analyzator Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Ja bym tego szafirka sprawdził vs fukupika. Trawałość, look, aplikacja. Coś mi się wydaje że ppz powalczy.
Radu5 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Jakie max najmocniejsze stężenie ech2o stosowaliscie producent zaleca 1:15-1:20, coś da nam 1:13 ?
Moderator Domel Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 51 minut temu, Radu5 napisał(a): Jakie max najmocniejsze stężenie ech2o stosowaliscie producent zaleca 1:15-1:20, coś da nam 1:13 ? No ale po co marnować produkt? Do czego chcesz używać? Szczerze polecam do tego butelki CarPro Dilute z miareczkami do ECHO i innych produktow 1
przemas.p Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Jakie max najmocniejsze stężenie ech2o stosowaliscie producent zaleca 1:15-1:20, coś da nam 1:13 ?1:10 - 1:15 to jako waterless. Rozrób 1:20 - 1:25 i będziesz miał produkt wielofunkcyjny QD/glass cleaner/interior qdNadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 1
xadamx Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 20 godzin temu, Eidos71 napisał(a): wydaje mi się, że za kilka lat, szukając typowego QD, będziemy musieli szerokim łukiem omijać wszelkie nowości i sięgać po produkty, które (oby) są i będą na rynku od wielu, wielu lat... Wydaje mi się, że za kilka lat QD-ki odejdą do lamusa i będą reliktem przeszłości. Jak patrzę w którą stronę idą szampony i piany z SiO2...
Bapko Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Wydaje mi się, że za kilka lat QD-ki odejdą do lamusa i będą reliktem przeszłości. Jak patrzę w którą stronę idą szampony i piany z SiO2...Może zły temat do dyskusji ale ciekawy wątek poruszyliście, w która stronę zmierza detailing?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blazej Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ja do szyb i lakieru stosuję 1:10. 1
Grzechu23 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Ech2o max jaki stosowałem przez chwilę to 1:10, a od kilku lat jade na jednym stężeniu do wszystkiego - 1:15 i nie ma co kombinować 2
marcineke Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @Bapko dziś robiłem auto, chciałem żeby było dłużej niż 2-3 tygodnie, położyłem Fireball Ultimate Coating Wax, aplikacja jak QD, z tym że to nie woda a gęsty żel, dotarcie to zebranie nadmiaru i połysk niesamowity.Producent deklaruje trwałość 4 miesiące.Dla mnie to idealne zastępstwo QD.
zeea Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @marcineke "idealne zastępstwo dla QD" tak piszesz. Wciąż wkładasz do 1 worka QD z mocniejszymi zawodnikami. QD jest od mycia do mycia i możesz go zastąpić spray wax'em, sealantem czy boosterem. Ale boostera już QD nie zastąpisz więc nie wymagajmy od niego trwałości miesiąc, dwa lub nawet 3... Doskonale rozumiem o co Ci chodzi bo sam mam teraz rozkminke co kupić na szybkie zabezpieczenie aut, których właściciele nie chcą wosku, ani powłoki nie mówiąc już o polerowaniu Btw. Jak ktoś zna taki produkt który wytrzyma od 3 miesięcy w górę + dużo maskuje + aplikacja jak PPZ to posłucham. Aktualnie mam na tapecie Mothers Ultimatum Ceramic Wax albo jakiegoś Turtka
marcineke Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @zeea też bym chciał takie cudo co zastąpi korektę , nada połysk i będzie długo siedziało. Wczoraj zrobiłem szybką akcję Poorboy's Black Hole nałożony maszynowo i na to Fireball Ultimate Coating Wax. Całość zajęła mi ok 1,5h a efekt .....na takiego gruza co miałem to aż za dużo....wyszło rewelacyjnie i bez wysiłku. Oczywiście jak skończyłem to miałem myśli że może lepiej było Primer z Neoxala , albo 3D Speed albo Zvizzer One liznąć ....ech za mało aut mi wjeżdża. 7
zeea Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @marcineke jakim padem nakładałeś BH? Bardzo fajnie zamaskował bo o wycięciu rys w jego przypadku raczej nie ma mowy. Z racji że trwały to on nie jest ja na niego przeważnie kładłem letniaczki
marcineke Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @zeea No maskuje , pad Fiber Honey 2 face.Duze rysy i sporo zmatowień wycinałem Zvizzer HC 1500 Thermo na padzie wełnianym.
analyzator Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Szybka opinia. Zymol Field glaze vs sonus carnauba spiritz. Różnice. Sonus wolniej wysycha tj można dalej ręcznikiem zajechać. Jest bardziej ślisko zarówno praca jak i wykończenie. Zymol jednak trochę taki suchelec i wydajnością nie grzeszy. I teraz największe zdziwko. Look. Gapiłem się z 10 minut. Różnią się na pierwszy rzut oka. Nie bardzo chciałem uwierzyć. Sonus ma lepszy połysk. Zymol ma klasę. Niemniej to na sonusie odbicia są ostrzejsze. Prawa strona auta przednie drzwi zymol a tylne sonus. U Mariusza @CAR CRAZY produkt ponownie dostępny. Zdaje się że to lata nie było. Mój trochę oszczędzałem bo bardzo lubię produkt ale widać dno. Dobieram dalej jest petarda 3
lukeu Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2023 @analyzator Dzięki za wnioski. Czyli decyzja o zamówieniu od @Tomas-sg Sonusa jak nie był nigdzie dostępny zamiast Field Glaze była trafiona 1
PancernyDzik Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Jaki polecacie quick detailer, który daje najwięcej szkła, a nie przyciemnia?
belzebiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 1 minutę temu, PancernyDzik napisał(a): Jaki polecacie quick detailer, który daje najwięcej szkła, a nie przyciemnia? Prostaff CC Water Gold 2
PancernyDzik Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zwykły czy premier czy bez różnicy?
PancernyDzik Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Hehe akurat mam premiera, no ale trudno - jest następny w kolejności do użycia jak mi się Botox skończy :). Dzięki za pomoc!
analyzator Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @PancernyDzik nie używałem ale wiedza ogólna mówi - to jest ten co przyciemnia.
Marcin Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Do zwyklego WG lub Premium, czy tez innych specyfikacji tego typu, (tj QD) wystarczy mikrofibra o gramaturze 300 ?
belzebiasz Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Marcin napisał(a): wystarczy mikrofibra o gramaturze 300 ? Wystarczy, choć te najpopularniejsze mają 320gsm
jedrek1980 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Dziś zakupiłem Geyon Ceramik Detailer mam go pierwszy raz w ręku ale czy on wyglada jakby taka biała mętna woda?
Marcin Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2023 15 minut temu, jedrek1980 napisał(a): Dziś zakupiłem Geyon Ceramik Detailer mam go pierwszy raz w ręku ale czy on wyglada jakby taka biała mętna woda? Tak
Rekomendowane odpowiedzi