zdrowy_zab Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Kwestii domywania nie sprawdzałem, zawsze i tak myję potem na 2 wiadra.
Administrator AreK Opublikowano 4 Marca 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 [ref]zdrowy_zab[/ref], no to porównanie nie ma najmniejszego sensu bo co nam po pianie która długo leży a nie domyje? Oprócz wizualnej kwestii żadnej zalety.
zdrowy_zab Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 To nie pierwszy test między tymi dwoma pianami . Z testów na forum jasno wynika, że domywanie jest na bardzo podobnym poziomie. A uwagę zwróciłem tylko na to, że piana trochę za krótko jak dla mnie leży.
keza Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 temperatura na plusie. czekamy na posiadaczy naszego śnieżnego potworka by robić kolejne porównania i dawać opinię . Kuba ja ze swojej strony wrzucę coś dopiero po 15 jak wrócę z UK. Pozdrawiam
Dystrybutor ADBL Opublikowano 5 Marca 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 [ref]keza[/ref], dzięki i czekamy
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 który Yeti pachnie najbardziej intensywnie/słodkawo ? jestem fanem ostatnio cukierkowych nut zapachowych
Tommy Lee Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 [ref]W1Michal[/ref], Jak dla mnie to wisienka
Jami Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Koledzy po przeczytaniu tematu ,nie umiem wybrać jaka piane kupić poradźcie by nie zjadała wosku -a w miarę zmywała przyschnięty brud ,pytam bo często jeżdżę drogami ( gdzie nie ma asfaltu ) taka praca
Piotrek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Panowie, jest temat o wyborze aktywnej piany i tam jeżeli ktoś chce to może się poradzić. W tym temacie głównie dyskutujemy o Yeti, o wrażeniach w porównaniu do konkurencyjnych pian itd.
Michał126 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Koledzy po przeczytaniu tematu ,nie umiem wybrać jaka piane kupić poradźcie by nie zjadała wosku -a w miarę zmywała przyschnięty brud ,pytam bo często jeżdżę drogami ( gdzie nie ma asfaltu ) taka praca Zgodnie z tematem: Yetika. Ale przy mocno zasyfionym aucie samo mycie wstępne to nie mycie.
Jożin Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 racja co do domywania nie musi leżeć godzinę ,byle zmyła brud Yeti ciekawa oferta choć nie ma mniejszych opakowań
Gość Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Który zapach moglibyście polecić? Jelly Bean odpada, bo miałem
lolomanolo Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 Widać znaczącą różnicę. Pozwolę sobie przeprowadzić podobny test celem weryfikacji. Ważne jest też domywanie. Czy zauważyłeś też tak duże różnice? Udało Ci się może już przetestować yeti? Wiosna pełną gębą i muszę coś kupić...
Mumins Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Polecam cherry coś tam - sąsiedzi proszą o więcej
Administrator AreK Opublikowano 28 Marca 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 [ref]lolomanolo[/ref], tak, przetestowałem i porównałem do piany SG. Piana siedzi minimalnie krócej od SG, posiada troszkę lepsze właściwości domywające lecz ani ADBL ani SG nie domywa lakieru tak żeby detailer był usatysfakcjonowany. Na korzyść dla SG jest zapach który uwielbiam-kwestia gustu. Piana ADBL jest wydajniejsza. Taki sam efekt uzyskałem, używając połowę koncentratu w porównaniu do SG. Jak czasu wystarczy to pokażę zdjęcia, może film.
Moderator krd Opublikowano 28 Marca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 701536 Taki sam efekt uzyskałem, używając połowę koncentratu w porównaniu do SG Chętnie to zobaczę bo u mnie jest zupełnie odwrotnie... Na spotach w Warszawie doszliśmy do podobnych wniosków...
Administrator AreK Opublikowano 28 Marca 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2017 Nie wiem o jaki efekt Ci chodzi ale ja mam na myśli domywanie.
Administrator AreK Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zebrałem się i skleiłem to o czym pisałem wcześniej. Stężenia najniższe podawane przez producentów dla pianownic typu PA. SG 1:10 i ADBL 1:16 Nowa,dziewicza pianownica. Auto jak widać nie myte ok1500km. Piana SG leżała trochę dłużej co nie zwiększyło siły domywania które określam na podobnym poziomie. ADBL przy niższym stężeniu okazuje się równie skuteczny co bezpośrednio przekłada się na cenę aplikacji.
Gardor Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 [ref=#aa0000]AreK[/ref], Kawał dobrej roboty Ja dalej pomimo przetestowania piany od Shiny, ADBL wracam zawsze do Magi albo czasami do Time to Shine Snow White Wiadomo że Magi jest droga ale jeśli nie robi się tego zarobkowo a tylko myje własny samochód ewentualnie kogoś z rodziny. To moim zdaniem warto dołożyć bo znowu tej piany tak dużo się nie zużywa
sobiepan Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To prawda sam ją teraz testuje i fakt bardzo wydajna /magi/.
Donik Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Która z pian ADBL jest najbardziej wodnista? kupiłem Chemical Berry i nie odpowiada mi taki gęsty glut który Ciężko wypłukać z pojemnika.
KHOT Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Która z pian ADBL jest najbardziej wodnista? kupiłem Chemical Berry i nie odpowiada mi taki gęsty glut który Ciężko wypłukać z pojemnika. Żadna. Ja rozlałem na pół do dwóch baniek i zrobiłem 1:1 z wodą, teraz świetnie się dozuje.
Crasher Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 [ref]Donik[/ref], wlej trochę ciepłej wody do dozownika. szybko wymyjesz gluta.
Rekomendowane odpowiedzi