maciek-drummer Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 W dniu 29.09.2018 o 19:36, Domel napisał: Straciłem materiał dowodowy więc zaczynam test od nowa. Tym razem długodystansowy. ADBL vs SG. Domel jak tam się zachowują dressingi, możesz już wyciągnąć jakieś wnioski ?
Moderator Domel Opublikowano 19 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 4 minuty temu, maciek-drummer napisał: Domel jak tam się zachowują dressingi, możesz już wyciągnąć jakieś wnioski ? Tak mam, musze to złożyc w całość - tylko pytanie czy test na jednej parze oponie to bedzie obiektywne - raczej nie - trzeba by to wrzucic na kilka aut - bo opona oponie nie równa.
maciek-drummer Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 To napisz chociaż, który z nich dłużej pociągnął
Qlimaxss Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 @maciek-drummer Ja dobijam do prawie 2 tysięcy jeszcze coś widać ze siedzi coś na oponie . Adbl jak i Shiny . a to już miesiąc
Moderator Domel Opublikowano 27 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Października 2018 Balkonowe zabawy, wygrzebałem trochę inne produkty aby porównać sobie aplikację, zapach i barwę. Temachem Treads ProElite Black Gum Koch Chemie Guf Gummifix Eco Touch Tire Shine Mothers Back To Black Lahega Tyre Shine Temachem | ProElite Gummifix Gummifix | Temachem Gummifix | Eco Touch Eco Touch Gummifix | Eco Touch Eco Touch | Mothers Eco Touch | Mothers | Lahega Mothers | Lahega Lahega Pro Elite | Lahega Mothers | Lahega Temachem | Pro Elite Gummifix Eco Touch Mothers Temachem Treads - płyn, bez zapachu ProElite Black Gum - płyn, zapach mocny jakby ziołowy może drażnić noc jeśli ktoś nie lubi takiego bukietu Koch Chemie Guf Gummifix - płyn, bez zapachu, barwa idzie w mat Eco Touch Tire Shine - krem, bardzo długo schnie, muszę to sprawdzić na całej oponie Mothers Back To Black - płyn, przy aplikacji ma tendencje pienienia Lahega Tyre Shine - płyn, przy aplikacji ma tendencje pienienia Wszystkie produkty aplikuje się ekspresowo szybko, barwa oprócz Gummifix'a wchodzi w błysk #domeltestuje #testybalkonowe #domeldetailinglaboratory #domelowaopona #dressingtest
kori Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 A co polecacie do zmiękczenia gumy ? Idzie mi odkładnie o uszczelki wokół drzwi (bez ramek), są trochę przypalone przez słońce i ugniecione. Na powierzchni pojawiła się skorupka, planuje zetrzeć ją magic sponge'm, zmyć zmywaczem do silikonu i zaaplikować kosmetyk, nie chodzi mi o efekty wizualne, uszczelka ma "wstać" i być elastyczna.
Arkeolowy Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 7 minut temu, kori napisał: Idzie mi odkładnie o uszczelki wokół drzwi (bez ramek) NEXTZETT 1Z Gummi Pflege 100ml
tazman Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Ktoś już kładł nowego funky witch?
Moderator Domel Opublikowano 5 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 7 minut temu, tazman napisał: Ktoś już kładł nowego funky witch? kładł kładł
tazman Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 kładł kładł Dwa zdania komentarza proszę
Moderator Domel Opublikowano 5 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 8 minut temu, tazman napisał: Dwa zdania komentarza proszę Nie wiem czy moje opony będą obiektywne, ale jeśli lubisz mocną barwę (błysk ale po przetarciu można uzyskać satynę), solidne krycie, super ekstra łatwą i oszczędną aplikację, dobrą trwałość to będziesz zadowolony Testowałem kilka miesięcy i przez moje ręce przeszło kilka wersji Generalnie solidny, dopracowany, przemyślany produkt
maciek-drummer Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 @Domel a jak porównanie b2b do tire dressing ADBL?
tazman Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Nie wiem czy moje opony będą obiektywne, ale jeśli lubisz mocną barwę (błysk ale po przetarciu można uzyskać satynę), solidne krycie, super ekstra łatwą i oszczędną aplikację, dobrą trwałość to będziesz zadowolony Testowałem kilka miesięcy i przez moje ręce przeszło kilka wersji Generalnie solidny, dopracowany, przemyślany produkt Ta rekomendacja w zupełności mi wystarczy. Czytając twoje testy to lubimy raczej ten sam wygląd opony, czyt. ma być shine Ostatnio po mambie kupiłem nowego b2b z sio2, niby ok ale jednak mam ochotę spróbować jeszcze czegoś innego i to dobry pretekst aby jutro po robocie odwiedzić ulubiony sklep
Moderator Domel Opublikowano 5 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 6 minut temu, maciek-drummer napisał: @Domel a jak porównanie b2b do tire dressing ADBL? leci kolejny test trwałości na innych oponach
maciek-drummer Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Muszą być bardzo trwałe skoro tak długo to trwa
paperson Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 @kori zamiast zmywacza, który może być zbyt agresywny dla dość "przetarganych" uszczelek i działać tylko powierzchownie, możesz użyć cleanera, ExceDe/ADBL Tire&Rubber. Świetnie doczyszcza gumy z nalotów i brudu, dzięki czemu uszczelki są bardziej miękkie, elastyczne i lepiej przyjmują dressing.
Qlimaxss Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 @maciek-drummer Testowałem całkiem niedawno je ze sobą. Mnie osobiście bardziej usiadł ADBL. Miałem je na kołach ok 3 tygodnie. Zrobiłem w tym czasie ok 2000km w warunkach miejskich +parę deszczy. Shiny +/-Dla Mnie kropelki po polaniu wodą. Na pewno wyglądają efektownie. Ale jest też druga strona medalu jak czysciłem felgi z pyłu z klocków po ok 200km . Kropelki wyschły i porobiły się Water sport. +Niezła trwałość myślę ze z 2 -3 tygodnie poleży. Było widać po proszkach ze jeszcze coś na oponie siedzi mimo braku mycia właściwego. +/-Wpada w efekt satynki po aplikacji. Ale co kto lubi mnie bardziej siadł ADBL. Chodź przy Shiny, TD wygląda jak Endurance mocny połysk. - Aplikacja jak dla mnie bardziej trzeba się pobawic z aplikacją aby rozciaganąć to mleczko po oponie. Adblem to rach ciach. Mimo że jest w formule bardziej gestej. To w sumie tyle .
Moderator Domel Opublikowano 6 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 15 godzin temu, maciek-drummer napisał: Muszą być bardzo trwałe skoro tak długo to trwa Chciałbym to zrobić rzetelnie, a jak to w zyciu bywa potrzeba czasu ;)
ghost Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Ktoś testował Tac system Tire Dressing (ciemny połysk) albo Tire Coat (mocne przyciemnienie, satyna) ? PS @Eidos71 może Ty? Widziełem, że podobnie jak ja, sporo produktów Tac System testowałeś
grabek246 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Nowy SG B2B polymer jest bardzo fajny. Konsystencja kremu różowy kolor i bardzo przyjemny zapach. Szybka aplikacja i bardzo fajny efekt 1
tazman Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Ja mam biały a nie różowy krem, reszta się zgadza.
Eidos71 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 1 godzinę temu, ghost napisał: PS @Eidos71 może Ty? Niestety nie. Mam kilka różnych dressingów do opon i TacSystem trafi do arsenału prawdopodobnie dopiero po Nowym Roku (razem z nowym dressingiem od Gyeon'a)
fireman Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Szkoda, że SG nie chciało zostawić starego B2B bo fajne uzupełnienie oferty by było. Stary: - dość mokra opona, nie jest to poziom Endurance ale mocna czerń, - niezła trwałość, - szybka aplikacja - bardzo dobra wydajność Nowy: - piękna satyna (opona jak już wypije dressing nie jest w żaden sposób klejąca czy coś) - kremowa konsystencja, nawet jeśli niedokładnie rozprowadzimy czy zostanie nam w rowkach to po 30min wszystko się wchłonie i wyrówna, - świetny zapach cukierków o samku coca-coli - szybka aplikacja - bardzo dobra wydajność. 1 1
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2018 Poniżej zdjęcia żelu do opon Sonax zaaplikwanego zgodnie ze sztuką (Excede Tyre&Rubber Cleaner) - około dwa tygodnie, 600km, dwa mycia szamponem Sonax Green Lemon plus jedno na bezdotyku: Odpychanie wody:
Moderator Domel Opublikowano 29 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2018 To chyba coś dla mnie @Soft99Digloss Giraedge Ktoś testował ?
Rekomendowane odpowiedzi