Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, MikeLBN napisał(a):

Czyżby CarPro łączy siły z Gyeon?

Mea culpa... 😔 Chodziło mi oczywiście o Gyeon Bathe... 

A tutaj (2:28) wykorzystanie Bathe jako QD / waterless :  

Opublikowano

Nie wiem czy widzieliście,  pojawila sie nowa wersja no rinse rev 5. Jestem bardzo ciekaw różnic pomiedzy stara a nowa wersja. Aktualnje myje p&s absolute i wedlug mnie jest zajebiasczy w porownaniu do tej wersji no rinse, ktora wszyscy znamy. Przede wszystkim chodzi mi o lubrykacje i osuszanie auta po myciu. Ciekawe jak bedzie z nowym no rinse 🤔

@Adrian89 sprobuj zrobic sobie absolut do butelkk 1:64 jako osuszacz. Ja dzisiaj sie tak bawilem i miazga, ogolnie absolute zostawia mega gloss a po osuszaniu mam wrazenie, ze przy uzyciu w takim rozwiazaniu jest jeszcze wiekszy 😁

Opublikowano
Nie wiem czy widzieliście,  pojawila sie nowa wersja no rinse rev 5. Jestem bardzo ciekaw różnic pomiedzy stara a nowa wersja. Aktualnje myje p&s absolute i wedlug mnie jest zajebiasczy w porownaniu do tej wersji no rinse, ktora wszyscy znamy. Przede wszystkim chodzi mi o lubrykacje i osuszanie auta po myciu. Ciekawe jak bedzie z nowym no rinse
@Adrian89 sprobuj zrobic sobie absolut do butelkk 1:64 jako osuszacz. Ja dzisiaj sie tak bawilem i miazga, ogolnie absolute zostawia mega gloss a po osuszaniu mam wrazenie, ze przy uzyciu w takim rozwiazaniu jest jeszcze wiekszy

Absolut jako osuszacz po myciu absolutem? jako osuszacz po klasycznym myciu widziałem filmik, że sprawdza się bardzo dobrze nie widzę sensu zwiększania stężenia rinseless jeśli w planach i tak jest coś na podbicie na następne mycie absolutem wpadnie CCWG jako wspomagacz/topper i po efekcie z gyeon ceramic QD mam nadzieję na całkowite oberwanie torby

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
4 minuty temu, Adrian89 napisał(a):

Absolut jako osuszacz po myciu absolutem?emoji854.png jako osuszacz po klasycznym myciu widziałem filmik, że sprawdza się bardzo dobrze emoji2.png nie widzę sensu zwiększania stężenia rinseless jeśli w planach i tak jest coś na podbicieemoji854.png na następne mycie absolutem wpadnie CCWG jako wspomagacz/topper i po efekcie z gyeon ceramic QD mam nadzieję na całkowite oberwanie torby emoji16.png

Ja akurat tak mialem dzisiaj okazje go tylkk sprawdzic, mam powloke od gyeona pure evo polozona w czerwcu i na razie nje chce jej podbijac zadnymi qd 🙂 mysle, ze przyz zwyklym myciu tez sie mega sprawdzi. Jutro moze rusze autko matki, kwasny szamponik a pozniej osusze absolutem, dam znac jak wypadl 🙂

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu leży u mnie nieużywany Wolfgang różowy . Na dniach chciałbym go wykorzystać i zobaczyć efekt . Mam pytanie jakie rozcieńczenie stosować do tego produktu??

Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu leży u mnie nieużywany Wolfgang różowy . Na dniach chciałbym go wykorzystać i zobaczyć efekt . Mam pytanie jakie rozcieńczenie stosować do tego produktu??

Rinseless? Waterless? Dodatek do klasycznego mycia? Taki żart… masz wszystko na etykiecie, czy masz jakąś przelewke?

Opublikowano

Rinseless. Z tego co zrozumiałem co pisze na etykiecie to jedna miarka 40 ml na ok 12 l wody. Czy dobrze dedykuje?

Opublikowano

@miluss o ile dobrze pamiętam to 30ml /10 L wody = mycie rinseless. 

Druga opcja jaka stosuje to ok. 10ml/500ml szybkie QD lub mycie bezwodne 😁 

Opublikowano
Rinseless. Z tego co zrozumiałem co pisze na etykiecie to jedna miarka 40 ml na ok 12 l wody. Czy dobrze dedykuje?

Doskonale dedukujesz w 99,9% przypadków trzymaj się instrukcji producenta

Opublikowano

Tydzien temu skusilem sie na mycie na dwa wiadra. Uzywalem tech cleanera z cleantle do mycia powloki gyeon pure evo. Do osuszenia uzylem opto-seala. Wszystkk wygladalk fajnie pieknie do pierwszego deszczu dzisiaj w nocy... auto wygladalo jakby nie bylo zabezpieczone... wzialem konewke i polalem po masce.Kompletna tafla, zero zrzutu wody. Co tu sie odjeniepawlilo? Ma ktos jakis pomysl? Gyeon sie nie lubi z opti?  Mysle sobie, uzyje dzisiaj no rinse do mycia i dam temu opti-seal druga szanse. Po dwoch godzinach tradycyjnie konewka w lape i zrzut wkdy elegancki. Ciekawe jak to bedzie za tydzien, lub przy kolejnym deszczu... 

Opublikowano
W dniu 1.08.2023 o 10:23, AudiBlask napisał(a):

@Guzikos kiedy nakładany był Pure ? 

Dwa miesiace temu

W dniu 31.07.2023 o 23:15, CAR CRAZY napisał(a):

@Guzikos Opti Seal nie jest produktem nastawionym na hydrofobowość, do tego poprzedzony myciem Tech Cleanerem (może on osłabił Pure-a)

Po tech cleaner hydro bylo obledne. Obstawiam, ze po umyciu tech cleanerem i uzyciu na mokro opti seala cos nie pyklo. To samo mialem na felgach, uzywajac na sucho good stuff sio2 detailera. Uzylem no rinse i opti seal ostatnio po tym myciu. Wszystko jest git. Dziwna sprawa 

Opublikowano

@Guzikos Opti seal nie jest zbyt hydrofobowy, ale nigdy nie ubił/pogorszył mi hydro nawet wosku. 

Pure Evo nie miałem ale Mohs i One Evo dość szybko straciły hydro oraz śliskość. Może nie po dwóch miesiącach ale po czterech już było widać degradację 😅

• Moderator
Opublikowano
4 godziny temu, daniel23584 napisał(a):

A jak rozpoznać że to REV 5? Kupiłem butelkę 950ml i na niej jest tylko naklejka z napisem "New Formula"

Mówił na filmiku.

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, Slovak napisał(a):

@Domel, a to oglądałeś?

Hahahaha kiedys też na forum mielismy akcje z wylewaniem produktu do kibla 😄 #pdk