mr-blond Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Nakładałem ostatnio Quick Wax. Jednym słowem MASAKRA! Doprowadzić lakier do stanu przed nakładaniem (czytaj: bez smug) kosztuje wiele nerwów. Strasznie, ale to strasznie smuży. Trudny w dotarciu. Dodatkowo atomizer padł po kilku psiknięciach. Możesz napisać w jakich warunkach go nakładałeś? Dosyć ciepło na dworze było, ale aplikacja poszła w garażu lub w cieniu przed garażem. Będę próbował pociągnąć nim auto w najbliższym czasie... może uda się bez kolejnych niemiłych niespodzianek.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 [ref]mr-blond[/ref], wstrzymaj się. niedługo wypuścimy coś co powinno rozwiązać problem smużenia qw na niektórych lakierach.
mr-blond Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 [ref]mr-blond[/ref], wstrzymaj się. niedługo wypuścimy coś co powinno rozwiązać problem smużenia qw na niektórych lakierach. Tzn? Co konkretnie?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 musisz chwileczke poczekac bo poki co to tajna sprawa. dyskrecja wskazana .
GreQu Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 [ref]mr-blond[/ref], wstrzymaj się. niedługo wypuścimy coś co powinno rozwiązać problem smużenia qw na niektórych lakierach. Hmm, będzie to w postaci płatnego " dodatku " do QW, czy wyjdzie nowy, ulepszony QW?
Jarek_Cuma Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 [ref]GreQu[/ref], Raczej mało prawdopodobne żeby Chemik mieszał nowy QW...
Dystrybutor ADBL Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 bedzie to coś co przy qw wyeliminuje problemy ale będzie pomocne tez przy wielu innych produktach
Moderator krd Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 [ref=#000033]ADBL[/ref], czyli jednak problem z mazami występuje i nie są to urojenia uprzedzonych użytkowników... Cieszę się, że bierzecie to na klatę i walczycie
Dystrybutor ADBL Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 [ref=#00aa00]krd[/ref], robim co możem żeby klient był zadowolony.
daniel87 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Czyżby jakieś MF-y...nic wstrzymuje zamówienie i czekam
Fitte Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja Quick Waxa czasem nakładam jak Quick Detailer a czasem walczę i nie potrafię nałożyć bez śladów
lolomanolo Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 No dobra, korzystając z wizyty u "mamusi" zakupiłem miedzy innymi ten produkt na testy na jej aucie . Megane '99, od nowości stoi pod chmurką, rys i ubytków bez liku... Jeśli myte to na bezdotyku raz na ruski rok.Było bardzo niedatailingowo bo raz, że mało czasu, a dwa chciałem tylko sprawdzić ten produkt zanim położę go u siebie. W sobotę rano zabrałem auto na myjkę no i odrazu lekka załamka, bo gorąco jak diabli, a na aucie pełno czarnych kropek, a nie miałem jak umyć go porządnie... Wróciłem z myjki, postawiłem auto w cieniu pod blokiem i żeby dać karoserii chwilę na ochłonięcie wziąłem się za interior qd (wrzuciłem kilka słów i fotek w testach). Do qw użyłem dwóch fibr, krótkowłosą do nakładania i bardziej puszystą do polerki. Szczerze mówiąc to druga nie była mi potrzebna dopóki nie obleciałem połowy auta i pierwsza była już dosyć mocno nasączona. Serio, może to dlatego, że ten lakier był tak zapyziały, ale problemów z docieraniem zero. Poniższe fotki są z dzisiaj, czyli po weekendowych ulewach. Auto na zdjęciach bez kropelek jest już dosyć mocno zakurzone, ale póki co nie wiąrze tego z qw, a raczej z pogoda, bo było dość ekstremalnie... Z efektu wizualnego jestem bardzo zadowolony, w życiu bym nie pomyślał, że da się takie lustro wycisnąć na takim lakierze. Następne testy na moim ultimate green No to mały update od "mamusi". Jest zachwycona, bo auto się nie brudzi, ciągle się błyszczy a po deszczu robią się takie śmieszne kropelki... Auto raczej mało jeżdżone, ale biorąc pod uwagę, że stoi pod chmurką, a jedyne przygotowanie lakieru pod wosk to był bezdotyk to jestem w lekkim szoku, że już prawie dwa i pół miesiąca qw leży na aucie i z opisów wynika, że nigdzie się nie wybiera!
GreQu Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2016 [ref=#000033]ADBL[/ref], czyli jednak problem z mazami występuje i nie są to urojenia uprzedzonych użytkowników... Cieszę się, że bierzecie to na klatę i walczycie Jednak dało rade Ja niestety swojego QW odsprzedałem, bo nie mogłem sobie z tym produktem poradzić
lolomanolo Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Chwaliłem się już tym zdjęciem w "naszych pieszczochach", ale tu też muszę, bo ten qw rozwala system. Lustro i mega przyciemnienie! Zapewniam, że normalnie ten lakier ma fajne ziarno w słońcu, ale nie odbija tak światła i jest jaśniejszy. Auto wygląda jak oblane płynną zielenią - dla mnie zdecydowanie wow! Do tego chroni przed robalami na poziomie fusso coat, przynajmniej do 1000km, bo tyle ma w tej chwili przejechane na aucie, w tym jakieś 200km w deszczu. Myty dwa razy na bezdotyku i raz na dwa wiadra, na dzień dzisiejszy jak w dniu aplikacji. Ps. Tu też zero problemów z mazaniem itp .
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Września 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 [ref]lolomanolo[/ref], dzięki za dobre słowa. A dla wszystkich którzy mieli problemy z QW mamy coś co powinno pomóc . https://www.facebook.com/adblpolska/pos ... 6837177135
Slovak Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Przypomina z wyglądu Chemical Guys Ultra Plush Microfiber
piepia Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Zauwazylem jeszcze jedna rzecz przy nakladaniu wosku. Przy nakladaniu na zupelnie goly lakier marze sie jak cholera ale jak juz polozylem dwie warstwy FK i teraz czasem psiknie Quick Waxem to o mazach nie ma mowy nawet przy wiekszej ilosci strzalow.
KapselK Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Będę myć drugie auto które niczym nie jest zabezpieczone, zobaczymy czy to się sprawdzi z tym gołym lakierem. Auto to grafitowa Astra G.
KapselK Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 A więc na gołym lakierze rzeczywiście się marze, trochę dłużej trzeba pracować drugą fibrą ale bez tragedii. Efekt i tak kurcze
Jarek_Cuma Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Miał już ktoś przyjemność docierania QW tą nową fibrą? Jak wrażenia?
Slovak Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 [ref]Jarek_Cuma[/ref], nie trzeba kupować fibry od ADBL, żeby docierać bez problemu QW. Ja używam fibry od SCS - http://showcarshine.pl/polerowanie-czys ... 40x40.html
Ma_rcin Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Ja docieralem, jest znacznie lepiej. Ale na ciemnym lakierze i tak trzeba sie przylozyc do pracy. Ja troche poeksperymentowalem z tym woskiem i nakladam go tak: zwilzam zwykla fibre woda destylowana, bardzo mocno ja wykrecam, strzal wosku na panel, rozcieram zwilzona fibra i docieram fibra od ADBL. Efekt na ciemnym zero mazow bardzo latwa aplikacja. Look w moim odczuciu taki sam jak po aplikacji "na sucho" Tylko nie wiem co na tak sposob aplikacji Panowie z ADBL. Ponizej fotka po aplikacji.
Jarek_Cuma Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 [ref]Jarek_Cuma[/ref], nie trzeba kupować fibry od ADBL, żeby docierać bez problemu QW. Ja używam fibry od SCS - http://showcarshine.pl/polerowanie-czys ... 40x40.html Wiem, że nie trzeba, ale chciałem tylko się dowiedzieć czy komuś ta fibra pomogła. Miałem dzisiaj wreszcie czas swój samochód ogarnąć i zaaplikowałem QW. Rozprowadzałem sobie tym http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Po ... -350gr/983, a docierałem tym http://shiningcar.pl/pl/p/D-Wash-DUO-Microfiber/2061. Bez jakiegokolwiek mazania się. Lakier Audi LZ9U jak dobrze pamietam. Jak się uzbiera trochę zaskórniaków to i tak ją kupię
Piotrek Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Srebrny samochód i to pod dachem Na ciepłym, czarnym uni myślę, że nie było by tak kolorowo szczególnie przy takiej ilości.
Rekomendowane odpowiedzi