powerf Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2022 46 minut temu, BłażejSt napisał(a): Cześć, chcę spróbować rinseless wash a konkretnie carpro ech2o, przeczytałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań: 1. czy jeśli po takim myciu ech2o chcę położyć wosk to powinienem odtłuścić ipą 1:1, żeby zdjąć warstwę którą po sobie zostawi ech2o? 2. Czy jeśli auto jest zabezpieczone woskiem, który jest świeży ale lekko zatkany to czy mycie ech2o go odetka? 3. Czy takie mycie nie osłabi hydrofobowości wosku? 4. W jakiej proporcji uznacie jako lubrykant do glinki, a w jakiej do mycia szyb? 5. Czy ktoś z was próbował zrobić roztwór zalecany przez producenta ale w butelce z atomizerem, zrobić oprysk a potem nanosić preparat z butelki na gąbkę i co element płukać ją i nanosić na nowo preparat na gąbkę? (czy niebieska rękawica prostaff nada się do takiego mycia na początek, chcę spróbować czy mi się spodoba) Ad 1, 2, 3 darowałbym sobie mycie ech2o jeśli zależy ci na tym aby hydrofobowość wosku mieć niezaburzoną. Ad 4 do glinki ~1:40-50, do mycia szyb nie ma większego znaczenia: od 1:200 do 1:15
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 O widzę, że juz jest w @AutomotiveCare.pl https://automotivecare.pl/pl/p/PS-Absolute-Rinseless-Wash-szampon-samochodowy-do-mycia-bez-splukiwania-950ml/2913 1
Adrian89 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 O widzę, że juz jest w @AutomotiveCare.pl https://automotivecare.pl/pl/p/PS-Absolute-Rinseless-Wash-szampon-samochodowy-do-mycia-bez-splukiwania-950ml/2913Narazie oczekiwanie na dostawę, ale zaraz poleci do obserwacji a potem do kolekcji i tak juz mam tyle tych szamponów, że w 5 lat tego nie wymyję - jeszcze jeden nie zaszkodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Listopada 2022 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2022 coś się wyłania: 4 1 1
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 10 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): coś się wyłania: Jaka może byc cena +/- ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Listopada 2022 Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 10 minut temu, Domel napisał(a): Jaka może byc cena +/- ? Wstępna wycena wyszła 105zł / 1L , mam nadzieje że po wyliczeniu wszystkich kosztów nie wzrośnie ..... 1
Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 @CAR CRAZY jedna butelke dla mnie poproszę 1
skrzat06 Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 Też ostatnio czaję się na jakiegoś rinseless'a miałem już w koszyku Wolfganga, zmieniłem na McKees, @Domel w głowie namieszał P&S i do tego jeszcze teraz nowość od @CAR CRAZY
Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 13 minut temu, skrzat06 napisał(a): koszyku Wolfganga jeden z moich ulubionych wiec jak dla mnie smialo bierz i w dodatku mozna z niego robic mega fajnego qd
AudiBlask Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 @CAR CRAZY będzie większe opakowanie niż 1L ?
zeea Opublikowano 10 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 3 godziny temu, Streat napisał(a): jeden z moich ulubionych wiec jak dla mnie smialo bierz i w dodatku mozna z niego robic mega fajnego qd Popieram, jako szybkie zebranie kurzu w formie QD sprawdza się idealnie. Zostawia dodatkowo super look!
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Listopada 2022 Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2022 5 godzin temu, AudiBlask napisał(a): @CAR CRAZY będzie większe opakowanie niż 1L ? NA początku nie, później czas pokaże (jeżeli waluta spadnie i zarazem koszty transportu) aktualnie czy 5L czy 5x1L ostatecznie wychodzi to samo nie ma jak oszczędzić, chyba że cenę za 1L podniesiemy ale nie o to chyba chodzi 1
Moderator Streat Opublikowano 11 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 11 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): NA początku nie, później czas pokaże (jeżeli waluta spadnie i zarazem koszty transportu) aktualnie czy 5L czy 5x1L ostatecznie wychodzi to samo nie ma jak oszczędzić, chyba że cenę za 1L podniesiemy ale nie o to chyba chodzi i takie podejscie szanuje 5L na pocztek to duzo wiec słusznie ze najpierw wprwadza 1L bo nie wie jak rynek przyjmie ten produkt ale dla mnie produkt bardzo dobry i kupie na pewno
AutomotiveCare.pl Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Coś ciekawego szykujemy dla Was w temacie Rinseless Wash, obserwujcie nas. 3
mancini Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @CAR CRAZY to jest ten szampon, który dawałeś do testowania ? 1
Grzechu23 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2022 Jak cos to Artdeshine Rinseless Wash już dostępny na sklepie 1
mancini Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Wczoraj zamówiony Artdeshine Rinseless Wash, czekam na dostawę Zobaczymy co potrafi Ostatnio polubiłem się z optimum no rinse.
PawelRDM Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Absolute już u @AutomotiveCare.pl 1
janekbossko Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 Czy Absolute i Artdeshine Rinseless Wash to są czyste szampony jak McKees?
Eidos71 Opublikowano 14 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2022 @janekbossko - z opisu ADS Rinseless Wash wynika, że bliżej mu do szamponu OPT, a więc naładowanego polimerami (w każdym szamponie są polimery, pełniące rolę lubrykanta, ale w tych "czystych" jest ich śladowa ilość i mają prawdopodobnie obniżoną trwałość). ABsolute porównywny jest w recenzjach do OPT - a więc również jest napakowany polimerami. 1
Grzechu23 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Panowie, ktoś coś więcej na temat Wolfgang Uber SiO2 Rinseless Wash Czytałem kiedyś tutaj, że tak średnio ogólnie w stosunku jakość/cena/wydajność, ale troche czasu już minęło i może ktoś dorzuci swoje 2 zdania Czy ktoś stosuje go jako 'ceramiczny' QD i dawkuje jak zaleca producent 100ml - 4L wody ? Kropling?
kruchytk15 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 Stosuje jako waterless po myjni na szybko daje ładne szkiełko krople takie grubasne, stosowałem raz jako qd w słońcu to musiałem się niezle namachac żeby nie było smug. I nawet ładnie pachnie w porównaniu do różowego.
ad.am Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 2 godziny temu, kruchytk15 napisał(a): nawet ładnie pachnie w porównaniu do różowego. Jak pachnie różowy?
Rekomendowane odpowiedzi