Skocz do zawartości

Wybór rękawicy do mycia

_Makki_

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z moich rękawic jestem bardzo zadowolony. Szły około 3 tygodni i wszystko zgodnie z opisem. Zamówiłem kolejne jak i pady. Poniżej wycinek posiadanych. Dopóki miałem tylko Meguiars uważałem, że jest świetna, ale patrząc na długość i miękkość włosia w pozostałych to uważam, że jest tylko ok. Używam jej teraz tylko do mycia szyb i wstępnego mycia przodu auta gdzie potrzeba większej siły do domycia z robaków itp. Najmilsza w dotyku na pewno jest niebieska od Prostaff, ale jest też najmniejsza. WaxPro duża, delikatna i trzyma dużo wody. K2 spoko, średniej długości włosie dosyć miękkie. Szarej niestety jeszcze nie używałem. Biała Blue Car najsłabsza, nie ma podszycia od środka i boję się, że włókna będą wychodziły jak tylko się gdzieś zaczepią, służy tylko do progów i nadkoli, ale kosztuje 5pln.

gZXIibl.jpg

• Okay 1

1 minutę temu, Arkeolowy napisał:

microfiber madness incredipole kit - full zestaw

Nie sprawdzałem ceny, ale po madness spodziewam się nieziemskiej 😄

Edit. na szczęście można kupić samą główkę 😄

Ja z moich rękawic jestem bardzo zadowolony. Szły około 3 tygodni i wszystko zgodnie z opisem. Zamówiłem kolejne jak i pady. Poniżej wycinek posiadanych. Dopóki miałem tylko Meguiars uważałem, że jest świetna, ale patrząc na długość i miękkość włosia w pozostałych to uważam, że jest tylko ok. Używam jej teraz tylko do mycia szyb i wstępnego mycia przodu auta gdzie potrzeba większej siły do domycia z robaków itp. Najmilsza w dotyku na pewno jest niebieska od Prostaff, ale jest też najmniejsza. WaxPro duża, delikatna i trzyma dużo wody. K2 spoko, średniej długości włosie dosyć miękkie. Szarej niestety jeszcze nie używałem. Biała Blue Car najsłabsza, nie ma podszycia od środka i boję się, że włókna będą wychodziły jak tylko się gdzieś zaczepią, służy tylko do progów i nadkoli, ale kosztuje

Interesuje mnie właśnie coś takiego jak ta szara! Daj znac proszę co to za rękawica i jakieś wrażenia po uzyciu!
Interesuje mnie właśnie coś takiego jak ta szara! Daj znac proszę co to za rękawica i jakieś wrażenia po uzyciu!

Nie sprawdzałem ceny, ale po madness spodziewam się nieziemskiej

Edit. na szczęście można kupić samą główkę

Zdjęcie ze strony producenta. Nasz jeszcze się robi.
Znalazłem mop podłogowy dwustronny z mikrofibry i chyba to zastąpi Madness.
Będzie ciężko chłopaków przestawić ze szczotek, ale na szczęście jestem jednym z kierowców. Wiadomo auto w boju i tak się porysuje, ala moja już w tym głowa aby świeciło blaskiem jak najdłużej.

Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

17 godzin temu, Tommy Lee napisał:

Taka rękawica Nigrin jest spoko, dość tania dobrze myje się nią auto.

ta z nigrina jest przekozacka jak za tę cenę, bardzo miękka i wytrzymała. jak na produkt z marketu jest świetna 🙂 fajnie chłonie szampon, dobrze się nią domywa. nie gubi frędzelków ani nie robią się one twarde tak szybko jak w innych budżetowych chenilach. szkoda, że mała i jednostronna

• Okay 1

• 1 miesiąc temu...

Szampon już wybrałem do zamówienia, teraz czas na rekawice. Będzie to moja pierwsza rękawica do zastosowań przydomowych. Którą z nich najprzyjemniej się myje i jak wygląda dbanie o te rękawice? Interesują mnie tylko jednostronne. Mycie dwóch samochodów co tydzień/dwa

-CarPro wool wash mitt- ona ma chyba najdłuższe włosie, jak często trzeba rozczesywać? Wody pewnie też będzie wciągała najwięcej (ale to chyba dobrze)

-CarPro Hand Wash MF- opinie dobre z tego co widzę, jak z jej trwałością? Nie wiem czy ona nie jest szeroka, a ja raczej lubie mieć czucie :-)

-Flexipads Merino Soft Wool- włosie dłuższe od Carpro MF, ale krótsze niż wool wash mitt. Wydaje się też węższa od MF, więc miałbym lepsze czucie, chyba, że to tylko złudzenie na zdjęciu.

Czy wszystkie wyżej wymienione są równie trwałe, nie chce żeby po sezonie puściły szwy, albo wyleciało włosie? W sumie to chciałbym, żeby przerzucać w niej jak najwięcej wody i piany na auto.  Ceny nie sa dla mnie małe, dlatego się tak zastanawiam, szczególnie ta pierwsza, bo ona koło 100zł chyba.

@Corbi95  ja bym wybral zdecydowanie CarPro Hand wash MF,uzywam juz drugi rok i ma sie bardzo dobrze,pasuje idealnie na reke,nie chlonie zbyt duzo i lepszej nie moge znaleźć(choc to troche indywidualna sprawa) nie wymaga jakiegos dbania,po kazdym myciu piore w pralce z innymi szmatami 

55 minut temu, Corbi95 napisał:

Szampon już wybrałem do zamówienia, teraz czas na rekawice. Będzie to moja pierwsza rękawica do zastosowań przydomowych. Którą z nich najprzyjemniej się myje i jak wygląda dbanie o te rękawice? Interesują mnie tylko jednostronne. Mycie dwóch samochodów co tydzień/dwa

-CarPro Hand Wash MF- opinie dobre z tego co widzę, jak z jej trwałością? Nie wiem czy ona nie jest szeroka, a ja raczej lubie mieć czucie.

Mam te rekawice kupilem.po..dwochA uzyciach tu z forum od kolegi, @V1RU$. Czy ja wiem ja mam dlon malutka nosze rozmiar 8/9. Dla mnie jest optymalna. Lubie w niej to że można nia myć jak.wash pada. Bo jakos nie mogę się przekonać do.mycia klasycznie rekawica,:(.Czucie jest bardzo spoko. Aaa@menior Ta rekawica tak mało pobiera wody?. Bo jak nia myje to czesto mam wrazenie że myje sama wodą. 😞. Ostatnio myłem auto, nowa rekawica Adbl ta niebieska chyba Promitt. Mega fajna nabiera dużo wody, dobrze mi sie nia myje autko. 😁

Carpro hand wash mf kupiłem ostatnio na promocji w @MrCleaner i powiem wam że po przerobieniu różnych "padow" od renomowanych producentów aż po pady, łapki itp Aliexpress, to teraz jakbym przesiadł się z malucha do Mercedesa. 

Idealna porcje nabiera wody z szamponem i super się nią mizia lakier. Na razie użyłem 2x wiec opinia nijaka, ale ja jestem mega zadowolony. 

Jescze jej nie prałem. Po każdym myciu aby dobrze płucze i po suszeniu szybkie wyczesanie 🙂

• Lubię to 1

no właśnie z tym MF też już czytałem, że wody aż tak dużo nie wciąga. Ale się z opiniami posypaliście, że trudno jej nie wybrać z tego zestawienia. Szczerze, to myślałem,że chociaż ktoś poleci Carpro wool wash mitt, pewnie wciąga najwięcej wody z tych trzech które podawałem i to może być fajne. Jest najdroższa to fakt, ale skoro polecacie carpro MF to chyba jeszcze przemyśle ten zakup bo teraz nie wiem czy wool wash mitt nie jest zbyt fajny do mycia czy o coś innego z tym wełniakiem chodzi. 

• Partner forum

@david2888 Ciesze się że jesteś zadowolony z naszej rękawicy. Nie od dzisiaj wiemy, że jest to -jak to ładnie napisałeś- "Mercedes wśród rękawic". Mam tylko jedną uwagę. Nie pierz jej w pralce, może to ją doszczętnie zniszczyć. Płukanie w czystej wodzie i czesanie po każdym, użyciu utrzymuję ją w nienagannej kondycji przez lata 😉

• Moderator

tylko i wyłącznie carpro rekawice mam wool i MF i obie to mercedesy wśród rekawic a flexipads zostawie bez komentarza. Juz samo to że CP wool mam blisko 4 lata co tydzien praktycznie myte tą rekawicą i w dalszym ciagu wyglada jak nowa, nie rozczesuje jej jedynie wypłukuje pod bierzącą wodą plus przelece palcami tak zeby włosie sie wyczesało troche i pozostawiam do wyschnięcia a flexipads po 3 miesiącach nadaje sie tylko do kosza rozkleja sie włosie i wypada włosie, mialem 2 rekawice flexipada plus dwoch moich kolegów mieli po jednej rekawicy czyli w sumie 4 rekawice prztestowane i wszystkie jak jeden mąż po 3 miesiącach nadawały sie do wyrzucenia

każda "rękawica" znajdzie swojego kupca i będzie dla niego najlepsza. dobrze dzięki forum skorzystać z doświadczenia innych użytkowników ale nie jest to wykładnią. mam kilka różnych i biorąc pod uwagę ich cenę to różnie z nich korzystam. mycie "szczura", mycie zadbanego/normalnego auta i mycie "po korekcie" lakieru. ale to moja SUBIEKTYWNA opinia. ( ADBL, CP, Gyeon i Soft99 ).

Muszę to napisać bo mi urosło , zamówiłem z@MrCleaner flexipads wełniaka ale się okazało że brak i podczas rozmowy zasugerowano mi CP w tej samej kasie a tu teraz takie opinie.
Wielkie dzięki@MrCleaner , idę coś dalej zamówić
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1