damiano2007 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2023 Panowie, zużycie na jedno myecie pearlem to 8ml. 500/8=62,5 mycia. Poważnie chcecie myć tylko jednych szamponem? fireball ma ich trzy, binder jeden (w trzech odmianach). Pół litra dobrze się magazynuje a przy tej koncentracji starcza na długo. Jak już jesteśmy przy fireballu to polecam ich pianę - 33ml na 1000ml wody i jest pięknie! Dressingi Janus i Satin też są bajka. Gloss też okej, tylko ten gloss trochę szybko mu schodzi i zostaje mat / satyna 3 1
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 6 Lutego 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 20 godzin temu, Streat napisał(a): @FIREBALL myśleliście nad wprowadzeniem 4L opakowań Pearla? Jak by był w granicach 400 zł to fajny szampon by był i z taka knocentracja wart zakupu Nie planujemy. Przy takiej koncentracji 4 litry to byłby zapas chyba dożywotni 1 3
Robak Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2023 Czy jest szampon, który po jego spłukaniu ma właściwości zrzutu wody taflą?
grechut Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Jak jest tafla tzn. że nie ma żadnego zabezpieczenia Chyba, że chodzi Ci o jakiś szampon z woskiem?
Robak Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Chodzi mi o efekt sheetingu czyli że woda po spłukaniu nie rozbija się na kropelki tylko schodzi taflą w dół. Zakładam że będzie to szampon z jakimiś dodatkami.
czester Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Nie wiem czy taflują te produkty ale jeśli chodzi o szampon z "dodatkiem wosku" to przychodzi mi do głowy Sonax Szampon Nabłyszczający albo Gyeon Bathe+.
keza Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Godzinę temu, czester napisał(a): Gyeon Bathe+ Po tym szamponie będziesz miał kropelkowanie a nie zrzut wody
imola33 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Godzinę temu, czester napisał(a): Nie wiem czy taflują te produkty ale jeśli chodzi o szampon z "dodatkiem wosku" to przychodzi mi do głowy Sonax Szampon Nabłyszczający albo Gyeon Bathe+. Sonax właśnie jakby lekko zjeżdżał taflą
MMCzysci Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2023 Detailink miał taki szampon i faktycznie to działało, niestety już go prawdopodobnie nie kupisz.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Robak Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2023 Kupiłem Koch Chemie Nano Magic Shampoo. Zobaczymy jak się sprawdzi. Dzięki za pomoc.
martis Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 Jaki szampon polecacie do mycia samochodu, mocna zabrudzonego po zimie? Na lakierze jest troche waterspotów, nie jest niczym zabezpieczony, dopiero po myciu wleci jakiś wosk. Do bieżącego mycia używam GOOD STUFF PURE SHAMPOO, więc do takiego pierwszego mycia po zimie przed woskiem będzie raczej słaby.
przemas.p Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 Wleć mocniejszą pianą z oprysku i popraw Carpro Descale. U mnie jako oprysk całą zimę leci Bilt Hamber Touch-Less.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
belzebiasz Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 3 godziny temu, martis napisał(a): Jaki szampon polecacie do mycia samochodu, mocna zabrudzonego po zimie ADBL Shampoo Pro - myłem wczoraj auto pierwszy raz na dwa wiadra od jesieni i pięknie odetkał wosk Detail HD Wax, także polecam.
polll Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 W weekend miałem czas porównać dwa szampony do odgruzowania auta po zimie. Pure Chemie Pro WSR Shampoo vs Neoxal 737 + Sonax Water Spot Remover. Rezultat w sumie do przewidzenia 737 w pierwszym podejściu lepiej odetkał, robotę i tak zrobił sonax WSR. Dla zobrazowania widać różnicę w domywaniu między szamponami. https://youtu.be/IeOzCrSAMjE 4
zeea Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @polll jaka powłoka jest położona na aucie?
polll Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @zeea 4 miesięczny Gyeon CanCoat EVO.
grechut Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @polll A ten pure chemie pro wsr zlikwidował trochę ws?
Bapko Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @zeea 4 miesięczny Gyeon CanCoat EVO.Używałeś może Aqua sour? Masz porównanie do sonax wsr?
polll Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 @grechut coś zlikwidował ale bez szału, liczyłem na wiecej. Samo mycie tym szamponem jest przyjemne i ma fajny poslizg. Dalej zostaje przy 737 , (dzięki jeszcze raz ) ale też raz na jakiś czas umyje purem @Bapko aqua w moim postrzeganiu to trochę za duży kaliber, wolę stosować nieco słabsze środki, kiedyś aquy użyłem testowo na aucie był qdek który znikl od tamtej pory jestem ostrożny 1
grechut Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 @polll A jakie stężenie tego pure chemie zrobiłeś? 1:100?
grechut Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 @@polll A jak sonax wsr sobie poradził? Dużo miałeś ws?
polll Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 @grechut nie było ich jakoś strasznie dużo ale coś się pojawiło, ostatnio nawet z premedytacją coś wyhodowałem aby sprawdzić jak się Sonax zachowa. Sonaxa WSR jeszcze pomęczę bo fajną robotę zrobił.
JakubBe Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 Gdzieś widziałem że producent Aqua zaleca dolanie 50zl Sour'a do wiadra przy normalnym myciu. Próbował ktoś takiej mieszanki z Neoxalem?
Bapko Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 Gdzieś widziałem że producent Aqua zaleca dolanie 50zl Sour'a do wiadra przy normalnym myciu. Próbował ktoś takiej mieszanki z Neoxalem? Ja probowalem 50ml na jakieś 10-12 l wody z szamponem neutralnym i podgryzł w znacznym stopniu zabezpieczenie( nie pamietam co wtedy było ale zapewnię jakaś lekka powłoka) zaczął bym od 30ml na wiadro
Rekomendowane odpowiedzi