daniel23584 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Napisałem żeby aplikacja była łatwa bo jak czytałem niektóre posty to niektórzy pisali o jakichś mazach itp. Zależy mi na macie/satynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 @daniel23584 no to celowałbym w Funky Witch Mademoiselle (intensywny zapach perfum przez chwilę) lub trochę lżejszy dressing, również dający mat - Detailer's Magic Interior Magic lub króla dressingów matowych (leży spokojnie pół roku, odświeżam go z nudów czymś lżejszym) - Gtechniq C6 AB Matt Dash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 A ten Nielsen Finesse ujdzie czy lepiej zainwestować w powyższe produkty? Pytam ponieważ Nielsena mają w sklepie niedaleko, a zaproponowane przez was muszę zamawiać w którymś sklepie internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Finesse to był mój pierwszy dressing i bardzo go lubiłem tylko na mojej desce wypadał bardzo matowo i z czasem się przesiadłem na PB NL a teraz mi się coraz bardziej OH My Car zaczyna podobać.. Możesz śmiało brać Nielsena A ja chyba zrobię na próbę mix PB NL z Oh My Car'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 42 minuty temu, daniel23584 napisał: A ten Nielsen Finesse ujdzie 36 minut temu, Strus napisał: Finesse to był mój pierwszy dressing i bardzo go lubiłem Ja z kolei nie lubię Finesse. Cena - wg mnie - odzwierciedla efekt jego użycia. Uważam, że warto wydać kilka złotych więcej i mieć dressing z prawdziwego zdarzenia - Nielsen ani nie jest trwały, ani antystatyczny, ani efektowny - po prostu takie pomarańczowe mleczko do smarowania tapicerki... Dlatego od kilku miesięcy stoi w domu i służy mi do co tygodniowego smarowania klawiatury, oraz plastikowych elementów obudów komputerów, głośników i monitora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Hmm no to teraz mi namieszałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 11 minut temu, daniel23584 napisał: Hmm no to teraz mi namieszałeś To moja subiektywna ocena. Zamiast Nielsena poleciłbym Ci AW AnGEL, lub (podobnie działający, jak Nielsen) SCG Dash Away Interior Detailer (uważam, że o niebo lepszy od Nielsena). Lub produkt jednego z wymienionych przez kolegów polskich producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Napisałem żeby aplikacja była łatwa bo jak czytałem niektóre posty to niektórzy pisali o jakichś mazach itp. Zależy mi na macie/satynieJedyne mazy jakie miałem kiedykolwiek to zymol vinyl dressing na zimne plastiki ;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 W dniu 6.11.2018 o 21:16, daniel23584 napisał: Panowie co do kokpitu dla początkującego, czyli tanie i dobre? Po przeczytaniu kilku tematów pomyślałem o Nielsen Finesse,czy jednak coś innego? Ważne żeby aplikacja była łatwa Finesse jest tani, sprawdzony, satynowy, trwały i antystatyczny. U mnie ewidnetnie siedzi długo i mało kurzu łapie. Mimo, że jest najtańszy z dressingów jakich używam to i tak bardzo go lubię. Do ciemnych plastików ok, do jasnych wolę PB NL. Jak ma być wyższa półka to 303 Aerospace Protectant. Klasa produkt. Przyciemnia fajnie, trwały, no i ochrona uv z prawdziwego zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 7 godzin temu, ghost napisał: 303 Aerospace Protectant - zapomniałem o 303 - świetny dressing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 @Strus PB NL w ogóle mi się nie sprawdzał w V40, wtedy najlepszy był Duragloss 201, miesiąc efekt trzymał i nie było tyle kurzu, niewiarygodne, ale prawdziwe, a roleta nabrała świeżości. A w między czasie QD Interior od Sonusa. Ale ten Oh robi robotę, niestety Vałki już nie ma. W Mondeo i Maździe rządzi ADBL, który niedługo się skończy i wtedy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaJersey Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Panie i panowie, co można dać na nowe plastiki? Zależy mi na neutralnym wykończeniu, bez przyciemniania, rozjaśniania, natłuszczania i podobnych - a w każdym razie na minimalizacji takich efektów, bo takie półmatowe wykończenie jakie mają plastiki w Kijance mi odpowiada i nie chciałbym tego zmieniać. Czyste zabezpieczenie przed UV i antystatyka. Do czyszczenia mam SG Interior Cleaner i jest spoko, ale potrzebuję czegoś do zabezpieczenia przed zimą. Od starej Alfy mam AG Vinyl and Rubber ale on przyciemnia i jest raczej pół-błyszczący niż półmatowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @alfaJersey Funky Witch Mademoiselle? od Tenzi - Tenzi Kokpit Mat stwierdzam nie wnosi za dużo do wyglądu, ale każdy plastik jest inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Godzinę temu, david2888 napisał: Funky Witch Mademoiselle Zdecydowanie jeśli ma zostać w miarę "naturalnie". Na plastikach w leonie przyciemnienie jest niemal niezauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 A zapomniany na forum trochę dressing @Detailer's Magic też ma matowe wykończenie☺. W dodatku mocno przyciemnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 4 minuty temu, Qlimaxss napisał: A zapomniany na forum trochę dressing @Detailer's Magic też ma matowe wykończenie☺. W dodatku mocno przyciemnia i świetny zapaszek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @Domel To prawda. Zapach jest kozak, przypomina mi klasyka Duragloss 901.Na jasnych plastikach ma mocniejsze przyciemnianie niż Shiny Garage ten cynamonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 16 minut temu, Qlimaxss napisał: @Detailer's Magic też ma matowe wykończenie☺. W dodatku mocno przyciemnia Właśnie dlatego poleciłem FW bo kolega pytał o 2 godziny temu, alfaJersey napisał: Zależy mi na neutralnym wykończeniu, bez przyciemniania, Ja osobiście też lubię jak czarne jest czarne a nie siwe i u mnie najlepiej siada WOW i DM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @Fredi88 Aaa sorki moje niedoczytanie.. Tak na prawdę trzeba samemu sprawdzić bo każdy plastik inaczej przyjmuję. Z tego co kojarzę nawet WoW u Ciebie spektakularnie nie przycienniał . @alfaJersey W takim razie wybór jest tylko jeden dressing @Funky Witch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 34 minuty temu, Qlimaxss napisał: A zapomniany na forum trochę dressing @Detailer's Magic też ma matowe wykończenie☺. W dodatku mocno przyciemnia Z tym mocno przyciemni to bym nie był taki pewny i właśnie dlatego w tym poniżej przyznaje 100% racje. 2 minuty temu, Qlimaxss napisał: Tak na prawdę trzeba samemu sprawdzić bo każdy plastik inaczej przyjmuję. U mnie w teście wypadł mocno średnio z przyciemnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @Pływak Dzięki za przypomnienie Twojego testu. Ja osobiście cenię sobie Interior Wow szczególnie w sluzbowce. Długo leży , fajny efekt no i jeszcze ogaraniam nim dywaniki gumowe. A że. Mam w obu autach jasne deski to raczej zależy mi na ich zabezpieczaniu. Wiadomo testowałem Funky , Detailer's, NL, Shiny, ale najbardziej mi podpasował WoW, plus jego wszechstronność. Ale jak się autko zmieni to kto wie może wrócę do któregoś z w.w. I znów będzie pogoń za króliczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_harry Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Proszę o usunięcie wpisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaJersey Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Kupiłem to Funky Witch, chociaż z Alfy pamiętam że po deszczy było tak sobie. A że mam duszę eksprymentatora to dorzuciłem chyba wszystko co polskich producentów było w sklepie i tak mam: - ADBL Wow - SG Apple Plastic Dressing - GoodStuff Black Panther - FW Mademoiselle Zobaczymy co z tego wyjedzie, w ten weekend będę smarował to może jakieś porównanie obfotografuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Godzinę temu, alfaJersey napisał: chyba wszystko No chyba bo polskich "producentów" jest jeszcze sporo. Black panther mnie nie porwał. Zamiast niego wybrałbym Detailers Magic Interior Magic. WOW i SG dość mocno ci przyciemnią plastiki, a tego nie chciałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaJersey Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 To co było w sklepie to wziąłem. I niech będzie że polskich marek, bo fakt że ADBL się chwali produkcją w Polsce, Funky i goodStuff że zamawiają a SG to nie wiem, jak się kiedyś pytałem to niby produkują u nas, ale czy to prawda. Czy przyciemnia to sprawdzimy na Kijance, jak okaże się że tak to będą do Alfy, bo Autoglyma mam już resztki więc się nie zmarnują, a na 18 letnie plastiki przyciemnienie będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi