Chochlik437 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 Macie rację, lakier po one stepie i na dachu zauważam podłużne ryski, zachodziłem mocno w głowę od czego to.. no i jest wniosek, osuszanie ręcznikiem. Wydawało mi się to niemożliwe ale jednak. Mocno obserwuję ten temat, myję tylko na 2 wiadra a mycie waterless w takim okresie jak zimą wydaję się fajnym rozwiązaniem ale wciąż mam obawy że takim myciem zrobię kuku na lakierze
Moderator Domel Opublikowano 17 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ok panel gotowy. Lewa strona Coli prawa NIC Można posypać piaskiem i zostawić na tydzień lub dwa 1
kudlaty86 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgadza się. Mycie metodą tradycyjną, z osuszaniem ręcznikiem również wygeneruje z czasem zarysowania lakieru.To właśnie miałem na myśli , że obie metody rysy zostawiają , a my próbujemy je jedynie minimalizować Absolutnie nie jestem wrogiem rinselessa - sam kończę galonową butlę duraglosa. Jako mieszkaniec bloku wolę czyste auto aniżeli bez rys , ale uwalone niczym stół Durczoka No i po czasie przynajmniej pojawi się pretekst do one stepa Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Przeczytałem cały wątek, była poruszana kwestia gąbek Soft99 Smooth Egg Sponge. I jak to z nimi jest, nadają się do rinseless washa?
Bapko Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Przeczytałem cały wątek, była poruszana kwestia gąbek Soft99 Smooth Egg Sponge. I jak to z nimi jest, nadają się do rinseless washa?Od siebie mogę jedynie powiedzieć to co chyba już wyzej pisałem, ze jak dla mnie, jest mała, i jednostronna przez co bardzo często trzeba ja moczyć i strasznie tępo mi szła po lakierze. Ze względu na to mało nią myłem, wiec niech się tez wypowiedzą osoby które więcej ja użytkowaly.
alfaJersey Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Z rinsless nie próbowałem, ale kiedyś spróbowałem na dwa wiadra i czuć było, że to nie to. Ta gąbka przystosowana jest do polania jej szamponem i pracy bezpośrednio na strzeżonym środku, a nie na rozcienczonym. Pracując bezpośrednio na szamponie Soft99 idzie po lakierze jak wacek wiadomo gdzie - poślizg jest elegancki i ładnie zbiera brud. Na dwa wiadra czuć było, że syf ją "hamuje". Z rinsless raczej bedzie podobnie.
MarBi Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 @Domel coś dla Ciebie przełom technologiczny, bez kropli wody https://www.facebook.com/twxautopoland/videos/2484534921819970/UzpfSTEwMDAwMDY1NjgyMjU0NzoyNDg5NTMwODI3OTYzODI4/ 1 1
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Widział ktoś jakieś promocje na ONR? Chciałem dam mu druga szanse
Moderator Domel Opublikowano 24 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, Bapko napisał: Widział ktoś jakieś promocje na ONR? Chciałem dam mu druga szanse Nawet z allegro znikły ;/ Wracając do szmat. Szczerze polecam Janka. Czułem się jak za dawnych czasów. Duży, puszysty, chłonny, delikatny
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Nawet z allegro znikły ;/ No Wlansie....! Tam przynajmniej przesyłka w Smarcie była za free..
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Spotkaliście się może z żółtym Opti-coat no rinse? Czym on się różni od zwykłego - niebieskiego ONR?
Birkhof Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Spotkaliście się może z żółtym Opti-coat no rinse? Czym on się różni od zwykłego - niebieskiego ONR?Masz w nazwie produktu - was&wax. Zolty ma woski w skladzie
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Masz w nazwie produktu - was&wax. Zolty ma woski w skladzieChodzi mi o ŻÓŁTY a nie zielony https://www.opticoat.com/product/opti-coat-no-rinse-16-oz/ 1
Moderator Domel Opublikowano 24 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Koledze chodzi za pewne o tego:
Tomas-sg Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 13 minut temu, Bapko napisał: Chodzi mi o ŻÓŁTY a nie zielonyhttps://www.opticoat.com/product/opti-coat-no-rinse-16-oz/ Trzeba pisać do Pana Szkatuły
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 7 minut temu, Tomas-sg napisał: Trzeba pisać do Pana Szkatuły Tak tez uczyniłem, ale jedyne co uslyszalem: ONR + Opti Seal bomba i bede zadowolony... Ponawialem pytanie o żółtego ONR, ale nie uslyszalem odpowiedzi
frontside1 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Jedno jest optimum no rinse a drugie opticoat no rinse i sklasyfikowane w kategorii pielęgnacji powłoki.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bapko Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Jedno jest optimum no rinse a drugie opticoat no rinse i sklasyfikowane w kategorii pielęgnacji powłoki.Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA w praktyce poza kolorem się czymś różnią? Jakieś dodatki SiO2 czy cuś?
Tomas-sg Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 5 minut temu, Bapko napisał: A w praktyce poza kolorem się czymś różnią? Jakieś dodatki SiO2 czy cuś? Teraz zauważyłem że to są dwa inne brandy
Moderator Domel Opublikowano 25 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 RAD Garage z dziś Jak dla mnie zbyt hardcorowo - taki brud jak dla mnie klasyfikuje sie najpierw do prewasha.
Moderator Streat Opublikowano 25 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 21 minut temu, Domel napisał: Jak dla mnie zbyt hardcorowo - taki brud jak dla mnie klasyfikuje sie najpierw do prewasha. Ktoś ma fantazje myć tak uwalone auto tym sposobem, ja to rozumiem jak auto złapało delikatny deszcz czy jest ukurzone to mozna sie tak bawić, ale to auto jest mega uwalone i na początek dałbym TRF i dopiero mozna sie tak bawic bo to że on sobie tak łądnie podwija ten ręcznik to nie zmienia fakt że i tak brud łapany jest w niego i szura po lakierze 1
Bapko Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 dla mnie klasyfikuje sie najpierw do prewasha.Dla mnie tez ale z tego co mowil to straszne mrozy były i nie miał Jak prewasha zrobic.Z takim podwijaniem mikrofibr to jak dla mnie już za duża zabawa... 1
ghost Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 26 minut temu, Domel napisał: Jak dla mnie zbyt hardcorowo - taki brud jak dla mnie klasyfikuje sie najpierw do prewasha. Prewash tak. Ale jak koleś doszedł do wprawy to nie zdziwiłbym się jak by robił mniej rys niż 99% ludzi przy zwykłym glinkowaniu zbliżenia z halogenami nie pokazują zbyt swirli. Przydałby się zoom ze scangripem po takiej operacji 1
Moderator Domel Opublikowano 25 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 43 minuty temu, Bapko napisał: Dla mnie tez ale z tego co mowil to straszne mrozy były i nie miał Jak prewasha zrobic. Z takim podwijaniem mikrofibr to jak dla mnie już za duża zabawa... Godzina pierniczenia jak nic.
Bapko Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 Godzina pierniczenia jak nic.Z tego co mówił to nawet 1,5 godz
Rekomendowane odpowiedzi