Qlimaxss Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @Streat A psikałeś Interior Wow? Bo ja piskalem i, sobie chwaliłem. I slizgawki nie było
Moderator Streat Opublikowano 15 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @Qlimaxss tak i na moich dywanikach ślizga sie niemiłosiernie...
Qlimaxss Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 @Streat Ja z kolei mam odmiene zdanie na dwoch roznych dywanikach bylo mega spoko. A probowales je wygrzewac w sloneczku?
Moderator Streat Opublikowano 16 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 @Qlimaxss nie tego nie zrobiłem, zrobię test i zdam relacje chociaż moje gumowe dywaniki są takie że nawet jak umyłem APC to stopa mi się ślizgała dopiero jak znalazłem w pełni neutralny środek który nie pozostawia nic na nich to dywaniki stały się tępe i nie ślizgają się
ter Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 ja używam i mogę polecić czernidło do opon od Good Stuff. Nie mam w prawdzie porównania do innych, ale ładnie zaciemnia i nabłyszcza, trzyma się do następnego mycia (za 2 tygodnie jeśli pogoda sprzyja) i do tego ładnie pachnie. Zaletą jest też wydajność- 4 psiknięcia na aplikator wystarczają na jedno koło. Na dywanikach nie testowałem. Mam w szafce też 303 aero i on ponoć lepiej nadaje się na dywaniki
Fredi88 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 43 minuty temu, ter napisał: do tego ładnie pachnie. To coś się zmieniło przy zmianach opakowań? Stare mamby strasznie śmierdziały przecież.
Qlimaxss Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 @Streat No to chyba jakas specyficzna guma. Mnie zawsze pomogalo wygrzewanie wtedy Wow fajnie sie wchłaniał☺
MMCzysci Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 Dla mnie nabłyszczanie dywaników to nieopłacalny biznes - guma robi się śliska, a i tak zabezpieczenie z dużym prawdopodobieństwem spłynie przy pierwszym myciu. Ale... ja się nie znam Moje Petexy po x latach nadal są czarne w satysfakcjonującym stopniu. Choć już Rezaw po 5 latach pod stronie kierowcy zauważalnie zszarzał. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
ter Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 5 godzin temu, Fredi88 napisał: To coś się zmieniło przy zmianach opakowań? Stare mamby strasznie śmierdziały przecież. Ja mam jeszcze w starym opakowaniu i mnie ten zapach się podoba. Pachnie jak nowe opony, nie wiem do czego innego porównać
Fredi88 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 1 godzinę temu, ter napisał: Ja mam jeszcze w starym opakowaniu i mnie ten zapach się podoba. Pachnie jak nowe opony, nie wiem do czego innego porównać Czyli masz starą mambę... smród jak nie wiem. Kup sobie adbl TD to zobaczysz co to zapach...
smerf91 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 46 minut temu, Fredi88 napisał: Kup sobie adbl TD to zobaczysz co to zapach... Albo SG Coco Tire Booster Zapach mistrz 1 1
Fredi88 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 12 minut temu, smerf91 napisał: Albo SG Coco Tire Booster Zapach mistrz Praktycznie wszystko pachnie poza śmierdzącą mambą SG B2B też
alexander.p Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 Dla mnie nabłyszczanie dywaników to nieopłacalny biznes - guma robi się śliska, a i tak zabezpieczenie z dużym prawdopodobieństwem spłynie przy pierwszym myciu. Ale... ja się nie znam Moje Petexy po x latach nadal są czarne w satysfakcjonującym stopniu. Choć już Rezaw po 5 latach pod stronie kierowcy zauważalnie zszarzał. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Polecam Koch GufWysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
kepa416 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 Własnie nie chodzi o nabłyszczanie a impregnacje. Głównie o jasne kolory bo te często pochłaniają brud w ten sposób że potem miejsca gdzie stała woda z butów albo gdzoe podpieram się noga przy wchodzeniu są ciemniejsze.
ter Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 Jak mamba się skończy kupię coś innego:)
paki112 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Siemanko, szukam dressingu, który będę mógł nałożyć na mokre opony. O ile w lecie mogę sobie na spokojnie ogarnąć pod domem koła to w zimie zostaje mi tylko opcja bezdotyku. Posiadam Bindera Ultimate, ADBL TD i RRC tire dressing ale jest dramat... Docelowo wolałbym mat/satynę niż połysk
Fredi88 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 @paki112 adbl black water, sg coco. 1
Arkeolowy Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 1 minutę temu, paki112 napisał: który będę mógł nałożyć na mokre opony Black water adbla kozak tylko wymień na start atomizer 1
paki112 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 @Arkeolowy @Fredi88 A jak z trwałością? Wytrzyma mi chociaż kilkanaście dni?
Fredi88 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Wg mnie do tygodnia optycznie. Wodę odpycha dłużej.
KUBA46 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 2 godziny temu, paki112 napisał: Siemanko, szukam dressingu, który będę mógł nałożyć na mokre opony. O ile w lecie mogę sobie na spokojnie ogarnąć pod domem koła to w zimie zostaje mi tylko opcja bezdotyku. Posiadam Bindera Ultimate, ADBL TD i RRC tire dressing ale jest dramat... Docelowo wolałbym mat/satynę niż połysk Coco od Shiny zdecydowanie. Duża trwałość jak na tego typu produkt.
tomekw Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Tak jak kolega powyżej uważam, że coco od Shiny daje radę. Dobry pod względem ceny do jakości. Teraz mamy taką pogodę, że tego rodzaju zabiegi trzeba by dosyć często stosować, a i tak efekt nie byłby dostatecznie zadowalający. Zachęcam jeszcze do sprawdzenia pod niniejszym linkiem - zobacz, gdzie tematyka ta została trochę szerzej opisana.
DAPA Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 W dniu 12.05.2009 o 09:47, Maru 123 napisał: JAK W TEMACIE... FOTKI EFEKTÓW MILE WIDZIANE ja ostatnio używałem jakiegoś żeLu TURTLE WAX-oto efekty: nawet łątwo się nakłada i nie przykleja się do niego kurz. cena ok 45zł Do pielęgnacji kół użyliśmy: - Opony ochrona: Black Black Soft99 - Felgi mycie: IRON TERMINATOR Soft99 - Felgi ochrona: Wheel Dust Blocker Soft99 Fajne produkty wystarczające na długo. Na ten moment samochód prawie 2 miesiące po zabiegu i efekt nadal się utrzymuje.
DZIADZIA Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 8 godzin temu, DAPA napisał: Black Black Soft99 Fajny dressing, ale trwałość jaką deklaruje producent można sobie w buty wsadzić, zdecydowanie lepszy jest GtechniQ
paki112 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 Siemanko Szukam jakieś ciekawej alternatywy dla Excede T&R cleaner z którego do tej pory byłem zadowolony, ale może warto spróbować czegoś nowego. Fajnie, jakby wydajność (czyli mając 500ml mogę uzyskać 1,5-2 litry produktu) była na podobnym poziomie, ale nie jest to konieczność. Ważne, żeby był skuteczny. Cleantech/ADBL,RRC/ co jeszcze ciekawego? Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi