ad.am Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 @psemo dzięki, żebyś wiedział, że niedetailingowy to zwykły biały lakier, żadna perła, żaden metalic. Co bym nie położył jest jednakowo..biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Taką trutkę w domu koło kanapy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Jakbym przytargał koło do domu, to pewnie już bym nie żył ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 W dniu 8.02.2019 o 17:45, zdanek napisał: Ogarnąłem dzisiaj dupowóz, bo pogoda pięknie dopisała Ładne e39. Choć przedlifty niezbyt trafiają w mój gust tak ten prezentuje się bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @Manolito77 na zimowym kołpaku niestety wygląda średnio, ale dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Umyłem auto po 2 miesiącach. Citrus oil + 6zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @Pływak zapodawałeś z opryskiwacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @maciek-drummer Tak z marolexa bez wkładki pieniącej widocznego na pierwszej focie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 2 minuty temu, Pływak napisał: @maciek-drummer Tak z marolexa bez wkładki pieniącej widocznego na pierwszej focie. I jak ci działa ? jakis filtr zostawał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 No fajny pomysł muszę ja tak spróbować swoim Axelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 11 minut temu, Domel napisał: I jak ci działa ? jakis filtr zostawał ? Coś tam na pewno zostało ale po 2 miesiącach niemycia nie ma co oczekiwać cudów po jednokrotnym oprysku Na takie zimowe odszczurzanie sprawdza się ok. 10 minut i auto nie straszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jakie dałeś stężenie? Też mam białe auto z Francji i mam wrażenie, że VP Citrus nic nie domywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jakieś 60ml na litr gorącej wody. Procedura mycia taka. 1. Szybkie spłukanie auta samą wodą z grubszego brudu 1 minuta. 2. Spryskanie cirrus oilem i odczekanie ok 5minut 3. Mycie programem z ciepłą wodą 2 minuty, czyli bardziej takie spłukanie brudu ale mam ważnie, ze ciepła woda z tego programu pomaga 4. Spłukanie właściwe, ostatnim programem z demineralką 3 minuty BTW na aucie już raczej nie siedzi żadne LSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 1:10 Koch Chemie Green Star i szybki bezdotyk. Na autku SSW z przebiegiem ja wiem 800km? Koch na autach bez LSP też jest kozak - dlatego kupiłem bańkę 11kg @Pływak @Qukie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 To i ja pochwalę się swoimi dzisiejszymi działaniami: Auto niemyte przez ok. 3 tygodnie prezentowało się tak: Na kilka minut zarzuciłem pianę z PA: Następnie dokładne płukanie: Jedziemy z kołami: A następnie z całym nadwoziem i ponowne płukanko: Spójrzcie jak lekkie podmuchy wiatru osuszają maskę zabezpieczoną TS Moonlight: Na koniec wycieram nadwozie ulubionym ręcznikiem: Efekt końcowy cieszy oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @paperson co to za ręcznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @smerf91 a dokładnie Gyeon Q2M Silk Dryer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badii23 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @paperson jakie stężenie w PA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 @Badii23 wczoraj było 1:7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 U mnie dzisiaj lekki modzik wnętrza. Nie jestem szczególnie zadowolony, oprócz tego, że Led świeci dużo mocniej (jest tylko jedna lampka a bagażniku) to pomimo zapewnień 5500k świeci na niebiesko. Dla porównania wrzuciłem 6000k Phillips, które mam w tablicy. Takiego efektu bym szukał, jednak philips świeci zdecydowanie za słabo do bagażnika. Przed: Po:philips 6000k Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 [mention=20161]lol19pl[/mention] 5500k to jest właśnie niebieska barwa światła. Żółtego efektu chyba nie da się uzyskać.Skoro 5500k to niebieskie, to czemu philips 6000k jest biały? Tak samo mam ledy cofania (zamiennik w16w, więc większe i mocniejsze) mają temperaturę 6000k i są białe. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 50 minut temu, lol19pl napisał: temperaturę 6000k i są białe. 6k K powinno już być lekko błękitne (zimny biały), poniżej dwie przykładowe tablice temperatur barwy @lol19pl zobacz ofertę ledów bosma i einparts. jest dosyć bogata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 @ghost Kluczowe słowo to "daylight". Jak zapalisz światła cofania je o godzinie 12 przy bezchmurnym niebie to ciężko zauważyć odbicie światła na ręce. Z tego co wiem, to moje dziennie ledy, i oryginalne full ledowe reflektory renault oscylują w granicach 5800k-6200k. Przejrzałem te bosmy, cenią się jak philips, ale mają dużo większy wybór. Tylko jedno mnie martwi: bosma T15 ~105zł za 2 sztuki: Diody które ja kupiłem ok. 35zł za dwie sztuki (mam je w światłach cofania), również T15: Trochę inny układ, ale ogólnie prawie ten sam produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Osram ma retrofity na 4300 i 6000. Mam te pierwsze i barwa jest "żarówkowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Pogoda dopisuje to umyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi