Moderator Domel Opublikowano 31 Maja 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 1 minutę temu, Birkhof napisał: Pachnie jak SV :>? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wąchaliśmy go u Nowickiego - na pewno lepiej niż poprzednik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecki78 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 1 godzinę temu, Domel napisał: Wąchaliśmy go u Nowickiego - na pewno lepiej niż poprzednik. Dokładnie tak jak pisze Wojtek na Open Day u Pawła porównywałem nowy ze starym i nowy nie wydziela zapachu, dopiero po potarciu i jakby nadaniu temperatury zaczyna coś pachnieć ale nie jest to zapach taki chemiczny jak w starym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek86 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Dwa tygodnie temu miałem wymienianą III lampę stop, miejsce przy lampie zostało odtłuszczone rozpuszczalnikiem co spowodowało usunięcie wosku w tym miejscu. Po wszystkim umyłem samochód na dwa wiadra. Po dwóch tygodnia wygląda to tak: Pokazuje to jak Fusso przyciąga brud. W dodatku piana i myjka tego nie rusza, jedynie dwa wiadra. Jestem strasznie zawiedziony bo położyłem wosk z myślą o łatwiejszym utrzymaniu czystości samochodu a jest brudny po jednym dniu od mycia. Zamówiłem Duragloss Fast Clean & Shine #921 może coś pomoże i nie będzie tak ciągnąć brudu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 @edek86 uzyles jakiś cleaner przed aplikacją wosku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek86 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Nie używałem cleaner. Przed aplikacją lakier wymyty Ipą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 13 minut temu, edek86 napisał: Nie używałem cleaner. Przed aplikacją lakier wymyty Ipą Dlaczego pominąłeś najważniejszy etap i tylko odtłuściłeś a nie oczyściłeś powierzchni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 16 minut temu, edek86 napisał: Nie używałem cleaner. Przed aplikacją lakier wymyty Ipą I tu jest twój błąd. Cleaner w przypadku białych lakierów robi rewelacyjna robotę. Rewelacyjna bo konieczna. Ipa tylko odtluscila a cleaner by Ci wyczyścił powierzchnie tak jak ten rozpuszczalnik (wzarty brud w wierzchnią warstwę lakieru ) tylko o wiele bwzpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek86 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Tylko czy użycie cleanera spowoduje to że wosk nie będzie przyciągał brudu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 22 godziny temu, edek86 napisał: Tylko czy użycie cleanera spowoduje to że wosk nie będzie przyciągał brudu? Użycie cleanera usunie ten mocno wzarty brud który po części został usunięty owym rozpuszczalnikiem . Zrozum że nie oczyściłem lakieru przed woskowaniem to jak ma być czyste po woskowaniu? Biały lakier jest pod tym względem nieznośny i każda aplikacje wosku trzeba poprzedzić cleanerem. Prosty przykład z umyciem rąk. Mając ręce brudne w smarach myjesz sama wodą i potem kremujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delyan Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Wiadomo już coś o dacie wyjścia nowej wersji Fusso Coat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vps Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 New Formula Fusso Coat 12 powinna być dostępna na przełomie lipca-sierpnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 A czy ktoś z Was kładł na FUSSO (wg. producenta quick detailer) Fireball ultimate coating wax? Podają informację o zawartości SiO2 większej niż 5%. Zastanawia mnie czy jest sens wykonania takiego testu. Dlatego też, jeśli ktoś z Was robił takie połączenie, to będę wdzięczny za opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 @GTruszkowski możesz spokojnie położyć, nie ma przeciwwskazań. Taki zabieg na pewno podbije szklistość lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Ok spróbuję w weekend a właściwie jutro będę robił, więc skoro takiego testu nie było to postaram się wrzucić efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Testowałem "kanapki" różnych wosków na fusso, i jest to zabawa dla zabawy. Najcześciej skróciła się żywotność LSP. Krople po jakimś czasie też były gorsze niż po samym fusso. Podbicie wyglądu o ile jakieś było trwało krótko. Dałem sobie spokój. Ale nie zniechęcam warto eksperymentować i się bawić detailingiem. Można tak odkryć zawsze coś nowego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Nie wrzucam całego etapu przygotowanie lakieru (piana aktywna, mycie na 2 wiadra, usuwanie smoły, deironizacja i glinkowanie) wrzucam sam efekt, który jest wg. mnie zadowalający. Wniosek jest taki, że rzeczywiście fireball podbił szklistość i głębie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Kurcze wyszły te plamy myślałem, że kłade dość cienką warstwe. A może ma ktoś chęć przyuczyć amatora w warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusPL Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @GTruszkowski Kładłem na kilka ciemnych lakierów fusso, jednak na czarnym uni również mi wyszły, podobno do tego lakieru dobrze jest kłaść wersję do jasnych kolorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 No sęk w tym, że położyłem ten do jasnych lakierów i mimo to wyszlo a te mazy normalnie później schodzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusPL Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @GTruszkowski aha, ja kładłem do ciemnych, jak są to świeże plamy, to spróbuj delikatnie dotrzeć, jak nie zejdą to nie trzyj ! Za którymś myciem powinno zejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @kaktusPL nie zauważyłem ich w pierwszym momencie, jakby po chwili wyszły. Po kilku godzinach właściwie jak się utwardził to podczas kładzenia tego fireball ultimate coating wax’a. Koniec końców jestem zadowolony, bo był to mój pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusPL Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @GTruszkowski bo one wychodzą po jakimś czasie, też tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @kaktusPL czyli nie przejmować się tym zbytnio? Jak oceniacie efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusPL Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 @GTruszkowski ja się tym nie przejmuje, po jakimś czasie zeszło, a i tak tylko ja to widziałem nie jest to łatwy wosk do aplikacji, też jest to mój pierwszy, ale po kilku autach doszedłem do wprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTruszkowski Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Dzisiaj trochę popadało i kropekuje całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi