powalla Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 W K7 FC plus jest pistolet który przez wifi łączy się z myjką i steruje zaworem którym regulujesz ciśnienie. Z racji iż nie miałem kontaktu z tą myjką ( nie mamy jej w ofercie) , to tylko mogę gdybać że myjką odpala na pełnej mocy i dopiero potem zmniejszasz ciśnienie , bo gdyby myjka zapamiętywała by ostatnie ustawienie, to przy podmianie pistoletu lekka kaplica by była Przy tej cenie można podjąć ryzyko, bo normalna K7 kosztuje ok 1899 , w promo ok 1499 , a FCplus za niecałe 1600 ? Podjąłbym ryzyko !
Gardor Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 No jak patrzyłem to cena zwykłej K7 i Full control plus u mnie w okolicy jest taka sama.
mkr Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @Gardor jeśli chcesz Karchera unikaj full control jak ognia. Było o tym nie raz.
CarlosBlack Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @mkr a co z nimi jest nie tak? używam od przeszło 4 lat i nic niepokojącego nie zauważyłem.
mkr Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @CarlosBlack problemy ze sparowaniem, blokowanie w jednym trybie pracy, wariowanie przy spadkach ciśnienia wody na wejściu. Ot, elektronika. Dodatkowo cena pistoletu przy wymianie niektórych zabija. Mam kumpla,dobrego serwisanta, wiem to od niego. 1
Gardor Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @CarlosBlack a jak z płukaniem nadkoli, da się to zrobić wygodnie?Masz jakieś inne końcówki? Wszędzie zawsze straszy się elektroniką.
powalla Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 19 minut temu, mkr napisał: cena pistoletu przy wymianie niektórych zabija. Nie tylko pistoletu, bo miałem ostatnio klienta któremu lanca rotacyjna w K2 się zużyła ... nie umiałem mu wytłumaczyć dlaczego sama lanca kosztuje 129zł , a cały kompletz myjką K2 basic 239 z taką lancą w komplecie
CarlosBlack Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @Gardor kupiłem u majfredów pistolet z wymiennymi końcówkami i adapter do oryginalnego węża w techkar. Z tego co pamiętam @rygryss wrzucił filmik i linki. Wszystko śmiga aż miło.
powalla Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Masz K7 FC plus czy tylko FC ?
tryhp3 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 @powalla będzie coś dobrego zamiast tej Tormenta 28 w OBI dostępne? Z tego co widzę jest dostępna jeszcze tylko w 4 miejscach głównie na północy polski. Ja ją oglądałem jakiś czas temu w Krakowie i bardziej się mi spodobała od Vertigo 26 głównie przez większy wydatek wody i lepszy wąż + bęben, a cena zacna na ten moment z tego co pamiętam z możliwością jeszcze negocjacji do ceny bliżej VERTIGO 26. edit. co znaczy "ograniczona dostępność, dowiedz się więcej w markecie" - czy to chodzi, że towar z ekspozycji? Jeśli tak to pewnie mógł być podłączony dla testów dla klientów?
powalla Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Tormeta wyleciała z planogramu, czyli te co są to już tylko wyprzedaż . U mnie ostatnią wziął kolega z forum za 998zł , a mam jeszcze jedną K5 FC też za 998. Myjki "niszowe" tzn takie które słabo rotują nie podłączamy do testów, bo po co? Wolę podłączyć K5 lub Galaxy 150 i dziennie sprzedać np. 5 szt 1
Gold_Car Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Tormeta jest już nie dostępna. Te co zostały na sklepach to są wybrakowae sztuki, lub uszkodzone których nie można sprzedać. Dzwoniłem po sklepach Obi infoliniach i dopytywałem... Sam chciałem ją kupić...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Niekompletne moga sie zdazyc bo zawsze sie komus cos do lapy przyklei ale z tym ze sa uszkodzone to sie nie zgadzam ! Jest tzw. reklamacja „przedsprzedazna” i wszystkie nowe rzeczy ale uszkodzone sa na taka gwarancje odsylane i dostajemy albo nowy produkt albo refakture od producenta. 2
Gold_Car Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 @powalla dzięki tego nie wiedziałem. Powtarzałem tyko co mi Pani kierownik w Obi powiedziała... Człowiek całe życie się uczy...Zamówienie złożone zobaczę co wyjdzie. Na stronie Obi zmienili cenę na 998 zł i możliwość rezerwacji na sklepie.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Daniello18 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2020 Na dostępność w necie bym nie patrzył, ja kupiłem swoją w M1 Marki a nie widniała że jest tam dostępna. Byłem jeszcze w dwóch obi to była normalnie na ekspozycji za 1300 ale jak pytałem to bez możliwości kupna narazie bo jeszcze nie dostali info żeby przeceniać. Z samej myjki jestem bardzo zadowolony. Wąż i zwijacz to petarda, warto dopłacić względem vertigo. No i 3 lata spokoju jeśli chodzi o gwarę. 1
Gold_Car Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Więc zakupiłem tormente 28 za 998 zł nie chcieli sprzedać za 900 zł bo już jest i tak przeceniona... Ale dwie sprawy mnie rozczarował jedną bardziej to jest że nie ma 3 lat gwarancji tyko 2 lata. Taka jest informacja na pudełku i taką usłyszałem w sklepie, dla pewności zadzwoniłem do gościa z lavora nr tel na pudle. Tam Pan poinformował mnie że jest tylko 2 lata gwarancji a 3 lata była tylko wtedy gdy lavor wchodził na Obi dla zachęty klientów... A druga sprawa oglądałem wąż z myjki która jest na klepie nie wyglądał dobrze. Myślę że to wada tylko tego egzemplarza z wystawy.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Daniello18 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Ja również dzwoniłem zaraz po kupnie czyli jakoś na początku maja i gość mi potwierdził że jest 3lata... Zrobiłem fotkę na potwierdzenie, jak coś to będę się kłócił 1
powalla Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zobacz w dokumentach jakie dostałeś czy tam jest wzmianka o długości gwarancji , bo na jakieś podstawie ta 3 letnia musiała być dawana i nie ma tak że najpierw było 3 , a teraz 2 . Może znajdziesz papier na to ... no i taka fotka to też jakieś wyjście Sprawa węża jest jeszcze prostsza , zadzwoń na infolinie i powiedz że kupiłeś myjkę i masz tak wyglądający wąż (może będzie chciał mmsa lub emaila) i że chcesz to reklamować ... pewnie wyślą Ci nowy wąż , a ten będziesz mógł sobie zostawić . Po prostu nie opłaca im się wysyłać Ci kuriera po ten wąż i potem wysyłać znów nowy . 1
Gold_Car Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 Więc czytałem instrukcję i nie znalazłem żadnej informacji na temat gwarancji 3 lata , żeby było śmieszniej, nie ma żadnej informacji na temat długości gwarancji...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Ciribati Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2020 Cześć Mam zamiar kupic myjkę ciśnieniową Ogólnie myjka tylko do mycia auta, chodników (przydomowe rzeczy) Wybór jak na chwilę obecna to VERTIGO 26, ale się zastanawiam... a allegro widzę dwa rodzaje: Termik i Gold i teraz pytanie... czy czymś, poza wyposażeniem, te dwie myjki się różnią? Może polecacie coś innego? W podobnych kategoriach?
vwiater Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2020 @tryhp3 w połowie maja jak kupowałem Vertigo 26 to w Krakowie Bronowicach mieli Tormente 28 po 1300 i nie chcieli nic puścić niżej, bo mieli 3 sztuki.
Adzio Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Witam, poczytałem trochę w tym temacie i czy z Lavora jedyna sensowna to Vertigo 26 w mniej więcej takim budżecie ? Szukam aktualnie czegoś około 600zł, ale obecnie nie dla siebie. Nigdzie żadnej promocji nie mogę złapać na Vertigo, a trochę zaczyna mnie czas gonić. Swoją pierwszą też będę kupować w niedługim czasie no i będzie to właśnie chyba Vertigo, ale mi się nie spieszy, więc czekam ewentualnie z jakimiś promocjami ;) Dzięki z góry, pozdrawiam.
powalla Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Jest juz nowa gazetka i bedziesz musial jeszcze 2 tyg poczekac bo lavora w niej nie ma
resiak70 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Poszukuje myjki ciśnieniowej w cenie 1200-2000zł. Macie coś do polecenia w tej cenie ? Czy takim sprzętem da rade sporadycznie umyć ciężarówkę z naczepą ?
Rekomendowane odpowiedzi