V1RU$ Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 11 godzin temu, KiziorDZN napisał: Tak czytam te wasze odpowiedzi i nasuwa mi się jedno pytanie, z ciekawości - jakich szamponów używacie do odetkania wosków ? Pure Chemie albo "tylko nie hejtujcie" RRC. Chyba dwaj najmocniejsi zawodnicy na rynku do odtykania. RRC spokojnie można używać jako piany czy 1:10 do WS. Niestety jak za długo masz w arsenale coś się kaszani i traci właściwości i się nie pieni. Teraz częściej sięgam po Pure Chemie. 1
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 1 godzinę temu, V1RU$ napisał: Chyba dwaj najmocniejsi zawodnicy na rynku do odtykania. Nie, jest jeden Polski wyjadacz, Alto trzeba poczekać
Strus Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 3 minuty temu, rygryss napisał: Nie, jest jeden Polski wyjadacz, Alto trzeba poczekać Czyżby taki co ma mega zapach wiśni ?
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 30 minut temu, Strus napisał: Czyżby taki co ma mega zapach wiśni ? Nie, zapach nie jest przyjemny
vlodek2532 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 33 minuty temu, rygryss napisał: Nie, zapach nie jest przyjemny Denaturat xD ?
V1RU$ Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 2 godziny temu, rygryss napisał: Nie, jest jeden Polski wyjadacz, Alto trzeba poczekać O do tego jeszcze nie dotarłem hahaha. Rozumiem, że jeszcze w 2020 zobaczymy test na kanale. A może rąbek tajemnicy odkryjesz ? Puki co u mnie dwa w/w brylują i robią robotę.
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 @V1RU$, nie pamiętam kiedy będzie... teraz jaram się grafenem, jedzie do mnie kolejna wersja i już się nie mogę doczekać, aż będą się nią bawił 1
PROPER Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Po co testować szampony jak jest Valet Pro Poseidon i Bilt Hamber Auto Wash
KUBA46 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Teraz, PROPER napisał: Po co testować szampony jak jest Valet Pro Poseidon i Bilt Hamber Auto Wash Po to, że jest jeszcze CP Reset, Megsy, Optimum, Sleek Bubbly i kilka Chemical Guysów
PROPER Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 O nie, od tych ludków nic nie kupuję po wypowiedzi właściciela na forum i po opiniach ludzi którym ich środki uszkodziły auto. 1
tryhp3 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Odnośnie odtłuszczajacych FX i UltraCoat to ja je używałem kilka razy przed woskiem lub maszyną. Tego UltraCoat mam tylko próbkę i używałem tylko dwa razy (jeszcze na jedno mycie mam), ale z tego co pamiętam lepiej się pienił i dawał lepszy poślizg od FX.
V1RU$ Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 W dniu 3.11.2020 o 09:07, rygryss napisał: Nie, jest jeden Polski wyjadacz, Alto trzeba poczekać A nie czasami Deturner.
Aivars Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Jesli chodzi o ‚mocarza Ultracoat’ to mowicie o Shampoo+ ?
wyimaginowany88 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Odnoście Żółtego FX-a: Przerobiłem 1l tego szamponu w proporcjach zawsze 30ml/10l wody. Według mnie ma on 3 zastosowania: 1. Mycie przed korektą 2. Mycie po korekcie 3. Oczyszczanie powłoki Nie polecam go do wosków, QD-ków, sealantów ze względu na moc, natomiast działa fenomenalnie przy powłokach. Już przy pierwszym przejeździe rękawicą widać, że powłoka jest oczyszczana, tworzą się bardzo duże tzw oka na lakierze. NW również oczyszcza świetnie. Dla mnie to taki CarPro Reset za połowę ceny, bo 1l za 40zł to grzech nie posiadać go w swoim arsenale 1
Moderator Domel Opublikowano 6 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Skupiam się ostatnio na trochę innych szamponach. Odtłuszczających, czystych, zabijających LSP, etc Widzę, że żółty FX ma już renomę a kto przemielił już Base od Shiny Garage ? Opis idealnie wpasowuje się w moje potrzeby:
vlodek2532 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @Domel ktoś kiedyś pisał, ze Base to rebrand na rynek "kowalskiego" orange shampoo ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Strus Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Panowie, niebieski Sonax Extreme 2w1 Koncentrat to się nadaje do mycia auta zabezpieczonego woskiem ? Klient sobie kupił a potem dzwoni czy może używać. Nie znam szamponu to pytam co on robi a czego nie robi.
vlodek2532 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 14 minut temu, Strus napisał: Panowie, niebieski Sonax Extreme 2w1 Koncentrat to się nadaje do mycia auta zabezpieczonego woskiem ? Klient sobie kupił a potem dzwoni czy może używać. Nie znam szamponu to pytam co on robi a czego nie robi. 5,5 ph podobno więc może podjadać.
D@ViD Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Jakie macie opinie o szamponie Zymol Auto Wash? Wydajność jego kozak. 1-2 nakrętki na 20l. Mialem dzis smaczek, kupic jakiś nie typowy szampon. Myslalem nad Megs Gold Class vs. Zymol. W koncu wybrałem Megs, bo byl tańszy 1
DZIADZIA Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Zdecydowanie Zymol, zajebisty szampon, ten megsa jakoś mi nie siedzi.
V1RU$ Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 2 godziny temu, rygryss napisał: Zdecydowanie Zymol, zajebisty szampon, ten megsa jakoś mi nie siedzi. Rozwiń "zajebisty szampon".
D@ViD Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 2 godziny temu, rygryss napisał: Zdecydowanie Zymol, zajebisty szampon, ten megsa jakoś mi nie siedzi. kurde, przez ciebie nie będę miał spokojnego weekendu hehe i będę musiał wymienić szmapon plusy minusy: 1 1
Rekomendowane odpowiedzi