maciekelga Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 CześćOd jakiegoś czasu używam ADBL Hybrid Glass, pracuje się z nim dobrze, i o ile na szybach bocznych siada ładnie i woda fajnie ucieka to na przedniej mam problem.Samo działanie hydrofobowe jest spoko, kropelki startują od ok 70km/h jednak do tej prędkości trzeba używać wycieraczek a wtedy powstaje typowe dla NW smużenie po użyciu. Jadąc nocą, krajówką kiedy pada deszcz strasznie to przeszkadza i ogranicza widoczność, bo po każdym przetarciu jest chwila zanim zniknie ta mgła.Co jakiś czas aby porządnie oczyścić szybę używam Prostaff Kirio-bin gold jednak po tym na szybie zostaję tafla wody. Szukam czegoś co będzie złotym środkiem i spowoduję choć lekki efekt hydrofobowy bez typowego smużenia przy pracy wycieraczek. Możecie coś polecić?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @maciekelga Sprawdź "jakąś typową" NW
maciekelga Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Miałem Gtechniq G5, FX Protect Rain Shield, smużenie też występuje.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
maciek-drummer Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @maciekelga Taki urok NW
maciekelga Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 No właśnie dlatego jak pisałem, szukam płynu który nie będzie z typowym dodatkiem NW ale da minimalne hydro tak aby nie było mocnej tafli.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
KUBA46 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 29 minut temu, maciekelga napisał: No właśnie dlatego jak pisałem, szukam płynu który nie będzie z typowym dodatkiem NW ale da minimalne hydro tak aby nie było mocnej tafli. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka No to trzeba się zdecydować na jedno, bo szukasz półśrodka od półśrodka jakim są płyny z dodatkiem nw. Spróbuj innych płynów z dodatkiem nw może coś trafisz.
maciekelga Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Rozumiem, myślałem że macie coś sprawdzonego, będę szukał, dzięki.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
przemek2000 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 58 minut temu, maciekelga napisał: Rozumiem, myślałem że macie coś sprawdzonego, będę szukał, dzięki. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Minimalne hydro daje meguiars glass cleaner 1
Bapko Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Rozumiem, myślałem że macie coś sprawdzonego, będę szukał, dzięki.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaGlacko decleaner fajne hydro dobra śliskość ale nie jest najtrwalsza 1
raafal91 Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 Fx protect glass cleaner? Narazie, jak dla mnie, najlepszy płyn do szyb.
blazej Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2021 ADBL Hybrid Glass. Dobry płyn, kończy mi się, teraz będę próbował Softa Glaco.
xaviusz Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 Polecam glaco de cleaner od Softa świetnie czyści, dobrze odparowuje i zostawia fajna powłokę hydrofobową.
Szpako99 Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 A jak pozbywacie się brudu w uszczelkach ? Zawsze umyję sobie szyby i wierzch jest brudny...
alexander.p Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Było, szukaj;) Mf + apc, na patyczku i delikatnie ruch posuwisty zwrotny 2
daniel23584 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 CześćPotrzebuję płyn do mycia szyb. Wstępnie wybrałem:1. Shiny Garage Perfect Glass2. CleanTech Company Glass Cleaner3. FX Protect Glass Cleaner4. Funky Witch Magic Ball5. Elite Detailer Professional Glass Cleaner6. Chemotion Glass CleanerMa być szybko, przyjemnie, bez smug. Proszę o podpowiedź który wybrać?Gdzieś tu na forum chyba ktoś napisał, że płynu FX nie trzeba polerować drugą fibrą, bo smug i tak nie ma, prawda to?
blazej Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 Ja polecę ADBL Hybrid Glass lub Soft99 Glaco. 2
Tomek1419 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @daniel23584 ja używam FXa i według mnie jest świetny. Żona go w domu też używa. 1
daniel23584 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Ja polecę ADBL Hybrid Glass lub Soft99 Glaco.Mogę wybrać tylko z płynów które wyżej podałem @daniel23584 ja używam FXa i według mnie jest świetny. Żona go w domu też używa. Ok w takim razie chyba kupię tego FX'a
mk4tdi Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Chyba Elite też jest fajny, szybko odparowuje, nie zostawia smug. O ile dobrze kojarzę to kiedyś "DZIADZIA" nagrał o nim filmik.
MMCzysci Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Ja podpowiem, że od płynów większe znaczenie ma sterylność przy pracy i dobra MF.Wyryte w skale z S20 FE 5G 2
mk4tdi Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Ja gdzieś kiedyś słyszałem, że nawet Clin to bdb płyn, tylko że nie jest detailingowy 1
blazej Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Czy ktoś używa fibry do szyb od Carpro - Glassfiber? Lepsze niż wafle?
peciu Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 @blazej z wyglądu przypomina mi FX PROTECT Shiny Glide Glass Cleaning Towel tutaj kilka słów pisałem o FX
millary1984 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Używał ktoś płynu do szyb K2 Nuta Pro lub Tenzi Pro Detailing Glass Cleaner?
Rekomendowane odpowiedzi