analyzator Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 44 minuty temu, marcelus napisał: Miałem finisa, DSW jeszcze mam. Dziwna sprawa z tym poceniem DSW, mam srebrne auto więc może tego nie zauwylem, ale kładłem też na ciemny lakier Toyoty i nic takiego nie wystąpiło. Zapach dla mnie obydwu mocno na minus, bardzo blisko im do Fusso chociaż Finis śmierdzi mniej. Na pewno są oba są trwałe. Finis pachnie jak zwykły nieperfumowany wosk dsw ma zapaszek zozpuszczalnika ale niewyczuwalny przy pracy. Śmierdzi ten trzeci 2
Vogie Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2022 Szybkie pytanie. Chce zabezpieczyć lakier przed zimą. Co wybrać?Collinite 476s czy BH Finis ?Biały lakier, 5 letni Vw Polo.
alexander.p Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2022 Szybkie pytanie. Chce zabezpieczyć lakier przed zimą. Co wybrać?Collinite 476s czy BH Finis ?Biały lakier, 5 letni Vw Polo. Finis. Będzie Pan zadowolony. Ładnie szkli lakier, za bardzo dobrą trwałością Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka 1
Tedek564 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 Jaki wosk zimowy się najłatwiej nakłada i dociera. Na tym by mi najbardziej zależało
penkus5 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2023 @Tedek564 Tak żeby było dość łatwo, a zarazem dobrze to Bilt Hamber Finis. 1 1
analyzator Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2023 Jak wiemy produkty producenta serio się błyszczą. 11770468579 "Najlepsza pasta woskowa w tej cenie."
Tedek564 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Czy po nałożeniu na autko Funky Witch Hypnotic Icon, można stosować na myjni ten produkt SONAX Xtreme Spray + Seal Powłoka zabezpieczająca na mokro ??
Moderator Streat Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 @Tedek564 jezeli chcesz go kłaść to tak jak chcesz przedłużyć żywotoność to powinien pomoc chociaz takiej kanapki nigdy nie stosowałem
martis Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 Po przeczytaniu wątku waham się pomiędzy dwoma woskami. Co polecacie na biały lakier BH Finis Wax czy Infinity Wax SUPERGLOSS+. Który da lapszy wygląd na białym lakierze (szklistość, połysk)?
Strus Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 Supergloss. Ale pod tym kątem jeszcze lepiej wypadnie Prostaff Wax Gold 1
biedrona32 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Cześć,Jaki najlepszy wosk do białej perły polecacie ?Tak jak wyżej Prostaff wax gold ? Czy jeszcze coś lepszego :ODzięki!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kedar Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 13 godzin temu, biedrona32 napisał(a): Jaki najlepszy wosk do białej perły polecacie ? Tak jak wyżej Prostaff wax gold ? Czy jeszcze coś lepszego Wyżej masz napisane, nawet na tej samej stronie
7777777 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 Który wosk da większą szklistość: - HoW Sapphire, - Funky Witch Paradise Gloss, - Good Stuff Show Wax? Wosk będę kładł na Prima Amigo, ma to być totalnie letnia kanapka, a trwałość jest bez większego znaczenia, wystarczy że poleży z 3 tygodnie, co weekend i tak będę boostował go QD. Planuje przetestować z wybranym wyżej woskiem te trzy QD: CC water gold, Carpro Elixi, FW Botox i może dodatkowo Chemotion QD. Który wosk da wyjściowo najlepsze szkło?
fosa Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego cześć. auto ma 2 lata. kolor niebieski metalik (skoda). po odebraniu z salonu nałożona ceramika od CarPro (wraz z wcześniejszym przygotowaniem) i następnie co jakiś czas odżywiania Reload'em. auto myte z wiadra. Teraz chciałbym zabezpieczyć juz samemu ale jakimś solidnym woskiem. Na wstępie dekontaminacja, deironizacja, odtłuszczanie. teraz pytania. 1. przygotowanie pod wosk: a. Angelwax Perfect Polish czy b. Meguiar's Hybrid Ceramic Pre-Wax czy c. cos innego polecicie? 2. wosk: a. Meguiar’s Hybrid Ceramic Liquid Wax czy b. BILT-HAMBER Finis Wax czy c. cos innego polecicie? 3. Q.D. a. proszę o polecenie budżet +/- 250 wosk ma byc łatwy w aplikacji oraz docieraniu, aby wytrzymał te 2 miesiace a qd najlepiej jakis atomizer do spłukana woda. dziekuje
marcineke Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego @fosa Fireball Graphene Show 50 ml ok 150 zł masz na 8-10 aplikacji, do tego butelka Koch PW wystarczy na ,10 lat i mieścimy się w 250 zł
Mumins Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego @fosaa to CarPro to już definitywnie nie żyje po 2 latach? Która konkretnie to była powłoka? Bo jeżeli coś tam jeszcze funkcjonuje, to rozważ wosk, który jest oparty o Sio2. Super by się w takim przykryciu dogorywającej powłoki sprawdził Gyeon Wax (zmieścisz się w budżecie z dużym zapasem, ale faktycznie przydałoby się czymś liznąć lakier wcześniej). Możesz zastosować combo CP essence + wspomniany Gyeon.
fosa Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 1 godzinę temu, Mumins napisał(a): @fosaa to CarPro to już definitywnie nie żyje po 2 latach? Która konkretnie to była powłoka? Bo jeżeli coś tam jeszcze funkcjonuje, to rozważ wosk, który jest oparty o Sio2. Super by się w takim przykryciu dogorywającej powłoki sprawdził Gyeon Wax (zmieścisz się w budżecie z dużym zapasem, ale faktycznie przydałoby się czymś liznąć lakier wcześniej). Możesz zastosować combo CP essence + wspomniany Gyeon. carpro 3.0 uk mimo ze myje szamponem odtykajacym efekt w porównaniu do roku od nałożenia jest mizerny. na masce woda stoi w jednej duzej tafli,z drzwi spływa bo duzy kąt.
Mumins Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Godzinę temu, fosa napisał(a): carpro 3.0 uk mimo ze myje szamponem odtykajacym efekt w porównaniu do roku od nałożenia jest mizerny. na masce woda stoi w jednej duzej tafli,z drzwi spływa bo duzy kąt. Pytanie jak dbałeś, ile jeździłeś, jak garażowałeś itp. ale faktycznie 2 lata dla jednej warstwy CP UK 3.0 to taki okres graniczny i można dać jej już spokój. Essence zdejmie resztki powłoki i zrobi przygotowanie pod nowe zabezpieczenie. Chyba, że pójdziesz w jakiegoś spray-coata, typu Cancoat. Też się zmieścisz w budżecie przy małym essence.
fosa Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 1 godzinę temu, Mumins napisał(a): Pytanie jak dbałeś, ile jeździłeś, jak garażowałeś itp. ale faktycznie 2 lata dla jednej warstwy CP UK 3.0 to taki okres graniczny i można dać jej już spokój. Essence zdejmie resztki powłoki i zrobi przygotowanie pod nowe zabezpieczenie. Chyba, że pójdziesz w jakiegoś spray-coata, typu Cancoat. Też się zmieścisz w budżecie przy małym essence. dbałem, solidnie tj co 2 tyg mycie z wiadra i co 3 (a po roku) co 2 miesiące nakładałem reload (bo juz zauważyłem ze woda słabiej spływa i szklistosc nie ta). co tydzien płukanie sama wodą na myjni. auto nie było garażowane i przejechało 15tys km. nałożone 2 warstwy byly. kolega na pasacie dokładnie takie same odczucia, jemu dalem resztę powłoki bo zostało GYEON Q2 WAX: na niego okresowo jakiś qd? dzieki za odzew
fosa Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 6 godzin temu, D@ViD napisał(a): CarPro Essence + Enzio Sio2 biaa czy czarna puszka?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 7 Lutego Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego @fosa różnica w etykiecie... chyba że ktoś ma kilkuletnie woski na stanie, Nowe są białe etykiety W dniu 30.05.2017 o 15:06, ktm950 napisał(a): ilku godzinach obowiązkowo trzeba przetrzeć jeszcze raz lakier.
Krzynio_spafreak Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego @fosa napisz do @Tomas-sg albo @antek1987 czy coś mają na sprzedaż a na pewno dobrze doradzą i ceny
Tomas-sg Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 36 minut temu, Krzynio_spafreak napisał(a): @fosa napisz do @Tomas-sg albo @antek1987 czy coś mają na sprzedaż a na pewno dobrze doradzą i ceny Nie no chłopak tutaj szuka czegoś co "podbije" powłokę. A z tego co wiem gyeon wax miał na celu zastąpienie topcoata gyeona więc to będzie chyba najlepsza opcja a akurat tego nie mam. Kiedys miałem w fajnej cenie a obecnie masz sztukę dla Łukasza i tylko czeka na wyższe temperatury
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Lutego Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 6 godzin temu, fosa napisał(a): GYEON Q2 WAX: na niego okresowo jakiś qd? BAAAARDZO fajny wosk. U mnie wielokrotnie sprawdzony na CP Essensie. QD, większość syntetycznych będzie dobra. Pozostając przy marce Gyeon, mogę polecić Cura co 4-5 mycie i QD Ceramica "na codzień" i masz zestaw marzenie. 2 1
Rekomendowane odpowiedzi