reloop Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 czy jest duża różnica w pracy maszyną Hamron vs Yato? 1
audicoupe Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 14 godzin temu, reloop napisał: czy jest duża różnica w pracy maszyną Hamron vs Yato? Nie praktycznie brak prócz ten przewód. 1
Icey33 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 @JakubBe Bardzo dziękuję Maszyna przyszła - wg. trackingu aż ze Szwecji i na całe szczęście - talerz prosty bo ostatnio wysyp wadliwych. Jestem mile zaskoczony tą maszyną. Myślę że za te pieniądze to jest bardzo ok. 1
krzygaj Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 Niech ktoś wrzuci jakieś nagranie jak wygląda ten talerz krzywy/wadliwy - może też mam, ale o tym nie wiem
kolunio^ Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 https://video-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/161764102_3751267988256193_7736714072913865864_n.mp4?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&_nc_ohc=Nj5-8ZHEGDgAX8ZHgf9&_nc_ht=video-frt3-2.xx&oh=ec85b35c585d95b835adc0ea96c0ac4a&oe=605B822D Film z jednej z grup na fb Ja kupiłem w tamtym roku maszynkę na promo i jestem zadowolony jeszcze działa :E 1
krzygaj Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2021 @kolunio^ coś nie gada: URL signature expired
Saczi Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 I znowu mamy promocję za 249PLN ... Zastanawiam się, czy brać Hamrona, czy ADBL'a. Wiem, że ADBL jest "delikatniejszy", samochód mam dość "świeży". Lakier 100% oryginalny, dość miękki, jak to Opel, więc 9mm od ADBL będzie podejrzewam wystarczające. Może się ktoś wypowiedzieć, jak wygląda ogólne wrażenie wykonania tych dwóch polerek? Różnica w cenie dokładnie 100%, przy wyjściowej cenie Hamrona.
Gold_Car Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Do tego jest promocja dla klubowiczów -60 zł przy mkz 300 zł.
analyzator Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Saczi polerowałem obydwoma obie jak na entry-level są wystarczająco dobre i można nimi działać. Ze względu na elastyczność wziąłem hamrona. Jeżeli chodzi o delikatność to hamron możesz spokojnie robić na obrotach 2,5 miękką gąbką cleanery. Różnica się robi jak chcesz podgrzać lakier i coś rzeczywiście przepolerować 1 1
Saczi Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 20 godzin temu, analyzator napisał: hamron możesz spokojnie robić na obrotach 2,5 miękką gąbką cleanery. I właśnie takie przeznaczenie będzie w moim przypadku polerki. Poważnej "roboty" to trzeba się dopiero uczyć ... Powiedz mi jeszcze, jak wygląda sprawa zakupu części i akcesoriów do Hamrona?
analyzator Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Saczi gąbki standard, bp mniejszego nie założysz, szczotki pewnie allegro - są na forum wymiary. Jeśli faktycznie mają to być cleanery to 9tka jest ok. 1
Saczi Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Nie ma się co szarpać na poważną robotę w prawie nowym samochodzie ... Tutaj cleaner i ewentualnie jakaś pasta finishowa. Najpierw trzeba parę rzeczy zepsuć, żeby się nauczyć ... Mam w planach polerkę Uno z 1994r - idealny do nauki
audicoupe Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Saczibierz hamrona bo to 9mm to prócz clenaera to nic więcej, do jakiejś Japoni to spoko ale nie Opla.
Ari Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Saczibierz hamrona bo to 9mm to prócz clenaera to nic więcej, do jakiejś Japoni to spoko ale nie Opla. A Opel to jakiś mocarny lakier? Bardzo często spotykam się, że nawet trudny w wykończeniu Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Notcon Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @Ari powiedziałbym, że średni. U siebie nam oryginalny wszędzie, poza drzwiami od strony pasażera. Rollerem 9mm, pastą sonaxa 04-06 i żółtymi gąbkami robiłem one step i wyszło bardzo fajnie, ale niektórych rzeczy nie udało się poprawić nawet clearcutem i niebieską tnąca gąbka - przynajmniej w ramach czasowych, które sobie wyznaczyłem:) Dokupiłem ostatnio Hamrona więc na pewno zrobię kolejne podejście.
nossy Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 W dniu 5.04.2021 o 09:41, audicoupe napisał: @Saczibierz hamrona bo to 9mm to prócz clenaera to nic więcej, do jakiejś Japoni to spoko ale nie Opla. ...no jestem nieco innego zdania mając adbla i yato o skoku 15mm. Akurat adbl jest dość mocną maszynką (i mocno też wibruje, jest też głośny), ale dużo można nią zrobić. Gdybym musiał zostać z jedną to zostałbym z rollerem do amatorki. 1
analyzator Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @nossy nie da się ukryć że jest też bardziej poręczna.
grechut Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Panowie co ile te szczotki się wymienia? Jak stwierdzić ich zużycie?
powalla Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Co roku jak olej w aucie No a tak serio to ciezko to stwierdzic , bo nie tylko czas pracy maszynki sie liczy, a takze obciazenie, czyli ma znaczenie czy lecisz tylko finischem, czy mocno dociskasz i lecisz futrem. Co jakis czas sprawdzaj dla swietego spokoju ale wiedz ze prawdziwi faceci rozkrecaja to tylko jak juz przestanie dzialac (zacznie przerywac)
krzygaj Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @JakubBe Te podejdą? Alle - 8662627517
amigo Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Też się skusiłem na tą polerkę Hamron i z jednej strony jestem zadowolony a z drugiej rozczarowany. Wcześniej używałem DA Bass Polska i względem tej polerki to różnica jest widoczna. Natomiast zastanawia mnie czy ta polerka ma wadę i takie ma mocne wibracje czy to tak już jest przy większym skoku? Moim zdaniem przy pracy ciągłej ta polerką na pewno można dorobić się choroby wibracyjnej. Ja dziś po kilku h pracy hamronem dalej czuje jakby mi ręce drżały. Panowie używa ktoś rękawic antywibracyjnych? Jeśli tak to w jakim stopniu niwelują wibracje? Plusy Cena Dobrze leży i się prowadzi Osłona gumowa pod tależem Nie za ciężka Minusy Kabel plastikowy ( Dopłaciłbym za gumowy te 10 - 20 zł) Nie rozumiem producentów dlaczego tak pchają te plastikowe kable. Za krótki kabel ( 5m byłby idealny) Głośna praca ćwiergolenie pod naciskiem Wibracje
Iwon44 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Czy jest może talerz mocujący 75mm do tej polerki ? Ktoś widział, kupił ? Prosze o info 1
ghost Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Na trzeciej stronie tematu masz odpowiedź, 52 minuty temu, Iwon44 napisał: Czy jest może talerz mocujący 75mm do tej polerki ? Ktoś widział, kupił ? Prosze o info
Iwon44 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 14 godzin temu, ghost napisał: Na trzeciej stronie tematu masz odpowiedź, Dzięki za odpowiedź. Domyslalem się że zapewne jest odpowiedź na moje pytanie gdzieś wcześniej, ale zaskoczył mnie jednak minus za zadanie takiego pytania. W temacie o odkurzaczach piorących co chwila powtarzają się te same pytania i nikt tam nikogo nie krytykuje.
drwhodat Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 Kupiłem ostatnio hamrona głównie ze względu na talerz, ale niestety jest krzywy. Jak myślicie, czy talerz krzywy ok 2mm w jednym miejscu będzie mieć jakiś wpływ na pracę? Wydaje mi się że po założeniu pada nie będzie przełożenia na polerowaną powierzchnie. Wiem że należy mi się wymiana wadliwego towaru, ale niezbyt uśmiechają mi wycieczki 60 km do juli.
Rekomendowane odpowiedzi