Birkhof Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Płyn do szyb Ludwik albo MrMuscle z octem, fibrowa gąbka do umycia, gładka chińska fibra do szkła żeby wypolerować i do przodu. Ładnie odparowuje, nie zostawia smug. Generalnie wg mnie większość marketowych środków do szyb w niczym nie ustępuje detailingowym, ba takie jak ADBL Glass Pro powinny się takiemu Ludwikowi nisko kłaniać.Ale czym sie różni taki płyn z marketu a ze sklepu detailingowego?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 9 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 13 minut temu, Adaszek96 napisał: @Domel zdradzisz go z DM który odparowuje jeszcze szybciej i przyjemnie pachnie Właśnie zakupiłem. Na bank sprawdzę
Tomas-sg Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Dodam od siebie że połączenie Glass Magica I wafli Work stuff jest mega. Uwielbiam te wafle. W z pewnością w tym sezonie wpadnie jeszcze naście sztuk
DZIADZIA Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 coś taniego, szybko odparowuje, dobrze domywa i jest wielozadaniowe w połączeniu z chińskim waflem, szczegóły wkrótce 4
Arkeolowy Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 2 godziny temu, rygryss napisał: coś taniego, szybko odparowuje, dobrze domywa i jest wielozadaniowe IPA
Gesiu_15 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 3 minuty temu, Arkeolowy napisał: IPA x2 1
DZIADZIA Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @Arkeolowy @Gesiu_15 , nieeeeee... bawię się tym szuwaksem ze 4 lata, mam go cały czas w aucie na szybkie akcje... dla mnie jest miszcz. wkrótce klasycznie filmik 1
V1RU$ Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 W dniu 9.03.2019 o 14:42, Domel napisał: Nie wiem czy udało mi się to uchwalić na filmie ale się starałem ProElite Glass Cleaner GT. Wylałem już dwa litry w domu i autach. Przewałkowałem go w wielu wariantach pogodowych i brudu. Jak dla mnie primo balerino ! Domywanie, odparowanie, brak mazów, zapach nijako-neutralny - szczerze polecam ! DM i SG już do mnie leci - też sprawdzimy. #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domeloweszyby Ja miałem ProElite koncentrat. Robił robotę ale zapach bardzo nieprzyjemny - amoniak. Więc puki co DM nic nie podskoczy jak mowa o gotowcach. Zobacz Koch'a GS w koncentracie, ten dopiero szybko odparowuje. Chyba ile płynów tyle opinii. Teraz używam 4detailer'a i nie ma się do czego doczepić. Moim zdaniem niedoceniany płyn i na forum o nim mało wzmianek. Znajomym z firmy sprzątającej od jakiegoś czasu mieszam tylko CARTEC'a i nie chcą o niczym innym słyszeć. Domywanie, odparowywanie, zero mazania. Wszystkie inne poszły u nich w odstawkę. Cartec daje rade nawet przy niskich temperaturach. 1 1
Adaszek96 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Cartec to już kosa. Używam do zaszczurzonych szyb 1
Moderator Domel Opublikowano 15 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Miałem możliwość aplikacji dzisiaj na szyby. G3 Glass cleaner + Mikrofibry od @david2888 - te budżetowe MF mega pozytywnie - dziękuje. Te MF w połączeniu z tym płynem dały bardzo dobry efekt. Brak mazów, zapach nijaki-chemiczny, szybkie odparowanie. Porównamy z innymi zawodnikami. 2
Tomas-sg Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Co so postów wyżej również nie zgadzam się że ipa to dobry "glass cleaner" to tylko odtłuszcza a nie myje. Kiedyś w aucie trafiły mi się zaschnięte ślady po jakimś napoju na szybie. IPA tego nawet nie ruszyła, dla normalnego glass cleanera nie było problemu
maciek_ Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Przeczytalem ostatnie 10 stron tematu i z tego co rozumiem, to potrzebuje 1. Jakies mleczko, do mycia szyb co kilka miesiecy - moj wybor raczej padnie na AutoGlym Car Glass Polish 2. Cos do mycia szyb na biezaco - wychodzi na to ze plyn ze stacji benzynowej bedzie ok i niema co inwestowac w firmy detailingowe? Potrzebuje cos jeszcze, typu np. IPA, czy plyn (ktory ma wlasciwosci odtluszczajace) i AG CGP mi to zastapia?
MlodyKoguT Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Ag cgp oczyszcza szybe z ciężkich zabrudzen, kamienia a ipa odtluszcza. Plyny detailingowe lepiej pachna i sxybciej odparowywuja czyli mniej sie marza. Nie zapomnij o dobrej fibrze do szyb! Np work stuff zephyr czy adbl goofer towel
maciek_ Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Dzieki za odpowiedz A czy plyn do szyb nie odtlusci wystarczajaco? I czym nakladacie AG CGP? Ich oficjalny aplikator kosztuje ponad 10 funtow... Gabka kuchenna bedzie ok na poczatek :)?
Adaszek96 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Weź aplikator filcowy z carpro. Płyn do mycia wystarczy, ale musi być odtłuszczający, u mnie leżą nw leżą dobrze na płynie od cartec
MlodyKoguT Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Aplikator z mikrofibry kosztuje ok 5-7zl, ja tak nakladalem tylko ze od cleaner od sg. Mozesz zainwestowac i kupic aplikator tricolour. Gabka kuchenna wydaje sie za miekka
piotr_g_92@o2.pl Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 Panowie jakimi środkami czyscicie szyby i jaka kolejność. Ja zwykle myślę/myślałem że wystarczy sam płyn do szyb i dobra mikrofibra.
Gesiu_15 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 15 minut temu, piotr_g_92@o2.pl napisał: Ja zwykle myślę/myślałem że wystarczy sam płyn do szyb i dobra mikrofibra. Technika mycia szyb dużo daje Wiadomka fibra i płyn muszą być dobre . Co do płynu do szyb polecam @Detailer's Magic Glass Magic a fibrę ADBL Goofer lub Zephyr Towel od @Good Stuff czyli Work Stuff . Do mycia szyb polecam założyć rękawiczki Paweł z Mx Nowicki dobrze wytłumaczył w filmie jak dobrze myć szyby Dobra lektura , ogółem cały kanał polecam śledzić
Gesiu_15 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 2 minuty temu, piotr_g_92@o2.pl napisał: Grzesiu śledzę Super . Ogółem chłopaki polecają Carteca płyn do szyb , ja nie miałem nie mogę się wypowiedzieć . Od siebie powiem ci odpuść sobie Glass cleanery od ADBLa , jak dla mnie są kiepskie , zostają mazy , ciężkie w dotarciu . Szybki od wewnątrz czyszczę tylko Autoglym Glass Polish , mam pewność umycia dobrze szyb i druga kwestia że nie ma żadnych mazów które mogą nam przeszkadzać w ciągu jazdy 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 kolejna wielozadaniówka, która moim zdaniem na szybie robi mega robotę
Birkhof Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 kolejna wielozadaniówka, która moim zdaniem na szybie robi megaTo jedno z moich ulubionych APC i prawie zawsze pierwszy wybór do środka - KT nie zawiera nic nieprzyjemnego i fajnie pachnie. Mam go od zawsze na półce, ten produkt jest wieeele lat juz na rynku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DZIADZIA Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @Birkhof , a próbowałeś ogarnąć szybę tym szuwaksem, zajefajnie zbiera brud
Birkhof Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 [mention=3124]Birkhof[/mention] , a próbowałeś ogarnąć szybę tym szuwaksem, zajefajnie zbiera brudNo wlasnie nie, zaciekawiłeś mnie tym.Paroma apc próbowałem czy schodzi tłusty film ale zazwyczaj były mazy. Dzieki za tipa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bitek Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Szukam bańki 5 litrowej płynu do szyb i zastanawiam się nad GoodStuff Glass Cleaner Flacon's Eye i Shiny Garage Perfect Glass Cleaner . Shiny używałem i robił robotę do tego całkiem fajnie pachnie, GoodStuff nie używałem i tutaj potrzebuje waszej pomocy jak oceniacie płyn. Płyny są do kupienia za 62 i 58 zł. Ostatnio kupiłem RR Customs i ten zapach jest odrzucający
Rekomendowane odpowiedzi