therioon Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @BlackJack1 u mnie top siada watergold na szarym ciemnym metaliku.Potwierdzam
BlackJack1 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 A co macie pod spodem? Wax, powłoka?
therioon Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Kiedyś nałożyłem sobie top coat ultraHd, ale obecnie używam dla testu po każdym myciu przy wycierania prostaff i to mi wystarcza , szybko i efekt super
kamil_urb Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 Długo zastanawiałem się nad tym który QD wybrać, ale ostatecznie wybór padł na CC WG, który siadł bardzo ładnie na Tevo S36. Jakby ktoś jeszcze się zastanawiał czy warto to szczerze polecam ten QD chociaż zdziwiłem się trochę bo oczekiwałem że będzie bardziej ślisko
D@ViD Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @kamil_urb ogarnij te końcówki wydechu Takie zdjęcia, to ja mogę Ci pokazać po samym myciu ale swoją drogą PCCWG jest bardzo dobry 1
kamil_urb Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 @david2888 z tymi końcówkami to wiem, trzeba będzie usiąść w weekend, chociaż nie powiem zastanawiałem się kto pierwszy zauważy i napisze 2
Michał82 Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 2 godziny temu, david2888 napisał: ale swoją drogą PCCWG jest bardzo dobry dlatego twardo czekam na wersję Premier.
Slade00 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 W czwartek myłem auto, na którym jest trochę zmęczony Cquartz 3.0. Po myciu na lakier wleciał Gloss Detailer od Good Stuff. Następnego dnia auto wyglądało tak: A co najlepsze, minimalna ilość kurzu: Stwierdziłem że jeszcze raz na szybko przelecę lakier Gloss Detailerem skoro jest tak mało kurzu. Efekty: Naprawdę faaajne szkiełko robi ten detailer, ale to co jest w nim dla mnie najważniejsza to to jak mało kurzu przyciąga. Po krótkiej, 30 km podróży na aucie nie było kurzu, oprócz tyłu i miejsc przy tylnych kołach: Co do aplikacji, jest dziwna, co nie oznacza że zła. Produkt powoli odparowywuje, nie jest śliski, stawia delikatny opór, ale naprawdę ciężko nim zrobić holosy. Produkt nie ma w nazwie "quick" więc wybaczam, poza tym i tak jest "quicker" od niektórych quick detailerów. Super szkło, super zapach, super wydajność i to co najważniejsze, w ogóle nie przyciąga kurzu. Nie miałem jeszcze takiego QD który sprawiał ze auto dzień po myciu wyglądało jakby było myte 2h wcześniej i takiego który po przejażdżce nie nazbierał tyle pyłu, żeby trzeba było jechać opłukać auto na bezdotyku. Za to pokochałem ten produkt i na pewno zostanie na dłużej na mojej półce. 1 1
Zimpex Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Witam, jaki qd polecacie do pielęgnacji po myciu? Na aucie leży powłoka ArtDeShine BX.
therioon Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Masz grafen to używaj grafen bo podobno kwarc się gryzie
Grzechu23 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 43 minuty temu, Zimpex napisał: Czyli np jaki? Artdeshine Graphene Detailer 1
MarkPol Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Sam’s Detailing Spray Wax, ktoś miał i podzieli się opinią. Warto czy nie?
therioon Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Artdeshine Graphene DetailerMam i używam polecam , ale testowo stosuje razem z Cc watergold jestem ciekaw jak zadziała Witam, jaki qd polecacie do pielęgnacji po myciu? Na aucie leży powłoka ArtDeShine BX. Jak się sprawuje ta powłoka i jak ja się nakłada sprawia jakiś problem w nakładaniu ? Mam lakier srebrny czy coś podbija ?
davor Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 W dniu 6.05.2020 o 18:48, BlackJack1 napisał: a co na szary i srebrny polecacie sprawdzonego? Chemical Guys Extreme Synthetic Quick Detailer 1
Zimpex Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 2 godziny temu, therioon napisał: Mam i używam polecam , ale testowo stosuje razem z Cc watergold jestem ciekaw jak zadziała Jak się sprawuje ta powłoka i jak ja się nakłada sprawia jakiś problem w nakładaniu ? Mam lakier srebrny czy coś podbija ? Jak działa ten qd przyciemnia coś? O powloce mało mogę powiedzieć bo dopiero została położona ale wygląda super. Nie wiem jak z nakladaniem bo jestem zielony w temacie. Robił mi to detailer.
therioon Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Jak działa ten qd przyciemnia coś? O powloce mało mogę powiedzieć bo dopiero została położona ale wygląda super. Nie wiem jak z nakladaniem bo jestem zielony w temacie. Robił mi to detailer.A jaki masz kolor auta jak jasny to nie zobaczysz przyciemnienia , ale jest lepszy połysk , poza tym bajka w nakładaniu
ghost Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 5 godzin temu, therioon napisał: Masz grafen to używaj grafen bo podobno kwarc się gryzie Poważnie?
Qlimaxss Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @MarkPol Niestety mam tylko tego Cermic qdeka. I Exterior Detailer. Więc nic ci nie powiem.
D@ViD Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Ktoś już używał nowości od Manufaktury Wosku, czyli ich nowe QD = Heisenberg ?
Moderator Domel Opublikowano 13 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 48 minut temu, david2888 napisał: Ktoś już używał nowości od Manufaktury Wosku, czyli ich nowe QD = Heisenberg ? Ja używałem
Aivars Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 42 minuty temu, Domel napisał: Ja używałem Moze jakis tescik by sie przydal ?
ghost Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 49 minut temu, therioon napisał: Poważnie Jakie są namacalne objawy tego gryzienia
Rekomendowane odpowiedzi