampire Liquid Czyszczenie opon: Excede do opon Cleaner: Swissvax Cleaner Fluid Professional Regular Dressing na oponach: Gyeon Tire Felgi- testowo wczoraj kupiony w markecie SONAX XTREME FelgenVersiegelung Wosk- SV Crystal Rock Szyby- na zewnątrz umyte CP Ceriglass w środku autoglym CGP Quick Detailer do wnętrza limited edition od ADBL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Dwa tygodnie wolnego i dopiero pod koniec urlopu naszła mnie wena na mycie. W sumie od rana brak słońca, więc pogoda idealna do odszczurzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 @Pajko tylko wiesz, że jak teraz nie daj Boże pojawisz się na mieście brudnym to będzie wstyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 8 godzin temu, Pajko napisał: Okleiłem obudowę koła w firmowe logo Policja nie czepia się Ciebie że tablica zakryta tą drabinką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Chyba nie maja się o co czepiać, jeżeli auto ma tak fabrycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 zabawa z szerszeniami od 8 do 15, ogarnięte wnętrza, na wszystkich szybkach włącznie z lusterkami siedzi NW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Jutro kończę, myję i zaczynam z powłoką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Tradycyjnie po tygodniu jezdzenia autko (a nawet dwa) opianowane, wiadrowane, wysuszone i qd zabezpieczone. Dodatkowo przy białej strzale starałem się bardziej dodatkowo BM Shine wpadła jak i Nielsen na plastiki aby jutro się ładnie prezentowało pośród innych aut na weselu oczywiście na koniec musiałem zwolnić drogę wyjazdową i przejechać po piasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Ja zrobiłem w tym tygodniu taką robótkę: Miało być tylko zapolerowanie głębokich rys na masce, powstałych po traktowaniu jej jako dodatkową półkę w garażu i po wytarciu wylanego kleju brudną szmatą (pisałem o tym w wątku "co mnie dziś wkurzyło"). Ale umówiłem się z właścicielem, że zrobię więcej i zabezpieczę, żeby to miało ręce i nogi. Jakieś 27-28h pracy, samej korekty 17, w tym maska - 7. Niestety na masce jest ultramiękki, niefabryczny lakier, a do tego brzydki odkurz (nie papierkowałem, bo jak delikatnie zebrałem te głębokie rysy po szmacie papierem wodnym 2500, to potem miałem biedę to wyprowadzić) i pękający kit. Niefabryczny lakier jest też na zderzaku (nowym - zmienionym ze dwa miesiące temu wraz z czujnikami parkowania na koszt bodajże Link4, czy gdzie tam miał polisę sprawca) i na błotnikach (pokłosie dzwonu jeszcze w Niemczech). Na reszcie auta jest fabryka i powiem szczerze, że korekta była tam wielką przyjemnością. Ogólnie to tak: - maska - cięcie, cięcie i jeszcze raz cięcie Nanolexem Heavy Cutem przez ponad 4h na średnim padzie Monster Shine (pomarańczowym), potem kilka przejazdów Medium Cutem na padzie żółtym (niby miększy, ale nowy, więc w sumie był twardszy) i bardzo dużo sprzątania Finishem na czarnym padzie karbowanym, - cała reszta (z różnym zaangażowaniem i poświęceniem różnej ilości czasu) - Medium Cut na tym pomarańczowym (wcześniej wypranym) i Finish na czarnym karbowanym. Korekta zrobiona moją DA, tj. Krauss DB5800S. Zdjęć z prac brak, bo się goniłem, poza tym miałem po drodze trochę f*ck upów, w związku z małym doświadczeniem, więc nie chciałem się zbłaźnić. Ogólnie trochę poprawiania było. Mycie i dekontaminacja przed korektą trwało chyba z 6h. Do felg podchodziłem - uwaga - sześć razy, ale deironizerami, bo nie chciałem zmyć wżartego pyłu wraz z lakierem. W trójce Roton - Tenzi Detailer Krwawa Felga - Sonax Xtreme najlepiej wypadł ten ostatni, bo chociaż nie krwawi spektakularnie, to po dwóch pierwszych zebrał jeszcze mnóstwo, gdy Krwawa Felga za trzecim razem nie zbierała już nic. Nie hejtuję tego środka, bo jest bardzo dobry, ale do zadbanych felg. Oprócz tego Prickbort i glinka Good Stuff wraz z ichniejszym lubrykantem. Do piany (ADBL 1:10) dolałem Tenziego Trucka w stężeniu 1:20, a myłem szamponem FX Protect (pomarańczowym). Karoseria zabezpieczona Insulatorem (który dodał do wyglądu okrągłe 0, ale dlatego, że lakier po korekcie - bez korekty robi robotę), na szybach NW Autolandu, na ramionach felg BSD, a na oponach dressing Sonax Xtreme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Dziś kompleksowo posprzątałem wnętrze auta - dokładne odkurzanie, doczyszczenie APC Nielsen Cyclone (w stężeniu 1:30), oraz dresing PB NL Na zakończenie w końcu po wielu przymiarkach zabrałem się za dopieszczenie komory silnika - APC w stężeniu 1:5, oraz na plastiki nałożyłem dresing PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 wymiana wężyka elastycznego hamulca przód (niepotrzebnie jak się później okazało), oraz regeneracja zacisku tj. nowy tłoczek + czyszczenie + nowe gumy/oringi . Wszystko to z powodu grzejącego się koła - teraz wszystko w końcu jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Pełne mycie nadwozia + odświeżenie Sonaxem BSD: Kosmetyka komory silnika - może niepotrzebna ponieważ planuje sprzedaż samochodu ale skoro silnik i tak suchy jak pieprz to co mi tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Wczoraj nałożona powłoka CarPro, do jutra schnie. Dzisiaj szyby oraz dressing na opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechch Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Mycie ADBL Cola plus ADBL QD1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushkarev90 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 mały swap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 @pushkarev90 bardzo ładnie to wygląda, jaki koszt takiego zabiegu i gdzie robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushkarev90 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 2 godziny temu, zmorka napisał: @pushkarev90 bardzo ładnie to wygląda, jaki koszt takiego zabiegu i gdzie robiłeś? 220 zł z wymianą kierownicy na miejscu, gość z Konina. Oddajesz swoją, dostajesz nową obszytą. Z wysyłką wygląda sprawa tak, że do ceny nowej kierownicy dodaje kaucję 100zł, jeśli odeślesz swoją starą to oddaje kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryniu Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 220 zł z wymianą kierownicy na miejscu, gość z Konina. Oddajesz swoją, dostajesz nową obszytą. Z wysyłką wygląda sprawa tak, że do ceny nowej kierownicy dodaje kaucję 100zł, jeśli odeślesz swoją starą to oddaje kase Jak możesz podaj na prv namiar na niego, ładnie zrobione a planuje taki zabieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 24 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 W sobotę poleżałem trochę pod autem Wypolerowany wydech oraz umyte elementy zawieszenia i podwozia. Całość zabezpieczona Finish Kare Hi Temp 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 nie przy rumakach, ale za to dla rumaków... z krzesła, które pamięta Gomułkę zrobiłem stojaczek do ogarniania felunku i oponek jest wyprofilowany idealnie a do tego doszyły odboje gumowe a tak wygląda Gyeon zarzucony po sezonie zimowym, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 No to ja dzisiaj doprowadziłem część auta ze stanu bardzo złego do stanu znośnego.I przy okazji detailingowo się rozdziewiczylem Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 4 godziny temu, psemo napisał: W sobotę poleżałem trochę pod autem Wypolerowany wydech oraz umyte elementy zawieszenia i podwozia. Całość zabezpieczona Finish Kare Hi Temp 1000 To jest ori wydech? fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 24 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 @ad.am Tak, wydech oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushkarev90 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 swapów ciąg dalszy.. Udało mi się dziś dorwać komplet Recaro skóra miejscami do renowacji, ale nie jest popękana i przetarta, z boczkami drzwi jutro się będe bawił. Od razu inna jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialas1 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 @pushkarev90 choruje na taki komplecik Recaro do siebie, coś pięknego! Zazdroszczę @psemo czego używałeś do polerowania? Daj jeszcze jakieś foto, sztosik to teraz wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi