vlodek2532 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Nie wiem ile to wspólnego ale mój SPAM na trash-poczcie wp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Administrator Opublikowano 16 Stycznia 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Przepraszam, że musieliście czekać na odpowiedź z mojej strony. Musiałem na spokojnie przeanalizowałem wszystkie informacje. Na początku chciałbym nadmienić, że nigdy nie przechowywaliśmy Waszych haseł w formie zwykłego tekstu, od początku istnienia Forum Kosmetyka Aut każdy z naszych skryptów koduje Wasze hasła. Dziękuję za podesłanie informacji @Skav. Wyciek danych miał najprawdopodobniej miejsce przed 2012 rokiem, na co wskazuje ilość rekordów. Nastąpiło to najpewniej w wyniku wykorzystania luki w oprogramowaniu, z którego korzystaliśmy w tamtym okresie. W osobnym temacie poinformuję Was o podjętych przeze mnie krokach. Przepraszam wszystkich za zaistniałą sytuację. ____________________________________________________________________________ @vlodek2532, zauważyłem, że oboje korzystamy z benchmark.pl, a w zeszłym roku miał miejsce wyciek danych - https://www.benchmark.pl/aktualnosci/wlamanie-do-bazy-benchmark-pl-wyciekla-lista.html 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @Administrator ja wycieków danych to przeżyłem już z 15. Pierwszy raz dostałem spam o autodetailingu. Co ciekawe otworzyłem na gołym kompie ten link i nie ma tam nic podejrzanego. Poradnik jak myć autodetailingowo auto. W czym haczyk? Autor pokazuje konkretnie jakimi środkami myje auto (najczęściej adbl) oraz załącza linki do nich - wszystkie do legitnego sklepu (ten akurat nie jest partnerem forum). Także nic nie mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @vlodek2532 na twoim miejscu sprawdzilbym maila na https://haveibeenpwned.com/ gdzie co z twoim mailem, jezeli juz przezyl cholera wie ile wyciekow to może wartoby pomyślec o zmianie maila. Możliwe ze ktos poprostu dodał cie do jakiegos newslettera czy czegos podobnego, może z zwyklej złościwości, albo jakis % mu za to daja - albo ewentualnie jakas inna strona/sklep "sprzedala" (może nawet bez cudzysłowia) dane dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @Skav to mail na którym rejestruje tylko mało istotne konta a jeszcze jeden do kompletnie nieistotnych - nawet na niego nie zagladam. Linked, banki, allegro, olx itp mam na gmailu więc mam to gdzieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 @krd oraz @Administrator będą jeszcze konkursy PSB i W&W? 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 12 minut temu, Streat napisał: PSB i W&W? Podbijam. Jak KRD nie ma czasu na ogarnięcie tematu to jest pełno aktywnych użytkowników które pewnie chętnie by się tym zajęły. Nic tak nie będzie motywowało do robienia relacji niż możliwość wygrania nagród, a co za tym idzie będzie co oglądać. Kiedyś były konkursy co 3 miesiące, ostatnio był po 6 miesiącach, a teraz nie ma w ogóle... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Administrator Opublikowano 24 Stycznia 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ponagliłem chłopaków od konkursów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 W sumie popieram nieco pomysł kolegi wyżej (ponad administratorem). Myślę że pora nieco odświeżyć gwardie moderatorów i niektórych wysłać na zasłużone "emerytury". Z całym szacunkiem ale Krzysztof ma 2 młodziutkich dzieciaczków, Piotr zrezygnował z Detailers Magic z braku czasu. Z aktywnych moderatorów zostali nam tylko Domel i Biały. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ja też z przyjemnością porywalizowalbym Pisałem do@krd, ale brak odzewu... Wiadomo, nikt z forum ślubu nie bierze, ale fajnie, gdyby coś się działo w tej kwestii. Jak napisano - jest konkurs, jest motywacja do dokumentowania swoich poczynań. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 @Streat @smerf91 @Tomas-sg @MMCzysci Konkursy będą. Nie zapomniałem o nich. Nagród nie wyprzedałem Ten rok 2020 był dla mnie najbardziej aktywnym zawodowo czasem odkąd pracuję. I tak na dobrą sprawę nadal się to ciągnie. Cały czas mam w głowie KA. Konkursy z 2020 na dniach puszczę. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Od wczoraj mam problem z przeglądaniem forum poprzez skrót nieprzeczytana zawartość. Po kliknięciu pojawia mi się taki błąd Jak wchodzę przez poszczególne działy jest ok. Jakieś pomysły w rozwiązaniu problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 U mnie też coś od wczoraj forum szwankuje. Na jednej sieci w ogóle nie ładuje, na innej raz ładuje raz nie, a na jeszcze innej ładuje normalnie.. oczywiście każda inna strona działa normalnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 U mnie to samo. Od 3 dni połowiczny dostęp do forum i od 3 dni nie zrobiłem zakupów z kosmetykami. Chyba jakieś celowe działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Administrator Opublikowano 25 Lutego 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Odświeżcie ciasteczka. Nigdzie w logach nie znalazłem żadnych błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marros Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 @Administrator Odświeżenie ciasteczek nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Też nie działa u mnie „nieprzeczytana zawartosc” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 @Administrator ciasteczka usunięte, sprawdzone na kilku urządzeniach. Nadal wyskakuje ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Administrator Opublikowano 1 Marca 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 @KUBA46, nie znalazłem jeszcze tego błędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 u mnie to samo, nie ważne czy w pracy czy tel/tablet/iMac stale wyskakuje, gdy wejdę w nieprzeczytane - usuwanie ciasteczek nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Jakiś kolejny błąd? Wyrzuca mnie cały czas na tapatalku na iOS i nie da rady się zalogować. Ktoś jeszcze tak ma, czy problem jest tylko ze mną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaight Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 @Mateczek miałem podobnie przez parę minut, ale udało się w końcu zalogować. Edit: za szybko pochwaliłem, znowu to samo i wylogowało mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Administrator Opublikowano 2 Marca 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 @KUBA46, @Arkeolowy,@FilipO, problem mam namierzony, forum powinno lepiej teraz funkcjonować. @Mateczek, wyłączyłem TT. Od kilku miesięcy nie można doczekać się aktualizacji i naprawienia sporej ilości problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 @Administrator @Administrator u mnie bez poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Walcz chłopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi