TfB Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Cześć Wszystkim! Poszukuję Piany aktywnej do auta które ma położony twardy wosk SONAX XTREME. A zarazem zapytam o jakiś fajny wosk który się długo utrzymuję i dobrze nakłada? Zawsze najpierw z grubsza samochód spłukuję wodą żeby piach spłyną. Pian będzie nakładana karcherem z pianownicy, potem zawsze położoną piane wcieram gąbką z mikrofibry lub szczotką z miękkim długim włosiem. Na koniec spłukuję karcherem. W taki sposób myję auto po kolei z 4 stron, żeby piana całkiem nie spłynęła i nie wyschła. Jaką polecacie aktywną Piane która nie będzie odziaływała na wosk, a zarazem dobrze usunie brud z auta? Podczas dodatkowego mycia ręcznego dobrze jest jak piana jest dosyć obfita i nie spływa za szybko. Z góry dzięki za info i Pozdrawiam! Wezme i skisne... wcieram gabka piane aktywna... juz widac gola blache czy tylko podklad?;P
Lagoona Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Hehe moj problem sam sie rozwiazal - dzisiaj mylam auto i myjka sie zepsula Teraz to juz chyba zostaje mi jakas reczna pianownica i pompu pompu
LGV8V Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 [ref=#ff3366]LGV8V[/ref], grubo Nie zapomnij na koniec dobrze obejrzeć lakieru pod słońce Słyszałeś o czymś takim jak szampon, rękawica i wiadra? Wcześniej myłem we wiadrze z meguiar's gold class. Nie wiem zbytnio po co te złośliwości, jakoś auta nie mam porysowanego od takiego mycia. Poza tym nie pucuję samochodu jakąś badziewną gąbką.
typ2006 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 679637 jakoś auta nie mam porysowanego od takiego mycia Tak Ci się tylko wydaje. Przeprowadź inspekcje lakieru pod dobrym światłem to porozmawiamy. Po drugo, to nie złośliwości, tylko dosłownie szydera, bo używasz produktu niegodnie z przeznaczaniem mimo prawdopodobnie (nie wiem jakiej używasz) dokładnej instrukcji na opakowaniu i rozległych informacji o tego typu produktach, nie tylko na tym forum/temacie. Piana nie służy do mycia tylko do bezpiecznego odspojenia wierzchniego brudu z auta przed myciem właściwym w celu zminimalizowania powstawania rys podczas tego procesu. Pianą myje się bezdotykowo, bo rusza ona cały syf, który Ty potem wcierasz w lakier i pięknie myjesz go piaskiem. Coś więcej trzeba dodawać? Przeczytałeś chociaż podstawow poradnik dotyczący mycia? Ja wiem, że każdy może się uczyć, ale zanim zaczniesz czegoś wymagać od innych, to zaprezentuj jakiś minimalny dla takiej tematyki forum poziom...
LGV8V Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Time To Shine Snow White można używać na wosk? Czy po użyciu Time To Shine Snow White z karchera trzeba domywać Szamponem?
Moderator krd Opublikowano 23 Listopada 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 679654 Time To Shine Snow White można używać na wosk? Można. 679654 Czy po użyciu Time To Shine Snow White z karchera trzeba domywać Szamponem? Trzeba jak po każdej innej pianie.
LGV8V Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 Co jaką pianę i szampon polecasz w bardziej rozsądnych pieniądzach? Chcę na pianę i szampon wydać max 150zł z tym że piane chce od razu 5L.
TfB Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2016 314 stron tematu oszamponach ma 213 albo i wiecej... blagam poczytaj:-) wszystko juz zostali opisane a z czego wiekszosc o tych tanszych ale bardzo dobrych...
Pogodny Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 http://sklep.techkar.pl/pianownica_nisk ... ,3840,3822 W wężu ogrodowym mam dość mocne ciśnienie wody, zakupił ktoś może taką pianownice?
TfB Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Wpisz sobie w yt ammonyc koles uzywa takiej ale piana raczej marna..
msky Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Tenzi Truck. Ale samochód polecam zabezpieczyć, jak nie dla ładnego, świeżego wyglądu, to dla mniejszego brudzenia się i właśnie łatwości domywania. spokojnie kolego. Swoje fury mam zabezpieczone i myję jak bozia przykazała. Chodziło mi o coś mocnego do odszczurzania jak przyjedzie znajomy który wcześniej szorował karoserię szczotką z marketu dzięki za propozycję btw... odpowiedź miesiąc po poście zapomniałem, że pytałem
fostof Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Co możecie powiedzieć o pianownicy D-Wash Foamer z ShiningCar? Porównywalna z tymi od Techkar? http://shiningcar.pl/pl/p/D-Wash-Foamer-Karcher-K-Series/1290
Snickers Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2016 Cały czas mam problem z pianą z zestawem Pianownica PA z Allegro Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral (Kiedyś miałem pianę ValetPro było tak samo) Parkside PHD 150 C2. Dla mnie wygląda na brak odpowiedniego ciśnienia w myjce. Możliwe, że przełącza się w tryb niskiego ciśnienia? Myjka wyje tak samo jak ze zwykłą lancą. Wrzucam wideo z ostatniego pianowania. Regulacja towaru tylko jeszcze bardziej rozwadnia pianę. Próbowałem różnych stężeń, również wlałem raz bez rozcieńczania. Z tą pianownicą i pianą można uzyskać gęstą pianę i rozległy strumień patrząc po testach na YT. Mój film:
DZIADZIA Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2016 ewidentnie widać, że za słabe ciśnienie, a masz możliwość pożyczyć od kogoś pianownicę, wtedy byłoby wiadomo gdzie szukać przyczyny.
citrofan Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Kolego mozesz miec dysze w pianownicy o zbyt dużej srednicy i tak sie będzie działo. Napisz do techkaru żeby sprzedali Ci dysze 1.25mm
sobiepan Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Także obstawiałbym dysza lub ciśnienie z myjki. Nie ma innej opcji.
Alfa47 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jak zdjąć wosk z samochodu za pomocą piany aktywnej ? Mam pomysł ale niewiem czy to zadziała czyli ADBL Yeti 65ml + Piana aktywna Moje Auto 25ml + ExceDe APC 20ml. - Czy to dobry pomysł ?
sobiepan Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Mocna piana np tenzi car max lub każda inna mocna.
faraon3021 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 I na dokladke biale plastiki
nefifer13 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Bez przesadyzmu.Musiałby myć tą metodą regularnie jakiś czas.Po jednym podejściu nic mu nie zbieleje.Przecież robi to w celu pozbycia się starego wosku, to pewnie później da jakieś zabezpieczenie i dresing na plastiki w/g sztuki.
faraon3021 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Piana po jednej aplikacji nie zje wosku. No moze miejscami, a resze oslabi. Zamiast mocnej piany raczej bym to przejechal cleanerem, albo finiszem.
cinek1 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Witam ADBL yeti vs SHINY GARAGE FRUIT SNOW FOAM 2015 NEUTRAL czy cos w podobnej cenie 5L
powalla Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Sa testy obu preparatow wiec wystarczy poszukac, poczytac i wyciagnac wnioski.
cinek1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Czy każda piana o neutralnym pH będzie słabo domyślała czy może warto wsiąść o troche wyższym ale tez bezpieczna dla powłok i wosków? Czy efekt będzie podobny
Rekomendowane odpowiedzi