Dystrybutor Cleantle Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @sparco0 nie trzeba warstwować. Można ale według nas to nie ma większego sensu 1
Krzychl Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Pytanie, może głupie, ale raczkuje dopiero w temacie powłok. Kładłem cleantle admire na lakierze, w trakcie inspekcja w świetle latarki, w słońcu też wyglądało wszystko ok. Natomiast na drugi dzień, jak auto stało w cieniu zauważyłem smugę na dachu, chyba błąd przy docieraniu. Upłynęła już doba, więc powłoka się już utwardzila. Pytania: 1) Czy jak upłynie okres trwałości, czyli za 3 - 5 lat, to ta smuga zostanie, czy wraz z zanikiem powłoki będzie też znikać? 2) Czy jest jakiś inny sposób na wyprostowanie tego czy tylko polerowanie i nałożenie w tym miejscu nowej warstwy? Ogólnie nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, widać to tylko w określonym świetle i jest na dachu, ale zastanawiam się czy warto z tym coś robić.
AndrewZS Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Polerowanie i nowa warstwa, ale jak Ci nie przeszkadza to zostaw. Też tak mam, ale tylko ja to widzę 1
Krzychl Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @AndrewZS dzięki za odpowiedź, faktycznie chyba zostawię Jeszcze ostatnie pytanie tak na przyszłość, gdyby chcieć to poprawiać, to czy można polerować tylko fragment gdzie taka smuga występuje i potem położyć na ten fragment powłokę, czy to nie przejdzie i trzeba robić cały element?
AndrewZS Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 Można punktowo, z tym, że taki zabieg raczej na świeżo Po czasie będziesz miał różnicę w stosunku do starszej części powłoki. Wtedy osobiście zrobił bym cały panel 1
zeea Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @Cleantle buteleczka otwarta niecały miesiąc temu. Dziś ją kończyłem i miała kolor beżowy/brązowy. Otworzyłem kolejną i nowa powłoka ma przezroczysty, lekko mętną barwe. Zmiana koloru jest rzeczą normalną u otwartych buteleczek?
CarlosBlack Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 namówiłem znajomego na zakup i pewnie na dniach będę mu aplikować na Proceed "prosto z salonu" (oczywiście pełna dekontaminacja itd ) pytanie: przed aplikacją pasta finish, primer (essence), cleaner (McKees, Wolfgang)?
zeea Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @CarlosBlack chyba mamy tego samego znajomego ciekawe kogo wybierze (żarcik) W poniedziałek również wpada do mnie salonowy Proceed. Dekontaminacja i planuje pastę finishową przed powłoka. Nie wiem czemu, ale Essence pod powłokę mi nie podchodzi. Nie ufam mu do końca. 1
CarlosBlack Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @zeea no właśnie każdy ma subiektywne opinie i dlatego jestem ciekawy opinii producenta. Co do essence kładłem na nie tylko UK 3.0 i nie zauważyłem żeby trwałość była gorsza lub lepsza z nim czy bez niego. Kia będzie robić przebiegi bo to "firmowa" i myta poprawnie będzie pewnie raz/dwa w roku.
pablo15005 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Ja wczoraj nakładalem na nowe Porsche. Z butli przezroczyste krople ale aplikator tak jak wyżej, beżowy. Powłoka kupiona jakiś czas temu ale już buteleczka bez kropidelka. Przy pierwszym odkręceniu lekko zgazowala się i wyciekła. Kładłem admire pierwszy raz i odczucia spoko, praca bez spiny na całość poszło 30ml, tj lakier i plastiki. 2
Gardor Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 A jak z aplikacją powłoki? Można ją porównać do bardzo prostej w aplikacji Gyeon Mohs Evo czy całkiem inna aplikacja?
pablo15005 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @Gardor aplikacja prosta, jak za duży obszar zaczniesz robić to czujesz że musisz dołożyć towaru. Docieranie też nie sprawiło problemu
marcineke Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 @Gardor nie no mohs nic nie przebije... Ake wg moich odczuć po Mohs-ie drugi to Ewicar Hydro36 a potem Admire. Z żadną nie ma problemu z aplikacją.
xadamx Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 11 godzin temu, CarlosBlack napisał(a): Co do essence kładłem na nie tylko UK 3.0 i nie zauważyłem żeby trwałość była gorsza Potwierdzam. Dodam również, że Aqua 9h równie dobrze leży na Essence/Enigma AIO.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 18 Września 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 @zeea tak, powloka z czasem ciemnieje. Nie ma to wpływu na jej właściwości. 1
zeea Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Serio?! Jak ja bym tak nakładał powłoki to bankowo było by do poprawy ale fakt, że Admire jest aktualnie i u mnie top1.
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 2 godziny temu, Eidos71 napisał(a): Widzieliście..? Amerykański detailing Aplikacja powłoki na byle jaki lakier "that's is creazy that's is creazy...." Nic sie nie dowiedzialem "that's creazy"
Eidos71 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @Domel - ale chłop generalnie chwali Admire. Kwestia stanu lakieru "pokazowego" auta jest tu (moim zdaniem) pomijalna. Może specjalnie aplikował na taki lakier, aby sprawdzić, czy i jak bardzo Admire podbija połysk i czy coś maskuje...?
Tuptuś Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @Domel no masakra USA to stan umysłu.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 28 Września 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 My tam się cieszymy że nasz produkt znalazł się w USA A to jednak największy i najbardziej rozwinięty rynek detailingowy. W Polsce też mamy różne standardy Ciężko po 11min filmiku stwierdzić czy to tylko zajawka i szybkie pokazanie aplikacji (potem jak jest auto całe zrobione to przecież nie widać na jaki lakier było kładzione).
Moderator Domel Opublikowano 28 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 7 minut temu, Cleantle napisał(a): My tam się cieszymy że nasz produkt znalazł się w USA Nie no zgadzam sie w 100% Rozbawiła mnie tylko forma filmiku wczoraj
xadamx Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 15 godzin temu, Domel napisał(a): Aplikacja powłoki na byle jaki lakier Jak byle jaki lakier? O ile dobrze zrozumiałem to lakier jest po korekcie.
DaV Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 Usa to kraj 3 świata dla ludzi bogatych, nie oczekujmy wiele. Mistrzowie marketingu w ktorym musi padać jak najwiecej słów typu: O wow, awesome, amazing, incredible. Im głośniej i częściej tym lepiej
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 28 Września 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2023 @Domel @Domel to różnice kulturowe. Polacy to wiecznie smutni ludzie i tacy troche meczennicy, Amerykanie za to wydaja sie być wiecznie pozytywnie nastawieni Nawet Twoi pierwszy komentarz pokazuje że my Polacy pierwsze na co zwracamy uwagę to na negatywy 3
Rekomendowane odpowiedzi