V1RU$ Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2019 Zamówiłem próbki 50ml. Zobaczymy. Jako jedyni macie chyba nie podkręcone terminy żywotności, leżenia dresingów. Wiem, że papier jest cierpliwy. Ale czasem opisane, że coś siedzi 2 miesiące a w realu 3 tyg.
Dystrybutor HadwaoNet Opublikowano 4 Lutego 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 23 godziny temu, V1RU$ napisał: Zamówiłem próbki 50ml. Zobaczymy. Jako jedyni macie chyba nie podkręcone terminy żywotności, leżenia dresingów. Wiem, że papier jest cierpliwy. Ale czasem opisane, że coś siedzi 2 miesiące a w realu 3 tyg. mamy nadzieję że produkty się spodobają
V1RU$ Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2019 Dam znać i jakieś 50 tki wstawię na forum.
chris18404 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Czy ktoś stosował na plastiki specyfik firmy Rrcustom?
Strus Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 A ktoś się wysilić i czytać forum ? 1
PIO1405 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Co polecacie na błyszczące czarne plastiki wewnątrz? Da rade zwykły matowy dressing np. funky witch, czy lepiej do tych błyszczących kupić specjalnie coś innego? Przed nałożeniem błyszczące plastiki też wyczyści apc?
Eidos71 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Godzinę temu, PIO1405 napisał: Przed nałożeniem błyszczące plastiki też wyczyści apc? Każda powierzchnia, niezależnie od faktury/połysku, musi zostać oczyszczona przed aplikacją zabezpieczenia. Godzinę temu, PIO1405 napisał: Co polecacie na błyszczące czarne plastiki wewnątrz? Chodzi Ci o dekory z piano, czy o zwykłe tworzywa ?
PIO1405 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 12 minut temu, Eidos71 napisał: Każda powierzchnia, niezależnie od faktury/połysku, musi zostać oczyszczona przed aplikacją zabezpieczenia. Chodzi Ci o dekory z piano, czy o zwykłe tworzywa ? Chodzi mi o te czarne błyszczące listwy. (Wnętrze insignia 2009 r)
Eidos71 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 49 minut temu, PIO1405 napisał: Chodzi mi o te czarne błyszczące listwy. (Wnętrze insignia 2009 r) Czyli dekory piano. Zamiast zwykłego dressingu lepiej użyć dedykowanego, chwalonego na forum, rodzimego MF Interior Finish HD, lub Zymol Detail Wax. Możesz też śmiało użyć tańszej opcji: Meguiars Synthetic X-Press Spray Wax (jego cywilna wersja w mniejszej butelce to Ultimate Quik Wax). Generalnie ja traktuję wstawki piano bardziej tak, jak lakier, niż jak typowe, wewnętrzne (lub zewnętrzne) tworzywo sztuczne - poza tym tworzywa piano możesz polerować tak, jak lakier, co nie jest możliwe przy typowych, wewnętrznych elementach kokpitu z tworzywa. 1
Birkhof Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Czyli dekory piano. Zamiast zwykłego dressinguA tak na prawdę wszystko co jest naturalnym woskiem super siada na pianki w środku. Czy to nattys czy Purple haze czy sv onyx. MW jagodowa tez jest super - bezproblemowe docieranie, super zapach. Produkt do którego chce się wracać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
smerf91 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Shiny Garage Jet Black w akcji 2 1
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Witam. Planuje nałożyć coś na te dolny listwy oraz hokeje w Audi A3: Mam do wyboru: Car Pro dlux plastic oraz plastic conditioner od rrc customs. Produkt od rrc pomimo, że tańszy daje bardziej głębszy czarny kolor na czym najbardziej mi zależy. Który polecacie ? Czy jeszcze coś innego?
paperson Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 @Dejmian właściwa odpowiedź jest jedna: CP Dlux. Na min. rok będziesz miał spokój. Resztę powłoki zużyjesz na kilka kompletów felg.
Moderator Domel Opublikowano 23 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 1 minutę temu, paperson napisał: @Dejmian właściwa odpowiedź jest jedna: CP Dlux. Na min. rok będziesz miał spokój. Resztę powłoki zużyjesz na kilka kompletów felg. Ewentualnie UNCr albo Solution FInish
Moderator BiałyGTi Opublikowano 23 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 @Dejmian Dydykowane masz np carpro dlux badz gyeon trim ja od siebie polecam UNCr ale kazda powłoka jaka jest na rynku siadzie pieknie na plastiku
ElSor Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 @Dejmian nie wiem tylko czy ma to znaczenie w przypadku dluxa ale listwy boczne w A3 8L są pokryte gumą (pod spodem jest twardy plastik ale im niżej tym lepiej czuć gumę).
smerf91 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 No i musisz wiedzieć, że coraz więcej negatywnych opinii jest o PC z RRC. Początkowo ładnie pięknie a po miesiącu biały nalot. Tak więc patrz co koledzy wyżej piszą i coś z tego wybierz
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dobra, pojawiły się inne wydatki i mówiac wprost nie mam aż 160 do wydania na tego dluxa i teraz mam dwie tańsze opcje w postaci : carpro perl coat VS Shiny Garage Jet Black Exterior Trim Restorer Zależy mi na długo utrzymującej się głębokiej czerni. A z tych który?
paperson Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 @Dejmian efekt będzie, lecz niezbyt trwały. Spójrz jeszcze na starego gracza Owatrol Polytrol.
Co Drive Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Koch NanoMagicPlastCare ale nie PSS bo mnie zawiódł , krople jakieś takie rozlazłe mam nadzieje że nie będzie zjeżdżał zbyt szybko (czekam do pierwszego deszczu) . Połasiłem się na większe opakowanie i zostaje na opony.
Birkhof Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Koch NanoMagicPlastCare ale nie PSS bo mnie zawiódł , krople jakieś takie rozlazłe mam nadzieje że nie będzie zjeżdżał zbyt szybko (czekam do pierwszego deszczu) . Połasiłem się na większe opakowanie i zostaje na opony. Skołuj sobie GKV od kochaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
smerf91 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 9 godzin temu, Dejmian napisał: Shiny Garage Jet Black Exterior Trim Restorer Jak widać robi robote ale za długo Ci się nie utrzyma coś za coś. Albo tanio albo trwało
MR_POGO Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Panowie, mam problem z zewnętrznymi, nielakierowanymi plastikami na których długo leżało błoto. W wyniku tego powstały brązowawe przebarwienia podobne do tych które można zaobserwować na zaniedbanych oponach. Jeszcze tego nie ruszałem, natomiast nie czyściłem jeszcze takiego przypadku i prosiłbym o podpowiedzi jak ten brud bezpiecznie usunąć.
salvien Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Czy CQUARTZ DLUX możemy użyć w komorze silnika do plastików ( osłon itd ) ? Jak wygląda zużycie takiego środka, jeśli chcemy nałożyć nową warstwę/ zmienić na inny środek to tylko polerka ? Wtedy z komorą silnika może być problem
Rekomendowane odpowiedzi