ktm950 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Perl jest świetny, ale na plastikach dosyć mało trwały. Ja od siebie polecam (w tym bardzo dobrze radzi sobie przy aplikacji na mokro) Meg'sa All season Dressing. Super przyjemny w aplikacji dressing, bardzo fajnie i szybko przyciemnia. Jeden przejazd i gotowe. Jedyna wada - trzeba kupić galon
ZANDAR Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Tak się zastanawiam czy Koch Chemie Nano Magic Plast Care dobrze będzie działał na plastikach i wężach gumowych silnika?
FakeRiderr Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @ZANDAR Do tego typu elementów korzystam z Kocha Motorplast i polecam śmialo
ZANDAR Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 W dniu 24.06.2018 o 11:51, FakeRiderr napisał: @ZANDAR Do tego typu elementów korzystam z Kocha Motorplast i polecam śmialo Tak tylko Motorplast jest w 5l baniakach.
Qlimaxss Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @ZANDAR Aktualnie sam połozyłem na plastiki właśnie Koch-a Pss. Ale to to samo co NMPC. Ale z trwałością dam póżniej znać. Bo na razie plastiki leżą nadresingowane na półce . A silnik się składa. Ale myślę że śmiało posiedzi wielu tutaj smarowało nim plastiki pod macha i było spoko . Poniektórzy nawet i Natural Lookiem smarowali. Więc połóż a sam się przekonasz;). Myślę że spokojnie miesiąc jak nie więcej posiedzi.
ZANDAR Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 18 godzin temu, Qlimaxss napisał: @ZANDAR Aktualnie sam połozyłem na plastiki właśnie Koch-a Pss. Ale to to samo co NMPC. Ale z trwałością dam póżniej znać. Bo na razie plastiki leżą nadresingowane na półce . A silnik się składa. Ale myślę że śmiało posiedzi wielu tutaj smarowało nim plastiki pod macha i było spoko . Poniektórzy nawet i Natural Lookiem smarowali. Więc połóż a sam się przekonasz;). Myślę że spokojnie miesiąc jak nie więcej posiedzi. Tylko Koch PSS to nie to samo co NMPC, bo ten drugi ma silikon i działa trochę inaczej. W moim przekonaniu lepiej się trzyma powierzchni i dłużej siedzi.
Qlimaxss Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @ZANDAR Bardzo możliwe. Po prostu na stronie MxNowickich byla taka informacja stąd o Tym wspomniałem. Nie wczytywałem sie w skład tych produktów. Ale dzięki za informację
V1RU$ Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2019 Jaki dresing do wszystkiego że tak powiem. Który sobie leży w bagażniku i nawet na wyjeździe można ogarnąć plastiki i opony. Myślałem nad Koch PSS albo Chemical Guys VRP. Czy jakieś inne propozycje.
Tommy Lee Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 11 godzin temu, Tomas22 napisał: CP Perl +1 bo Perlem w odpowiednim stężeniu oblecisz opony, tworzywa na zewnątrz, komorę silnika, dywaniki gumowe i elementy z tworzywa w środku auta.
V1RU$ Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Są próbki więc można zrobić test. Chwilowo, testowo na jednym aucie mam KOCHA PSS plastiki, opony i wygląda to BDB i zobaczymy jak w czasie to wypadnie.
zajkos10 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Odkopie temat ;) Panowie co bedzie lepszym wyborem na zabezpieczenie uszczelek zewnetrznych które są juz lekko matowe -Koch Chemie Guf Gummifix czy CarPro PERL ?Perl z tego co czytałem chyba nie bedzie dość trwały ...ewentualnie moze jeszcze Koch Plast star ?
analyzator Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 @zajkos10 skąd taka opinia o Perlu? u mnie trwałość mocno na plus.
zajkos10 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 @analyzator tutaj na forum w dziale o perlu parę osób się wypowiedzialo, że średnio wypada na zewnątrz bo jest na bazie wody i szybko spływa. Głosy są podzielone z tego co wywnioskowalem w temacie
Sodol Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 @zajkos10 ja bym ci polecił Perla. Powinien dać rade na uszczelkach, a jak nie na uszczelkach to na plastikach a jak nie na plastikach to na oponach a jak nie na oponach to na dywanikach więc na pewno się do czegoś przyda. Jeśli trwałość będzie mizerna to spróbuj posmarować uszczelki bez rozcieńczania. Może uszczelki lepiej wchłoną dressing w takie formie i posiedzi dłużnej. 1
analyzator Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 @zajkos10 większe wyzwanie niż na uszczelkach to ma na oponach. I siedzi na nich mega. Przy aplikacji dressingu kluczowe jest wyczyszczenie powierzchni. Być może koledzy pominęli. Ostatnio gdzieś nawet wrzucałem zdjęcia Perla po jakiś ośmiuset kilometrach na oponach. Nawet przelecialem środkiem do czyszczenia gumy i nie zszedł. Próbowałem doaplikować look był dokładnie ten sam. 2
zajkos10 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Dzieki panowie za pomoc, chyba sie skusze do tego perla. Widac ,że produktu mozna uzywac na wiele sposobów i powierzchni
pavko Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 Cześć, przyłączę się do tematu, z pytaniem. Jest sobie taka mazda CX-30, jak na załączonym obrazku. Co byście polecili na te plastiki zewnętrzne? Wcześniej w Civic'u UFO używałem Kocha PSS i robił fajną robotę. Te na Maździe są świeżutkie i pytam na przyszłość bo teraz ze względu na pogodę nie mogę sam na podjeździe autka ogarniać...
czester Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @pavko jeśli Ci dobrze leżał PSS to czemu zmieniać? Zawsze możesz pomyśleć o jakiejś powłoce np. DLUX. 1
pavko Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @czester właśnie nie wiem czy zmieniać czas leci, pojawiają się nowsze (może lepsze) specyfiki - dlatego pytam. Dzięki za podrzucenie DLUX'a, poczytam sobie o tym.
RoBee Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2022 @czester właśnie nie wiem czy zmieniać czas leci, pojawiają się nowsze (może lepsze) specyfiki - dlatego pytam. Dzięki za podrzucenie DLUX'a, poczytam sobie o tym. Jak nadal masz Pss to używaj. Skończy się to obczaisz sobie coś innego. Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
keza Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Ja bym rozważył jednak powłokę przy nowych plastikach, do poleconego DLUXa dołożę Trima od Gyeon. Wszystko zależy od własnych preferencji
DZIADZIA Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 14.01.2022 o 16:18, pavko napisał: pojawiają się nowsze (może lepsze) specyfiki myślę, że chemia już jest na takim poziomie, że koła na nowo nie wymyślą... osobiście zostałbym przy PSS, siedzi na wszystkich plastikach i gumie.
pavko Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2022 Dzięki panowie! Tylko do wiosny muszę poczekać, bo pogoda nie sprzyja a garażu brak :(Na szybko widzę, że trim jest tylko do plastików, a DLUX'a położę jeszcze na felgi, więc na ten moment chyba bardziej podoba mi się produkt od Car Pro.Edit: czy któryś z tych środków bardziej podejdzie do lakierowanych plastików np. na grillu?
Rekomendowane odpowiedzi