bienek Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Nie, wcześniej miałem oryginalne z PA więc pewnie ok 3gWysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
Tedek564 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Szukam aktywnej piany do ręcznej planownicy, którą będę mógł używać na myjce i nie będzie działać szkodliwie na położony wosk.
zeea Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 @Tedek564 piana z neutralnym PH
Tedek564 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 A istnieje piana która jest tak silna, że nie trzeba specjalnie przygotowywać auta pod woskowanie, czyli takie oczyszczanie one step, a potem mozna juz woskowac autko
MMCzysci Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Krótko mówiąc - nie. Możesz umyć auto tfr, który zdejmie 90% brudu, ale wątpliwe, żeby nic, nic, kompletnie nic nie zostało na lakierze. Nie wspominając o tym, że dekontaminacji żadna piana nie zastąpi...Wyryte w skale z S20 FE 5G
Moderator Domel Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 FoameR Jest "podobna" jeszcze https://www.amazon.com/Wizards-38012-Foam-Cannon/dp/B09S27NFTK?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&psc=1&smid=A1XVY9MYIXT6QC&linkCode=sl1&tag=carswithkea04-20&linkId=ec2ceb2014b78c9cf698bb92f7916277&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl
Tedek564 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Domel a jest painownica którą można podłączyc pod kompresor i lecieć z tematem, ale nie te baniaki, które co jakiś czas trzeba napełniać ciśnieniem, tylko w formie pistoletu ze zbiornikiem, ktory montuje sie do kompresora. Jest coś takiego?
adi1509 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Tedek564 Są takie, sam mam taką z APP ale przestałem jej używać na na rzecz pianownicy pod myjkę lub oprysku. Większość tego typu jest bliźniaczej konstrukcji. Jak dla mnie ich największą wadą jest pojemność zbiornika. Na litrze roztworu miewałem problemy z obskoczeniem całego samochodu. Przy większym samochodzie musisz się liczyć, że będzie trzeba dolać. Musisz też mieć wydajny kompresor. Przykładowe które znalazłem na allegro: 12807607524 12096780326
Tedek564 Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @adi1509 nie chce kupować specjalnie myjki ciśnieniowej aby korzystac z piany, to chyba mija się z celem. Wysłałeś fajne propozycje , Mam kompresor na który jest napisane 220l/min, 10 bar ,2HP. Będzie taki ok?
gprzesniak Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Domel bigboi foamr pro to chyba 1:1 z tą z 1 filmu?
Rafal9304 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Patrzę, szukam i nie mogę znaleźć informacji. Ultracoat Master Wash to piana neutralna ? Skończyła mi się 5l bańka Elite Detailer Detailing Foam Duo, byłem z niej zadowolony ale chciałbym spróbować czegoś innego neutralnego w cenie ok. 130 zł za 5l i pomyślałem o Ultracoat.
adi1509 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @Rafal9304 Wg testów @DZIADZIA wychodzi, że jest neutralna. Od siebie bardzo ją polecam, 5L już przelałem i będę brał następną bańkę. 2
zeea Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Czyści dobrze, ale mi osobiście zapach w formie oprysku przeszkadzał w zamknietym pomieszczeniu.
analyzator Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 Przy okazji kupiłem Ecoshine power. Ph8 deklarowane. Z pa fajna bita śmietana i miły słodki zapach. Przysychanie spoko, wymywanie z tych dłuższych. Filmu nie ruszyła z brudnego fest auta ale to moje wygórowane oczekiwania jako fanboya bilthambera
Mr.Wolf Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 Zmieniłem pianownicę. Włoską P. A. zastąpiłem Polar Blasterem od Autoglym. P. A. w połączeniu z Lavor Galaxy 180 robiła bardzo fajną pianę, natomiast były dwie rzeczy, które z czasem zaczęły mnie irytować. Po pierwsze mały otwór w butelce na wlewanie roztworu. Lubię sobie rozrobić pianę w baniaku, by mieć na kilka myć i musiałem kombinować z lejkami lub butelkami, by przelewać. Druga sprawa to sama butelka. Niestety mimo bardzo uważnego zakręcania, z czasem mosiężny gwint pianownicy niszczy plastikowy gwint butelki. Nowa pianownica ma duży otwór i mogę bez kłopotu lać roztwór bezpośrednio z bańki bez ceregieli. Dodatkowo zarówno butelka jak i jej pokrywka, do której przytwierdzona jest pianownica są plastikowe, więc gwint nie będzie się powoli ścinał. Dodatkowo gwint jest dużo grubszy, co też daje lepszą wytrzymałość. W kwestii piany obie pianownice są porównywalne. Na ADBL Yeti 1:14 wychodzi całkiem spoko piana. Nie za gęsta, odpowiednio wilgotna, nie jest też rzadkim mlekiem co spływa po minucie. Odnoszę wrażenie, że nowa pianownica pobiera trochę więcej towaru przy maksymalnym rozkręceniu. Starą P. A. też tak używałem. Generalnie jestem zadowolony ze zmiany. Ceny za nową są porównywalne, czyli w okolicach 2 stówek. Do P. A. mam nową butelkę , więc pewnie pójdzie na sprzedaż. Komuś jeszcze posłuży. 3
krzysiek555 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 Jedna z lepszych i tańszych jest clentech ph8 , chyba że coś tańszego jest jeszcze?
Libero Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 Witam. Trochę zgłupiałem z tymi pianownicami. P.A. z TechKara to oryginalny produkt czy podróbka? Techkar ma też pianownice własnej produkcji? Teraz odnośnie pian. Jaka piana najlepiej domywa auto nie zważając na woski czy inne powłoki? Taka piana co by było mało do ręcznego mycia.
adi1509 Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 @Libero Techkar ma w ofercie oryginalne PA oraz własne odpowiedniki. 1
Libero Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 27 minut temu, adi1509 napisał(a): @Libero Techkar ma w ofercie oryginalne PA oraz własne odpowiedniki. To jak możesz to jeszcze podpowiedz co lepsze PA czy ta ich? Widzę że jeszcze mają jakąś SCHIUMA. Co o niej sądzicie?
adi1509 Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 6 minut temu, Libero napisał(a): To jak możesz to jeszcze podpowiedz co lepsze PA czy ta ich? PA nie używałem więc się nie wypowiem na jej temat. Ale posiadam od nich Techkar FoamPro (ta szara) i MTM SCHIUMA. W tym porównaniu techkar wypada słabo. Dysza dużo ciężej się obraca, przy szerokim pianowaniu nie rozkłada towaru równomiernie, dużo ciężej zakręcić butelką w gwincie i przy maksymalnym rozkręceniu dawkowania delikatnie "pluje" pianą (wystarczy delikatnie skręcić i jest dobrze) i daje ogólnie mniej zbitą pianę. Nie jest to zła pianownica, na pewno lepsza niż to co daje karcher do myjek z serii K ale drugi raz bym jej nie kupił. Wolałbym dołożyć do Schiumy lub właśnie wypróbować PA bo jej legenda na pewno znikąd się nie wzięła.
Libero Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2023 Właśnie dla tego się zastanawiam między P.A. a Shiumą bo różnica w cenie znikoma. Edit: Dziękuję za podpowiedzi. Wpadła P.A. a do tego piana PROELITE NanoFactor
AdrianPl7 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2023 Do 200 złotych zosaje mi jedynie PA czy macie jesscze coś godnego uwagi? Chciałbym aby pianownica robiła naprawdę dobrą pianę.
adi1509 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2023 @AdrianPl7 Jest jeszcze MTM SCHIUMA, bardzo ją sobie chwalę.
Libero Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2023 @AdrianPl7 do 200 PA nie kupisz bo kosztuje 209. Taki żarcik. Jakość piany zależna też jest od produktu. Sama pianownica to nie wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi