KrzysiekT5 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Używa ktoś BILT HAMBER Touch-Less czy jest tak jak na filmikach yt że delikatnie miażdży Auto Foam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 @KrzysiekT5 też jestem ciekaw jak w praktyce. AF to mój numer jeden na każdy sezon i z opinii i mojej obserwacji co ważne, nie je LSP. Interesuje mnie opinia o skuteczności ale i bezpieczeństwa dla lekkiego zabezpieczenia, woski itd. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 @KrzysiekT5 @analyzator używam go od jakiegoś czasu. Dla mnie główną widoczną zaletą jest to, że nawet na bezdotyku ze słabym ciśnieniem jest w stanie dobrze domyć auto. Autofoam pod tym względem radził sobie trochę gorzej. Przy dobrej myjce/ciśnieniu różnica staje się mniej widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Różnice pomiedzy AF i TL od BH Według mnie jest tak jak na powyższej grafice, czyli TL wypłukuje się bardzo szybko i dobrze. "Domywanie" również na wysokim poziomie. Nie przysycha szybko no i nie zauważyłem aby zjadło mi LSP. Predzej wosk mi umarł od zimowych warunków Uszczelni, Chromy też mają się ok. 6 1 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 @Bapko SGCO jest ekstremalnie żrący, dlatego przestałem go używać - kiedyś przelałem litr do butelki po pepsi (PET) bo chciałem tacie podarować a nie miałem żadnej wolnej HDPE - myślę - 2.5h jazdy samochodem, powinna wytrzymać. Po przyjeździe zapomniałem od razu tego przelać, zrobiłem to dopiero na drugi dzień - butelka, a dokładniej gwint pod nakrętką przy odkręcaniu po prostu się rozpadł. Po niecałych 24h. A tak trochę z innej beczki - od dłuższego czasu jako prewash używam GSa, w zimie stężenia 1:20,1:30. Od niedawna zacząłem używać wyłącznie w stężeniu 1:40 lub nawet 1:50 ale tak, aby opryskiem oblecieć samochód 2 lub nawet 3 razy dookoła (czyli zamiast 2l oprysku w stężeniu 1:20, mam np 5l oprysku w stężeniu 1:40 / 1:50). W obu przypadkach idzie 100ml GSa, ale efekty zmiany są rewelacyjne - kilkukrotne przejechanie opryskiem auta na około w mniejszym stężeniu robi dużo lepszą robotę niż jednorazowy oprysk wyższym stężeniem - pewnie przez to, że chemia dłużej poleży na aucie i lepiej brud rozpuści, ale aż takiej różnicy się nie spodziewałem. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Godzinę temu, powerf napisał: A tak trochę z innej beczki - od dłuższego czasu jako prewash używam GSa, w zimie stężenia 1:20,1:30. Od niedawna zacząłem używać wyłącznie w stężeniu 1:40 lub nawet 1:50 ale tak, aby opryskiem oblecieć samochód 2 lub nawet 3 razy dookoła (czyli zamiast 2l oprysku w stężeniu 1:20, mam np 5l oprysku w stężeniu 1:40 / 1:50). Nie jesteś sam Od dawna odstawiłem typowe prewashy (CT CF, SG CO, ADBL TFR) i właśnie całkowicie przesiadłem się również na GS'a. Stężenie przeważnie 1:30, czasami 1:40 i jest naprawdę bardzo dobrze. Ma coś w sobie, że tak jakby przyklejał się znaczenie lepiej do lakieru i siedział dłużej, a samo wypłukanie go z lakieru to wg mnie sama przyjemność. Odtyka konkretnie i za każdym razem czuje, że pracuje z pewnym, bezpiecznym produktem bez obaw o jakieś 'niespodzianki'. Zapach całkowicie nie męczy(w sumie to go nawet nie ma), cenowo spoko. Dalej chyba nie szukam w tym temacie. Szczerze polecam! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 @Grzechu23 GS czyli Green star? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 @menior Dokładnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 no ten hype na za mocne produkty to mnie dziwił nie dziwią mnie wnioski super szczury tak ale tylko super szczury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Panowie GS w stężeniu 1-40 nie zeżre mi coli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 @rrthc nie. Mocy nabiera w 1:10-1:15. Przy 1:40 luzikiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Ostatnio kupiłem ELITE Detailer Detailing FOAM DUO do pianownicy marolex. Jako że się na nią mocno pogniewałem, pozbywam się jej i w jej miejsce kupiłem opryskiwacz marolex alka. Auto "myję" na bezdotyku piano... opryskiwaczem średnio raz na dwa tygodnie, na 2 wiadra raz w miesiącu. Z tego co widziałem na opakowaniu, tą "pianę" można stosować jako oprysk. Czy bezpiecznym jest pozostawianie tej rozcieńczonej piany w pianownicy jak nie wykorzystam całej zawartości opryskiwacza na 2 tygodnie, czy należy ją usunąć i oczyścić/wypłukać opryskiwacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raafal91 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Mi zdarzyło się zostawić czy to trochę piany czy na przykład citrus oila i nic się nie działo z opryskiwaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejL Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 On 1/16/2022 at 9:28 AM, menior said: A master washa z pianownicy recznej ktos testowal? Rozmawiałem dzisiaj z Ultracoatem. Powiedzieli że generalnie Master Wash idzie super z ręcznego oprysku. Kupiłem 500ml czekam aż dojdzie i wrzucam na ręczny oprysk - dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 A stosował ktoś Master Wash'a jako piana? Ciekaw jestem jakie stezenie zrobić do recznej pianownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 2 godziny temu, zeea napisał: A stosował ktoś Master Wash'a jako piana? Ciekaw jestem jakie stezenie zrobić do recznej pianownicy. Jest bardzo skoncentrowana ja daje 1:50/60 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Panowie jeszcze raz ja zapytam. Położony saphire. Jakie stężenie GS zrobić żeby nie zeżarło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 @rrthc Możesz śmiało atakować 1:30 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 @Grzechu23 dzieki śliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Października 2022 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Będzie dobre do prewasha? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 2 Października 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 @Domel zestaw bez akumulatora i ładowarki... Czyli trzeba doliczyc 400zł za akumulator i ładowarke jak ktos nie ma a to juz masz koszt marolexa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Takie nowości u mnie testuje w tym okresie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 3 godziny temu, Streat napisał: @Domel zestaw bez akumulatora i ładowarki... Czyli trzeba doliczyc 400zł za akumulator i ładowarke jak ktos nie ma a to juz masz koszt marolexa Eeeee, zestaw startowy: aku 4 ah + ładowarka można już za 200 zł kupić. A do takiego opryskiwacza to nawet 2ah będzie za dość, no chyba że ktoś chce przez godzinę ciągiem tym opryskiwaczem działać, to wtedy 4ah lub więcej. Zastaw startowy z 2.5ah kupisz już za 159 zł. Mam sporo narzędzi Einhell i kilka różnych akumulatorów więc wiem co mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 2 Października 2022 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 3 godziny temu, powerf napisał: Eeeee, zestaw startowy: aku 4 ah + ładowarka można już za 200 zł kupić. Si 4AH za 200 to jak za darmo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 24 minuty temu, Domel napisał: Si 4AH za 200 to jak za darmo Daj znać jak się będzie ten opryskiwaczacz sprawował w prewashu, ja używam opryskiwacza Sotka akumulatorowego 12v i jestem mega zadowolony z niego. Jedyny minus, i myślę że w przypadku Einhell będzie podobnie - to trochę sztywny wąż do lancy, zwłaszcza w niskich temp - w swojej sotce wymieniłem go na wąż silikonowy i jest git malina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi