Lukaso Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Eh, na jakimś syfie, typu silnik to nic się nie stanie raczej ale wkurza mnie ze nawet nie zdążyłem tego przetestować bo kupione dwa dni temu.
Lukaso Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Od początku miałem to w głowie. Ale pomyślałem sobie, nie jest to produkt który mi może zaszkodzić, czyli np wosku nie zje, skóry nie uszkodzi, to wezmę. No ale i z tym są problemy...
Notcon Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Wczoraj na bezdotyku sprawdzilem szampon rrc. Szybka akcja więc bez wiekszego wczuwania:) Piana fajna, domył co trzeba, super mega śliskości nie zaobserwowałem. Zapach taki sobie, ale nie zasychał za szybko i ładnie się wypłukał. Dziś po deszczu widzę że lekko przypchane fusso ładnie odżyło tzn. krople znowu są bardzo kształtne i zrzut wody sie znacznie polepszył.Generalnie szampon kupiłem przy okazji innych zakupów i na tą chwilę mi się podoba.Na ich kanale za to wszystko jest najlepsze, ale szkoda że np. test ich środka do felg vs tuga wykonano na leżących5 kołpakach. Tuga jest dość gęsta i wg mnie miała by przewagę w pionie. Plus te kołpaki nie były jakoś mocno usyfione:)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Lukaso Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Pragnę oznajmić co się wydarzyło. Napisałem do nich na fejsie o tym osadzie w hardcorze i poradzili żeby położyć na cały dzień na kaloryfer. Tak też zrobiłem mieszając kilka razy w ciągu tego leżakowania i osad faktycznie się rozpuścił. Zobaczymy co będzie dalej narazie jest ok a jutro będę testował siłę myjącą.
Pkubalak Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 W dniu 29.12.2018 o 13:10, zdanek napisał: Ja miałem tak z Leather Cleanerem Strong, zrobił się z niego glut. W dniu 29.12.2018 o 15:42, Lukaso napisał: może cleanery do skóry wysuszają ją bardziej niż inne. Przynajmniej jeśli chodzi o ten środek, to zalecam szczególną ostrożność, a właściwie to zdecydowanie odradzam jego stosowanie. Są infa na forach, że środek ten rozpuszcza topcoat. Dla mnie takie podejście do tematu kosmetyków, całkowicie podważa zaufanie do wyrobów tej firmy. która raczej nie bardzo przykłada się do bezpieczeństawa i stosując najtańsze składniki wciska innym kit o stosowaniu niskich marż swoich wyrobów. 1
Zdroja0 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 10 godzin temu, Pkubalak napisał: Przynajmniej jeśli chodzi o ten środek, to zalecam szczególną ostrożność, a właściwie to zdecydowanie odradzam jego stosowanie. Są infa na forach, że środek ten rozpuszcza topcout. Dla mnie takie podejście do tematu kosmetyków, całkowicie podważa zaufanie do wyrobów tej firmy. która raczej nie bardzo przykłada się do bezpieczeństawa i stosując najtańsze składniki wciska innym kit o stosowaniu niskich marż swoich wyrobów. Topcoat na silniku, samochodzie ciężarowym czy nawet busie? Nikt nie ukrywa że to jest to mocna chemia. Jak znasz przeznaczenie produktu to krzywdy nie zrobi. No ale jeżeli ty auto zabezpieczone chcesz myć hardcorem...
Pkubalak Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 20 minut temu, Zdroja0 napisał: No ale jeżeli ty auto zabezpieczone chcesz myć hardcorem... Kolego, gdybyś tak przeczytał ze zrozumieniem, to może nie było by zdziwienia. Napisałem o środku, o którym mowa w załączonych przeze mnie cytatach, a nie o hardcore.
Zdroja0 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Teraz doczytałem że chodzi o cleaner do skór. Przepraszam.
Pkubalak Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 3 godziny temu, Zdroja0 napisał: Przepraszam. Spoko, nie przepraszaj. Każdy nieraz coś nie doczyta. Ja również niezbyt fortunnie napisałem posta.
Pitcar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Hardcore testowany. Polecam robi super robotę. Co do wpływu na wosk, ciężko powiedzieć. Mam położonego soft 99, po umyciu przy jesienno zimowej pogodzie szybko sie brudzi auto i zapycha wosk.
Lukaso Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Mówisz o wpływie hardcora na wosk na lakierze? Raczej za długo to to nie posiedzi bo to mocna zasada. Też go testowałem ale jakoś szału nie zrobił na mnie ale jest w miarę spoko.
sT3VE Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Kupiłem defrostera, sztachnąłem się i... o sk#$#@, do teraz płuca czują. 1
rudi0018 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Panowie widzieliście test PH produktów użytkownika @rygryss? Okazuje się że szampon RRC z neutralnym pH ma pH 9,7, wiec zasada i to nie lekka. Czy uważacie, że mógł być przyczyna ściągnięcia po 2 myciach collnite 476S?
DZIADZIA Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 4 minuty temu, rudi0018 napisał: po 2 myciach collnite 476S? nie jest to wykluczone, szampon na wyższe ph od Autoland Aktywny, a nie jest on słabeuszem. Colli to w miarę mocny wosk i mógł go solidnie osłabić.
rudi0018 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Nie wiem jak to skomentować i jak można tak kłamać ludzi, gdybym miał pH-metr sprawdziłbym pH tego szamponu w starym opakowaniu. @rygryss będziesz sprawdzał pH w roztworze?
Moderator Domel Opublikowano 16 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 1 godzinę temu, rudi0018 napisał: Czy uważacie, że mógł być przyczyna ściągnięcia po 2 myciach collnite 476S? Tak, Colli to dość przeciętny wosk to tym bardziej dostał po dupie. Tylko nie wiem czy ten pomiar PH to koncentratu czy roztworu.
DZIADZIA Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 58 minut temu, rudi0018 napisał: będziesz sprawdzał pH w roztworze? tak 13 minut temu, Domel napisał: PH to koncentratu czy roztworu. koncentratu 1
damiano2007 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 pH jest skalą logaytmiczną. Co to znaczy? Dla przykładu mamy szampon pH 3. Litr tego szamponu zmieszany z 10 litrami wody bedzie miało pH 4, a ze 100 litrami ph 5. Jak mnie pamięć nie myli, to tak to chyba jest
Syrio Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Godzinę temu, damiano2007 napisał: pH jest skalą logaytmiczną. Co to znaczy? Dla przykładu mamy szampon pH 3. Litr tego szamponu zmieszany z 10 litrami wody bedzie miało pH 4, a ze 100 litrami ph 5. Jak mnie pamięć nie myli, to tak to chyba jest Polecam kalkulator PH https://rechneronline.de/chemie-rechner/ph-dilution.php 1
damiano2007 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 2 minuty temu, Syrio napisał: Polecam kalkulator PH https://rechneronline.de/chemie-rechner/ph-dilution.php O widzisz! To jest to! Czyli szkoła mi się przydała hehe
michalwi Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Szczerze to trochę dziwi mnie wasze podejście... Przecież nie myjecie koncentratem tylko roztworem więc jakie ma znaczenie ph koncentratu? Osobiście nie widzę też kłamstwa od RRC bo ich szampon w roztworze do mycia jest neutralny.
DZIADZIA Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 @michalwi , naturalnie... na dniach mam zamiar umyć kasztana żonki i zobaczymy jak się ślizga na lakierze.... Zymol w koncentracie ma ph7 i tu głowa spokojna, a jak zarzuciłem RRC trochę się zdziwiłem.
Gesiu_15 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zmiany , zmiany . To już chyba 3 wersja Wheel Gel od RRC Czyżby konkurencja z Vampire Light ? Ciekawe jak ty wyjdzie z zapachem .
Rekomendowane odpowiedzi