Moderator Streat Opublikowano 22 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 10 godzin temu, Domel napisał(a): MAD ma takie 14250683508 sklep Action, z tego co pamietm cos kolo 3-4zł sztuka robia niesamowitą robote na szybach a kosztuja grosze
blazej Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 Pany i Panewki Szukam jakiejś dobrej ściągaczki która ściąga wodę całą swoją powierzchnią, a nie połową jak większość za kilka zł. Czy ta Vikan jest faktycznie warta tych pieniędzy, czy rozpatrywać coś jeszcze? Ma służyć do szybkiego przetarcia szyb i ewentualnie odśnieżania.
Gardor Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 27 minut temu, blazej napisał(a): Szukam jakiejś dobrej ściągaczki która ściąga wodę całą swoją powierzchnią, a nie połową jak większość za kilka zł Vikan albo Autoglym
drufi Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 Kungs - co prawda mam wersję mini, ale jak guma jest taka sama w wersji dużej to będzie ok.
Moderator Domel Opublikowano 20 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Października 2023 3 godziny temu, blazej napisał(a): Vikan jest faktycznie warta tych pieniędzy Jest. Używam od lat. Tylko nie myśł że całkowicie uchroni auto przed porysowaniem. Na moim kilka rysek zrobiło ale w akceptowalnym poziomie ;]
krissokrosso Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Mam na przedniej szybie Ultra Glaco od około marca tego roku. Dalej widać że hydro jest dobre, ale w ostatnich tygodniu-dwóch zaczyna się zjazd przy większej prędkości. Zastanawiam się, czy to kwestia większego używania płynu do spryskiwaczy jesienią (wymagana większa prędkość pojawiła się podejrzanie w tym samym czasie co spore wykorzystanie płynu do spryskiwaczy, wcześniej w zasadzie rzadko kiedy używane), czy może pojawiającego się kamienia Myślę nad użyciem czegoś kwaśniejszego na szybie, może jakiś kwaśny szampon albo WSR, żeby sprawdzić zanim spiszę NW na straty. Co byście polecali w takim wypadku?
Mumins Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Mam na przedniej szybie Ultra Glaco od około marca tego roku. Dalej widać że hydro jest dobre, ale w ostatnich tygodniu-dwóch zaczyna się zjazd przy większej prędkości. Zastanawiam się, czy to kwestia większego używania płynu do spryskiwaczy jesienią (wymagana większa prędkość pojawiła się podejrzanie w tym samym czasie co spore wykorzystanie płynu do spryskiwaczy, wcześniej w zasadzie rzadko kiedy używane), czy może pojawiającego się kamienia Myślę nad użyciem czegoś kwaśniejszego na szybie, może jakiś kwaśny szampon albo WSR, żeby sprawdzić zanim spiszę NW na straty. Co byście polecali w takim wypadku?Umyj kwaśnym szamponem i po wysuszeniu 100% IPA. Więcej nie wskórasz, ewentualnie dorzuć hydrofobowy płyn do szyb żeby jakoś przez zimę wytrzymała. 1
krissokrosso Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 Awesome, dzięki. Polecasz coś konkretnego? Pytam, bo i tak będę musiał kupić, więc równie dobrze mogę kupić coś sprawdzonego Moja pierwsza myśl była w kierunku testowanego przez Dziadzię ostatnio Pure Chemie Pro WSR Shampoo, wyglądało to całkiem nieźle i chyba dość uniwersalny. Ewentualnie Elite Detailer Apple Mint.
Rafal9304 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 Jeden i drugi jest bardzo dobry, Pure Chemie w mniejszym rozcieńczeniu możesz stosować do regularnego mycia tak jak Dziadzia mówił lub też jako WSR jak dobrze pamiętam 1:10.
imola33 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @Mumins wytrzyma, mi zaraz 14 miesiąc stuknie, jak Ultra Glaco siedzi na przedniej szybie zrzut od 70, ale broni się dzielnie
czester Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 Czy ktoś może korzystał z Koch Glass Star/Glass Cleaner?
Radu5 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2023 Mowa o takich sciereczkach z action ? Konkurencyjny co do Vileda bądź moje auto ?
drufi Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2023 @Radu5 Nie, tych z PVA już od jakiegoś czasu nie ma w ofercie. 1
turzol Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2023 ONR i żółta fibra od Viledy dla mnie top jeśli chodzi o szyby. Szybko, wygodnie i bez smug. U mnie standardowe płyny do szyb poszły w odstawkę, czasami wspomagam się Clarify od Carpro bo jest świetny.
Fredi88 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 @Radu5 nie no ta jest luksusowa, nadaje się od Merca w górę tylko 2
mariuszzar Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Jaki wybrac płyn do mycia tłustych szyb tj. chodzi gł. o odciski palców czy zmycie przypadkowo zaaplikowanego interior dressingu?Z tego co czytałem to Gyeon Cleaner i Caprpo Clarify mają dobre opinie. Co polecacie?
Mumins Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 2 godziny temu, mariuszzar napisał(a): Jaki wybrac płyn do mycia tłustych szyb tj. chodzi gł. o odciski palców czy zmycie przypadkowo zaaplikowanego interior dressingu? Z tego co czytałem to Gyeon Cleaner i Caprpo Clarify mają dobre opinie. Co polecacie? Funky Witch Magic Ball na pewno sobie poradzi, fajnie odparowuje i daje pożądaną śliskość.
blazej Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 CP Ech2o 1:15 - od pierwszego użycia nic innego, a zawsze mi się szyby mazały... 1
maciek-drummer Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @blazej ja przez chyba 3 lata używam ech2o i ostatnio w domu umyłem lustro i okno i od tamtego czasu jadę szyby w aucie i czuje się jakbym Amerykę odkrył 1
mariuszzar Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Ale ten CP Echo2O to do szyb jest?Z opisu producenta: "Produkt jest przeznaczony do stosowania z wcześniej nałożonymi powłokami kwarcowymi i ceramicznymi, woskami lub na niezabezpieczonych lakierach".
maciek-drummer Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @mariuszzar okazuje się, że on jest do wszystkiego 2
xadamx Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 W dniu 9.11.2023 o 09:51, czester napisał(a): Koch Glass Star Ja jeszcze mam ale nie polecam do bieżącego. Są lepsze płyny i nie śmierdzą tak alkoholem jak Koch. Ostatnio używam tylko w pewnych, ściśle okreslonych sytuacjach: przed położeniem powłoki lub NW oraz do wstępnego wyczyszczenia przedniej szyby od wewnątrz. 1
blazej Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 11 godzin temu, mariuszzar napisał(a): Ale ten CP Echo2O to do szyb jest? To jest najbardziej uniwersalny preparat jaki chyba jest na rynku. Quick detailer, mycie bezwodne, szyby, interior, felgi, a nawet opony. Wszystko regulujesz stężeniem. 2
siws00n Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 To jest najbardziej uniwersalny preparat jaki chyba jest na rynku. Quick detailer, mycie bezwodne, szyby, interior, felgi, a nawet opony. Wszystko regulujesz stężeniem.Ja carpro echo stosuje również w domu do blatów, do płyty indukcyjnej, ostatnio nawet buty czyscilem z pomocą stężenia 1:15 2
blazej Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 A to swoją drogą, płyta indukcyjna i połyskujące meble - prima sort. 2
Rekomendowane odpowiedzi