MARIO11 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Cześć, Czytam i czytam temat i wosk wybrany - 476; Tylko chcę kupić cleaner carchem pre wax cleaner. Mało informacji znalazłem na jego temat. Będzie ok pod colli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 No to ja też z pytaniem o cleaner. Chcę kupić Gyeon Q2 Prep pod UNCra, ale mam też trzy auta do nawoskowania (zdecydowałem, że FK 1000p, żeby jednym produktem przelecieć też felgi). Prepa na pewno sporo mi zostanie z 500 ml, bo UNCra dostanie mały samochód. Nada to się? Na chłopski rozum, odtłuszczać powinien po mistrzowsku, więc przypuszczam, że tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ponowie pytanie jaki wosk najdłużej poleży w połączeniu z cleanerem Prima Amigo? Moi kandydaci: 1)Harly Wax 2)Fusso 12 months 3)ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian 4)FINISH KARE 1000P lub coś innego w podobnej półce cenowej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 wg mnie fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Października 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Cześć,Czytam i czytam temat i wosk wybrany - 476; Tylko chcę kupić cleaner carchem pre wax cleaner. Mało informacji znalazłem na jego temat. Będzie ok pod colli? Będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo1033 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Jaki wosk najdłużej poleży w połączeniu z cleanerem Prima Amigo?Moi kandydaci: 1)Harly Wax 2)Fusso 12 months 3)ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian 4)FINISH KARE 1000P lub coś innego w podobnej półce cenowej ... Mam Fusso 12M i FK 100OP i długo leżą, ale raczej nie z tym cleanerem. DG Squeaky Clean,lub dedykowany cleaner do Fusso. Albo po Prima Amigo zastosować Wipe Out Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Witam szanowne grono. Planuję przed zimą przelecieć moje bmw woskiem. Wybór padł na colli 476. Mam tylko pytanie, planuję go umyć najpierw wiadomo porządna dekontaminacja itd irony prick broty glinka i mam pytanie co dalej. Do mycia mam szampon bathe+ i teraz jaka kolejność, bo chciałbym nałożyć ten wosk a później jeszcze zastosować wetcoat od gyeona, czy colli siądzie dobrze na bathe+ i czy zastosowanie pozniej wetcoata zwiększy w jakiś sposób ochronę? Zależy mi też na dużej hydrofobowości. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 collinite lubi jałową powierzechnie więc nie wiem czy kładzenie go na auto myte tym szamponem jest dobrym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsiek Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Witam koledzy Czy pod fusso 12 mogę użyć Ultimate polish megsa bo mam i szkoda żeby się marnowal , mam jeszcze srp ale to w sumie aio . I czy po up odtluscic ipa czy umyć samochód ? Z góry dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 skróci żywotność, SRP tym bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsiek Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 To czym podbić look ? Pasta finishowa przeleciec ? Mam 205 megsa i bialy korek rupesa czy polecacie cos zakupić ? Dodane po 2 minutach 48 sekundach: Aha i mam jeszcze bsd czy mogę po myciu go stosować czy wtedy fusso będzie tracil właściwości ? Szkoda mi go wyrzucić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Fussomjest trwalsze na czysty lakier wiec cleaner ipa i wosk w tej kolejnosci, jak kupisz scierny cleaner to Ci podbije look polerujac lakier. Jak polozysz cos na glaze aio to Ci dlugo nie polezy ale bedzie wygladal:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsiek Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jak czytam o tym up to piszą ze to cleaner wiec mogę go użyć i potem ipa plus umyć samochód i będzie wtedy wosk siedział ok ? Korektę zrobiłem niedawno wiec nie chodzi mi o przykrywanie rys tylko o glebie koloru , czy to o wiele skróci żywotność wosku ? Dodane po 49 sekundach: Wiem ze idzie zima i bardziej chodzi o trwalosc ale skoro mam produkt to czemu go nie wykorzystać zwłaszcza ze śniegu jeszcze nie ma Dodane po 7 minutach 16 sekundach: Napisal kolega ze jesli cleaner ścierny to podbije look wiec jesli przejade pasta finishowa ktora zbiera cos tam to tez look podbije prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Cleaner ipa wosk po co go byc jak juz go czyscisz porzadnie cleanerem i scierasz ipa? Bardziej tym myciem go ubrudzisz i tyle:-) Co to podbicia jak nie masz zrobionej korekty to mocno scierny cleaner zjedzie czesc rys. Jesli masz zrobiona korekte to nada sue kazdy cleaner byle zrobic to porzadnie:-) potem ipa i wosk bedzie sie trzymal ladnie i look porzadny:-) Dodane po 4 minutach 5 sekundach: A jak chcesz jeszcze podbijac look to jakis glaze pod wosk, ale nie wiem czy ma to sens teraz na zime:-) jak juz to na wiosne sie dorwij i tyle:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsiek Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dzieki Panowie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Aha i mam jeszcze bsd czy mogę po myciu go stosować czy wtedy fusso będzie tracil właściwości ? Szkoda mi go wyrzucić ... Wyrzucić BSD? Lepszego QD pod względem kroplingu i jego trwałości chyba nie wymyślono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam. Co powiecie na odtłuszczenie CarPro Eraser pod Colli 456 ? I czy buteleczka 50ml starczy na 1 samochód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Polecam pod Colli ten cleanerek- Auto Finesse Tough Prep Pre Sealant Cleaner,fajnie się pracuje a nakladalem recznie i efekt po nim zacny.Jak chcesz mam fotki.Poleciła mi go Justyna i się nie zawidlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Masz go np tutaj https://sklep.motogo.pl/Auto-Finesse-To ... aner-250ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Łoo Matko a czego to aż takie drogie ? Szukam raczej na ten moment czegoś tańszego Jeżeli na wakcje pojadę za granicę to wtedy coś droższego mógłbym sprawić sobie Na razie do szkoły chodzę ostatni rok i po tym coś będę działał Dzięki za pomysł, będe miał go na uwadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Ja po zastosowaniu Ipa nałożyłem Dodo Juice Supernatural Hybrid NANO, teraz po umyciu już dwukrotnie na to nałożyłem Colli 476 i jest dobrze, więcej mi nie potrzeba. Jak będzie ciepło to umyję i jeszcze raz nałożę colli. Chyba, że to już bez sensu jak uważacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Ja tam bym dla pewnosci jeszcze z 2x coli nalozyl ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Ja tam bym dla pewnosci jeszcze z 2x coli nalozyl ... ...A na to powłokę i jeszcze jakiś letni wosk, aby był look... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 No widzę, że jaja sobie robicie. Tak mi poradził fachowiec u którego zakupiłem Dodo... Stwierdził, że po nałożeniu Dodo Juice Supernatural Hybrid NANO, można śmiało na niego nałożyć Colli i będzie ok. Nie odwrotnie. I tak zrobiłem, a tu szanowny pan moderator odpowiada żartem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typ2006 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 674771No widzę, że jaja sobie robicie. No bo zacząłeś Trzecia warstwa Coli i to na powłokę, gdzie jedna warstwa spokojnie wystarcza na wyjałowiony lakier do dobrej ochrony. Nie wiem czy cokolwiek byś tym osiągnął... 674771Stwierdził, że po nałożeniu Dodo Juice Supernatural Hybrid NANO, można śmiało na niego nałożyć Colli i będzie ok. No i bardzo dobrze Ci powiedział, ale jedna warstwa w zupełności by wystarczyła. 674771szanowny pan moderator odpowiada żartem Sarkazm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi