Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 21:02, menior napisał:

Jaka jest trwalosc starego klasyka Megsa #16 ? Wygrzebalem go i nalozylem w kwietniu,no i szok lezy do dzis 😯

Jakbym miał #16 to bym Ci powiedział ale nie mam 🤷‍♂️

a tak na serio mówiąc to niekiedy takie stare wyjadacze mogą posiedziec całkiem długo 😎 badaj trwałosć bo jestem ciekaw jak posiedzi długo u Ciebie 😄 

Opublikowano

@Streat  po 4 miesiacach ladnie jeszcze siedzi,na oko z 2 by jeszcze posiedzial,ale wlasnie sciagam by na urlop cos nowego zarzucic 😁 mial polezec tylko do lata a tu takie zaskoczenie 😁 jak dla mnie bardziej trwaly od tak zachwalanego BH finish wax 

Opublikowano
W dniu 11.07.2021 o 08:14, AudiBlask napisał:

Jaki wosk pozostawia po sobie wysoką sliskość? Szukam czegoś co na tle sliskości się wyróżnia. Trwałość i hydro są nie istotne. Miałem kiedyś valetpro car wax, z sliskości którą pozostawiał byłem bardzo zadowolony. Może jest coś lepszego? 

U mnie śliskie były woski z polimerami. Auto po korekcie.

Prostaff - CC Wax Gold

Bilt-Hamber - Double Speed-Wax

UBER - Ceramic Crystal Coating Wax

• Lubię to 1
Opublikowano

dzień dobry :-)

BMW, lakier czarny. Dotychczas wlatywał Tac system moonlight i prostaff CC Water Gold. Natomiast niestety moonlight mi zmetniał i szukam czegoś uniwersalnego, co można stosować cały rok.

w planach do zakupu mam rozterkę nad :

Uber Ceramic Crystal Coating Wax

Collinite 476s

Fusso99

Bilthamber Double Speed Wax

ewentualnie coś typu Neoxal Quick Detailer?

zależy mi na zapewnieniu ochrony przed słońcem, śniegiem i solą, samochód niestety nie jest garażowany. Wosk nie może się gryźć z Prostaff CC Water Gold ani ADBL SSW. Fajnie jakby był to typowo syntetyczny/powłokowy Look, tzw szklistośc

pacjent ze zdjęcia. pozdrawiam

Opublikowano

@lukaszewski Neoxala to sobie odpuść, bo tego się dotrzeć nie da...

Skoro używałeś Moonlighta to może CanCoat w zamian? Jeśli chcesz jednak jakiś wosk to BiltHamber jest najbardziej zbalansowany między łatwością aplikacji, a tym co daje od siebie(ochrona, trwałość itp.)

Opublikowano

a coli/Uber? najgorsze, że wszystko mam na swój użytek, jeszcze gdybym miał dom to bym częściej ogarniał samochód, a tak zostaje mi max 1* w tygodniu, tak bym smarował częściej i szybciej by znikało. Natomiast tak będę skazany na dany wosk na 2-3 lata co najmniej

Opublikowano
3 godziny temu, lukaszewski napisał:

czarny. Dotychczas wlatywał Tac system moonlight i prostaff CC Water Gold.

Dobrym substytutem Moonlighta jest CanCoat.

Jak nie chcesz w płynie Fusso Coat 12 jest najlepszą znaną mi ochroną w formie pasty.

Jak ma być szybko i łatwo to zamiast powyższych Bilt Hamber, ale Finis. Nie poci sie jak DSW. Oczywiście BH nie bedzie tak dobrze zabezpieczał jak dwie pierwsze opcje.

Co do Water Gold to siada na praktycznie wszystkim. Nawet na naturalnych woskach

Opublikowano

Z tych co wymieniłeś, u mnie na czarnym NH731P Crystal Black Pearl po korekcie super siadł:

Bilt-Hamber - Double Speed-Wax

Mega efekt mokrego lakieru, lustro, śliski, ładne okrągłe kropelki, bardzo łatwy w aplikacji i brak jakichkolwiek problemów, nic się nie pocił, zero pozostałych maz, bardzo trwały na zimę trzymał nawet do 6 miesięcy.

Dla aut trzymanych pod chmurką i przy braku czasu - idealny.

Bilt-Hamber - Double Speed-Wax - tu jedyny mankament to, że aż 250 ml za tylko 90 zł to faktycznie starczy na kilka aut lub lat 😁

UBER - Ceramic Crystal Coating Wax - możesz kupić tester 25g za 20 zł.

Opublikowano

@lukaszewski Wszystko zależy jak dobrze jest wcześniej przygotowany lakier pod wosk.

Double Speed-Wax u mnie się nie pocił. Mycie ręczne rękawicą i szamponem TENZI Detailer Auto Szampon. Kropelki jeszcze do 6 miesięcy na błotniku na którym był nakładany do testów za pierwszym razem.

Opublikowano

@lukaszewski na moje oko, z mojego doświadczenia, pocenie zależy od aplikacji. Jak używasz zgodnie ze sztuką (mało) nic się nie poci. Wosk jest kapitalny. Dwa mankamenty: 1. nie pachnie 2. na moim ciepłym czerwonym uni inne woski wyglądają lepiej. Na metalicznych jest świetnie.

Za sumę talentów DSW 9/10. Słabą stroną DSW jest dostępność finisa 🙂 wytrzymałość też duża, u mnie, moim okiem, wygląda lepiej. Finis jest w samplu 😉

Opublikowano

A moim zdaniem jak już masz to napewno spróbuj zaatakować tym Moonlightem! Sam używam i mam butle sprzed 2 lat i działa fajnie i jako samodzielne zabezpieczenie i jak top! Świete szkło daje sam w sobie a w połączeniu z Water goldem jest PETARDA! Co prawda nie wiadomo czy ma pełne właściwości u Ciebie ale napewno nie warto go skreślać i przynajmniej testowa zaaplikować na 1-2 panele!

Opublikowano
u Ciebie nic nie zmętniało?

Nie zauwazylem nic takiego… ale jest przechowywany w stałych warunkach ~20’, w pomieszczeniu bez dostępu światła dziennego i korek dodatkowo zawijam szczelnie folia streczową (czy jak to się tam nazywa)
Opublikowano

u mnie tak samo, leżał w szafie zamknięty przez prawie rok.. no nic, póki co deszcz, ale jak się przejaśni to zaatakuję, bezpośrednio przed aplikacją mocno nim wstrząsnę i w sumie to maks co mogę zrobić. Za ceny na allegro rzędu 300-400 zł za butelkę powinni sczeznąć w odmętach piekła. 3 lata temu kupowałem po 160ziko..