tomekw Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Wybór jest stosunkowo duży - wystarczy wejść na allegro, aby się o tym przekonać. Tylko z drugiej strony z czyszczeniem opon jest trochę Syzyfową Pracą, bo przecież opony mają bezpośrednią styczność z podłożem, a to nie zawsze jest czyste. Często jest tak, że problematyczny jest również głęboki bieżnik, z którego trudno jest się pozbyć nadmiaru błota, czy nawet resztek roztopionego asfaltu. Co do opon oraz ich specyfikacji to proponuję jeszcze tutaj doczytać: http://mmpetro.pl/poradniki/opony-ktore-zachwyca-kazdego/
krystian1995 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Koch vs shiny Jestem po testach Koch Chemie PSS i Shiny Garage B2B, osobiście lepiej pracowało mi się z Kochem, lepiej się rozprowadza po oponie, przyjemniejszy dla mnie zapach i niższa cena. Shiny bardziej mleczko, ciężej się wciera ale może wytrzymałościowo lepiej się sprawdzi. Zobaczymy za 2 tyg w następnym teście. >>> https://www.youtube.com/watch?v=kq62V_PwNAM&t=4s tutaj link do konfrontacji Koch vs Shiny. Pozdrawiam
Kociek Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Witam wszystkich po dość dlugiej nieobecnosci na forum :) Postanowilem troche pouzupelniac moje zasoby kosmetykow, posilkująć sie Wasza wiedza :) Ponizej efekt zastosowania - 1. Detailer's Magic Clean Tyre & Rubber uzyty do wyczyszczenia opon, 2. Forch R514 Żel do mycia felg 500ml - kupiony wczesniej, jest dość mocny i szczerze mowiac nie wiem jaka dziala na powloki, jak mi sie skonczy kupie cos "lzejszego" 3. Po umyciu zastosowany Shiny Garage Wet Protector 500ml i po chwili spłukany, 4. Po wyschnieciu/osuszeniu nalozony aplikatorem Shiny Garage Back2Black Polymer Tire Dressing 5. Na koniec felgi odświezone CHEMICAL GUYS PRO DETAILER 473ML - DETAILER Z CARNAUBĄ Małe uwagi - nie wiem czy nie dalem za mało B2B, początkowy efekt wydał mi sie "sredni", ale po chwili wchłonięcia gumy tego specyfiku było w sumie całkiem OK :) Efekt ponizej -
Moderator Domel Opublikowano 19 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Dzisiaj bawiłem się 1. Binder Premium Tire Coating Wax 2. Binder Ultimate Tire Wax Do gustu przypadł mi bardziej number BPTCW Aplikacja minimalnie gorsza niż BUTW ale efekt jest soczysty, tłusty, smalec ale o dziwo śliski i nie klejący Miałem problemy aplikacją BUTW na Continentalach w AUDI. Poraz kolejny raz opony miały problem z wchłonięciem dressingu i płyn wysychał bardzo długo. Ale przynajmniej teraz już wiem, że to opony a nie produkt problematyczny (snułem takie wnioski przy zabawach z Tenzi). Nie mam fotek BUTW - spieszyłem się. Dopiero zaczynam zabawe z tymi produktami. EDIT: po 24h: BPTCW 7:00 rano EDIT 2: po 89km: BPTCW 17:00: Widzę, że to właśnie "Show Dressing" bo po 89 km zbladł jak dressing po myciu albo przetarciu MF:
lukasz_byd Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Ja z racji że lubie satyne i nie lubie połysku i smalcu na oponie to ADBL Black Water. Z tym że butelki i atomizer odpychają mnie od tego produktu, na tyle skutecznie że pojawia się pytanie o produkt który byłby...taki sam, ale nie miał problemu z butlą WIem że mozna przelać do innej, ale jestem wygodny.
KUBA46 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 4 godziny temu, lukasz_byd napisał: Ja z racji że lubie satyne i nie lubie połysku i smalcu na oponie to ADBL Black Water. Z tym że butelki i atomizer odpychają mnie od tego produktu, na tyle skutecznie że pojawia się pytanie o produkt który byłby...taki sam, ale nie miał problemu z butlą WIem że mozna przelać do innej, ale jestem wygodny. Shiny Garage Coco. Konsystencja wodna, efekt satyny, fajny zapach i długo się utrzymuje
asaledr Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Pytanie dla osób, które miały doczynienia z wieloma dressingami. Jaki jest najtrwalszy dressing, który znacie? Bardziej z serii smolistych/połyskowych niż matu.
Viento Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @asaledr w kwestii trwałości to Meguiars Endurance, choć nie wiem czy dziś to ten sam produkt co kilka lat temu, na drugim miejscu Sonax Xtreme żel, a obecnie miło zaskakuje mnie trwałością SG B2B Polymer.
Piotrek. Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 5 godzin temu, asaledr napisał: Jaki jest najtrwalszy dressing, który znacie? Bardziej z serii smolistych/połyskowych niż matu. Ja ze swojej strony jeśli chodzi o połysk polecam Meguiars Endurance w żelu.Mega wydajny,na dobrze przygotowanej oponie trwały efekt.
maciek-drummer Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Takie info znalazłem na FB na temat Endurance
Eidos71 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 6 godzin temu, asaledr napisał: Jaki jest najtrwalszy dressing, który znacie ? Gyeon Q2 Tire, a obecnie testuję Optimum Tire Protection & Coating. Z produktów, których nie posiadam, a których ogromna trwałość jest mi znana: Black Pearl, oraz Tuf Shine Tire Clearcoat.
Moderator Domel Opublikowano 2 Listopada 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 20 minut temu, maciek-drummer napisał: Takie info znalazłem na FB na temat Endurance Daj linka do tego posta. Chcę się dowiedzieć jak odróżnić "nową" wersję od "starej".
maciek-drummer Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Domel https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2661800533843303&id=120910844598964 1
D@ViD Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Przygotowałem koło zimowe. Wykorzystałem dressing z DetailingBox'a. Przyjemnie się pracowało tym "kremikiem" i mega wydajny. Zobaczymy jak z trwałością. 1 1
tazman Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Jak wypada Coco do b2b w kwestii połysku?Satyna na podobnym poziomie czy bardziej w kierunku mokrego wyglądu?Do tej pory moim etatowym środkiem był b2b ale coś nie chce się dogadać z michelin primacy 4 i szukam czegoś w wodnej konsystencji i efektem bardziej wet niż satyna.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DaV Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 42 minuty temu, tazman napisał: szukam czegoś w wodnej konsystencji i efektem bardziej wet niż satyna. To polecam Softa 99 black black. Połysk jest bardzo dobry, trwałość nawet lepsza jak shiny garage back2black. Konsystencja wodniste mleczko, jakiś czas temu Soft99 rozdawał na testy ten dressing i masz sporo relacji w dziale testów na forum 1
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 3 godziny temu, DaV napisał: Konsystencja wodniste mleczko wodniste mleczko to ma soft99, ale shine... black black jest śmierdzący i bezbarwny- mój ulubieniec jeżeli chodzi o trwałość i wykończenie. pzdr 1
menior Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 4 godziny temu, tazman napisał: Jak wypada Coco do b2b w kwestii połysku? Satyna na podobnym poziomie czy bardziej w kierunku mokrego wyglądu? Do tej pory moim etatowym środkiem był b2b ale coś nie chce się dogadać z michelin primacy 4 i szukam czegoś w wodnej konsystencji i efektem bardziej wet niż satyna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zdecydowanie lepiej,mam obydwa i daje wpierw b2b a pòzniej podbijam wlasnie Coco ktory daje efekt bardziej w strone mokrego wygladu,zreszta o ile pamietam efekt Coco w zaleznosci od metody aplikacji,ale nie kombinowalem tu narazie 1
maciek-drummer Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 4 godziny temu, tazman napisał: Do tej pory moim etatowym środkiem był b2b ale coś nie chce się dogadać z michelin primacy 4 Nie wchłania się czy krótko siedzi?
tazman Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Raz, że słabo się wchłania, nie wiem czemu, były grane już różne tire cleanery a dwa, że nie podoba mi się efekt wizualny po nałożeniu. Przez pierwszą chwilę po nałożeniu jest ładna błyszcząca satyna ale za chwilę kolor blednie w kierunku szarości. Sama trwałość jest ok. Nigdy z tym dressingiem nie miałem problemów ale z tymi gumami ewidentnie mu nie po drodze. Dzięki Panowie, kupię Coco i zobaczymy. Świetnie pachnie w stosunku do Softa, stąd ta decyzja.
Tomas-sg Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 @tazman są to nowe opony ?
tazman Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 @tazman są to nowe opony ? Tak, kupione na wiosnę. Teraz mają przelot ok 10 tyś. Takie zdjęcie znalazłem na telefonie. Widać na nim, że po aplikacji jest naprawdę ok. Później jak pisałem słabo.
maciek-drummer Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Ja miałem tak z Endurance na Continental. Co ciekawe nie świecił się tak jak na innych i ładnie siadał, ale chwilę na słońcu i znikał w oczach.
Tomas-sg Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 @tazman często się zdarza że nowy opony są pokryte jakaś "sylikonowa" powloka. Polecam użyć koncentrat kwasy do felg i T&G. Kwas-tg-kwas-tg-tg I dopiero tire cleaner 1
tazman Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Ok, potraktuję gumy jeszcze mocniejszą chemią, może coś pomoże Coco dziś zamówiony, choćby z powodu aplikacji będzie zawsze plusik.Jeszcze przed chwilą zrobiłem foto koła, widać na nich mniej więcej ten wygląd b2b, który po chwili błysku zostaje już taki do końca.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi