Skocz do zawartości

ADBL Yeti - neutralna piana aktywna

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

[ref]zdrowy_zab[/ref], no to porównanie nie ma najmniejszego sensu bo co nam po pianie która długo leży a nie domyje?

Oprócz wizualnej kwestii żadnej zalety.

Opublikowano

To nie pierwszy test między tymi dwoma pianami . Z testów na forum jasno wynika, że domywanie jest na bardzo podobnym poziomie.

A uwagę zwróciłem tylko na to, że piana trochę za krótko jak dla mnie leży.

Opublikowano
temperatura na plusie. czekamy na posiadaczy naszego śnieżnego potworka by robić kolejne porównania i dawać opinię :).

Kuba ja ze swojej strony wrzucę coś dopiero po 15 jak wrócę z UK.

Pozdrawiam

Opublikowano

Koledzy po przeczytaniu tematu ,nie umiem wybrać jaka piane kupić poradźcie by nie zjadała wosku -a w miarę zmywała przyschnięty brud ,pytam bo często jeżdżę drogami ( gdzie nie ma asfaltu ) taka praca :D

Opublikowano

Panowie, jest temat o wyborze aktywnej piany i tam jeżeli ktoś chce to może się poradzić. W tym temacie głównie dyskutujemy o Yeti, o wrażeniach w porównaniu do konkurencyjnych pian itd.

Opublikowano
Koledzy po przeczytaniu tematu ,nie umiem wybrać jaka piane kupić poradźcie by nie zjadała wosku -a w miarę zmywała przyschnięty brud ,pytam bo często jeżdżę drogami ( gdzie nie ma asfaltu ) taka praca :D

Zgodnie z tematem: Yetika. :lol:

Ale przy mocno zasyfionym aucie samo mycie wstępne to nie mycie. :)

Opublikowano

racja co do domywania nie musi leżeć godzinę ,byle zmyła brud Yeti ciekawa oferta choć nie ma mniejszych opakowań

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Widać znaczącą różnicę. Pozwolę sobie przeprowadzić podobny test celem weryfikacji. Ważne jest też domywanie. Czy zauważyłeś też tak duże różnice?

Udało Ci się może już przetestować yeti? Wiosna pełną gębą i muszę coś kupić...

• Administrator
Opublikowano

[ref]lolomanolo[/ref], tak, przetestowałem i porównałem do piany SG. Piana siedzi minimalnie krócej od SG, posiada troszkę lepsze właściwości domywające lecz ani ADBL ani SG nie domywa lakieru tak żeby detailer był usatysfakcjonowany. Na korzyść dla SG jest zapach który uwielbiam-kwestia gustu. Piana ADBL jest wydajniejsza. Taki sam efekt uzyskałem, używając połowę koncentratu w porównaniu do SG. Jak czasu wystarczy to pokażę zdjęcia, może film.

• Moderator
Opublikowano
701536 Taki sam efekt uzyskałem, używając połowę koncentratu w porównaniu do SG

Chętnie to zobaczę bo u mnie jest zupełnie odwrotnie... :-] Na spotach w Warszawie doszliśmy do podobnych wniosków...

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Zebrałem się i skleiłem to o czym pisałem wcześniej.

Stężenia najniższe podawane przez producentów dla pianownic typu PA.

SG 1:10 i ADBL 1:16

Nowa,dziewicza pianownica.

Auto jak widać nie myte ok1500km.

Piana SG leżała trochę dłużej co nie zwiększyło siły domywania które określam na podobnym poziomie.

ADBL przy niższym stężeniu okazuje się równie skuteczny co bezpośrednio przekłada się na cenę aplikacji.

Opublikowano

[ref=#aa0000]AreK[/ref], Kawał dobrej roboty :good:

Ja dalej pomimo przetestowania piany od Shiny, ADBL wracam zawsze do Magi albo czasami do Time to Shine Snow White ;) Wiadomo że Magi jest droga ale jeśli nie robi się tego zarobkowo a tylko myje własny samochód ewentualnie kogoś z rodziny. To moim zdaniem warto dołożyć bo znowu tej piany tak dużo się nie zużywa ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Która z pian ADBL jest najbardziej wodnista? kupiłem Chemical Berry i nie odpowiada mi taki gęsty glut który Ciężko wypłukać z pojemnika.

Opublikowano
Która z pian ADBL jest najbardziej wodnista? kupiłem Chemical Berry i nie odpowiada mi taki gęsty glut który Ciężko wypłukać z pojemnika.

Żadna. Ja rozlałem na pół do dwóch baniek i zrobiłem 1:1 z wodą, teraz świetnie się dozuje.